Mandriva Fórum

Hardware v Mandriva Linuxu => Tiskárny a skenery => : JC January 04, 2010, 12:18:54



: Tlač na PC s Windowsom
: JC January 04, 2010, 12:18:54
Ako mám spojazdniť prehliadanie siete pri navolení sieťovej tlačiarne. Ak dám pridať sieťovú tlačiareň tak nemám vysvietené tlačidlo hľadať (prechádzať sieťou). Pripájam sa na pc pomocou wifi cez router a ten pc vidím cez sambu aj zdieľané úbory.

MDV 2010, tlačiareň Konica Minolta 2400W na XP


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: Peťoš January 04, 2010, 12:21:13
Tohle:
http://www.mandrivalinux.cz/tisk-s-mandriva-linuxem-nastaveni-tiskarny/
http://www.mandrivalinux.cz/wp-content/uploads/2009/08/drakprint-nove-remote.png
nepomohlo? Máš tu tiskárnu v XP nastavenou jako sdílenou?


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: JC January 04, 2010, 12:59:07
Práveže tento postup viem, len sa mi nezobrazí položka windows printer via samba


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: Peťoš January 04, 2010, 13:01:15
Práveže tento postup viem, len sa mi nezobrazí položka windows printer via samba
Nechybí Ti něco? Například balíček task-printing-scanning?


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: JC January 04, 2010, 13:25:00
Mal si pravdu nebol nainštalovaný, ale nepomohlo to (stále tam neni ta položka ) aj som reštartoval aj vypol firewall, ale ani to nepomohlo. Keď ju pripojím na usb tak ju automaticky nájde aj tlačí, ale cez sieť nie. Vo win je zdialaná.


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: Peťoš January 04, 2010, 14:12:42
Ten článek už je trochu starší, takže nový printerdrake (resp. ten program, který se o tiskárny stará) už nepopisuje tak přesně.

Do Find network printer napiš síťové jméno XP stroje ( mělo by to být někde v "tento počítač" nebo jak se ta věc jmenovala...). Pak dáš hledat. Mělo by to najít. (nemám widle, nevím, hádám...)


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: JC January 05, 2010, 17:20:06
Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti. Nemalo by sa dať ak nezadám žiadny názov prechádzať sieťov a kliknúť na pc a potom by sa zobrazila tlačiareň ktorá je tam pripojená? Skúšal som dať aj ip adresu, ale nepomohlo to. V 2009.1 to bolo podobné, tam som tu tlačiareň takto našiel, myslím že som tam dal IP a šlo to.
Ešte keď som inštaloval ten task-printer tak na konci inštalácie mi ukázalo okno a asi 18 súborov, teraz neviem ci sa nainštalovali alebo nenainštalovali, nečítal som tú hlášku.


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: Peťoš January 05, 2010, 19:37:53
Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti. Nemalo by sa dať ak nezadám žiadny názov prechádzať sieťov a kliknúť na pc a potom by sa zobrazila tlačiareň ktorá je tam pripojená? Skúšal som dať aj ip adresu, ale nepomohlo to. V 2009.1 to bolo podobné, tam som tu tlačiareň takto našiel, myslím že som tam dal IP a šlo to.
Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...

nečítal som tú hlášku.
No, tak co si o tom myslet...


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: Ivan Bibr January 05, 2010, 21:45:10
Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti.

Zkus ještě zadat IP místo názvu kompu (jen bacha pokud máš DHCP, může se adresa měnit).


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: JC January 06, 2010, 13:24:54
Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...
No, tak co si o tom myslet...
Tak som ten balíček odinštaloval a znova nainštaloval,   teraz to prešlo bez upozornenia.
()

Nemám nahodou nainštalovaný nejáký protokol windows printer via samba tak ako vo wiki
Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...
No, tak co si o tom myslet...
Dal som aj IP ale nepomohlo to, v PrtScr je to vidieť.
Dík


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: pert2 January 15, 2010, 19:53:13
Zkus to jinak:
Tiskárna, na kterou chceš tisknout, je na PC s IP adresou 192.168.1.78
Tiskárna, na kterou chceš tisknout, je vidět na sdílené počítače pod názvem "lexmark21".

Potom v Ovládacím centru:
Nová tiskárna - Sítová-do kolonky s názvem napíšeš: smb://192.168.1.78/lexmark21 - OK - vybereš požadovanou tiskárnu - OK - hotovo

Místo:   smb://  můžeš zkusit:   IPP://


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: jansv January 19, 2010, 15:14:59
Mandriva 2010.0 : zkusil jsem Nová tiskárna - Ostatní - smb://IP počítače s tiskárnou/název tiskárny pro sdílení a dále výběr tiskárny, ovladače atd. Při tisku se úloha zastaví a vyžaduje autentizaci. Po pravém tlačítku na úloze ve frontě, výběru Authenticate a zadání loginu a hesla do počítače s tiskárnou se tisk provede. Jak a kde zadat login a heslo, aby je nemusel zadávat při každém tisku?


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: pert2 January 20, 2010, 00:21:41

smb://login:heslo@IP-adresa/jmeno-tiskarny


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: jansv January 20, 2010, 09:41:35
Dík, pomohlo


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: stanley3666 July 15, 2011, 08:36:01
zdravím...mam mandrivu 2010.2 a skusal som ten postup smb://ip/nazov-tlaciarne ale aj tak mi to vypise, ze na zadanej adrese nebola najdena ziadna tlaciaren, adresa je dobra...dakujem za radu


: Re: Tlač na PC s Windowsom
: pert2 July 17, 2011, 22:16:51
Zkus vypnout firewall.