Mandriva Fórum

Systém a serverové služby => Instalace Mandriva Linuxu => : frontosa1 February 05, 2011, 10:59:05



: instalace na Dell
: frontosa1 February 05, 2011, 10:59:05
Zdravím, chtěl bych nainstalovat, na pc Mandrivu. Dell nemá mechaniku, je možné instalovat přes Deamon tools? Zkoušel jsem udělat instalaci přes USB, stáhl jsem instalaci na http://torrent.mandriva.com/public/2010.2/mandriva-linux-one-2010.2-KDE4-europe2-cdrom-i586.torrent, stáhl jsem i ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2010/mandriva-seed-windows.zip, po rozbalení a vytvoření USB live, je flash pořaá prazdná, zkoušel jsem jí několikrát naformátovat a prostě se nedaří, tak už jinak nevím jak to nainstalovat. Děkuju za rady


: Re: instalace na Dell
: alda81 February 05, 2011, 12:43:33
příště víc hledej http://wiki.mandrivalinux.cz/system:instalace:mandriva_seed


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 13:51:40
Děkuju za radu, tohle jsem udělal, trvá to 2:40min, ale ta flash se tváří pořád prazdná.


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 14:21:09
Tenhle problém jsem měl taky. Z flash disku jsem smazal diskový oddíl - např pomocí Ovládacího centra Mandrivy (Místní disky ->Spravovat diskové oddíly).

Potom to bylo OK.

Pokud by to pořád nešlo, je zde ještě možnost vyzkoušet aplikaci dd.
Např. při mazání diskového oddílu si zjistěte zařízení flash disku a do konzole zadejte tento příkaz (i nyní je nutné mít smazaný diskový oddíl na flash disku):
:
dd if="soubor obrazu instalačky" of="/dev/zařízení flash disku" bs=4096

Poznámka: Nefunguje při přenesení na určitý diskový oddíl na flash disk.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 15:06:59
Zdravím, děkuji za radu v mém příspěvku, už se mi to podařilo, mám spuštěno. Nainstaloval jsem z plochy, předělal oddíly a po příkazu na restart a odebrání flash, jsem skončil. Zaveděč proběhl v pořádku, widle taky fungují, ale mandriva ne, napíše to tři řádky a konec.  :'(  Nejde ani nouz.režim, napíše něco jako boot fialed. Tak jsem tam dal znova flash a jedu z ní, ale nevím jak ted dál. Děkuju za rady, mám Linux poprvé. Jak poznám, že instalace proběhla v pořádku?


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 15:36:32
Můžu se zeptat na jaké zařízení jste instaloval? Doufám, že to nebylo zařízení flashky.
U SATA má HDD zařízení sdX. Nejčastěji instalujete na první HDD -> sda.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 15:51:11
Mám stolní PC DELL, HDD 150GB, nebyl rozdělený, jsou na něm wydle, po instalaci z plochy, Linux upravil oddíl na část Win, a svoje oddíly, po na jetí Win proběhla kontorla disku a Win má už jen svůj upravený oddíl, zbytek je Linux. Ted píšu u Lin, ale nevím v jakém je stavu, každopádně tam musím mít flash, s instalací.


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 15:59:19
Moc vás nechápu.
každopádně tam musím mít flash, s instalací.

Proč tam musíte mít flash s instalačkou. Když tam máte flash disk s instalačka, co se děje? A co se děje, když ji tam nemáte.

Spusťte LiveCD a zkopírujte výstup z tohoto příkazu zadaného do konzole:
:

df


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 16:02:40
Flash je tam protože se jinak do Lin nedostanu, po startu ze zavaděče se to kousne a nikam to nejde, nevím co s tím je, tak jsem dal znova flash a jedu v Live verzi, asi???


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 16:11:51
Jaký máte hardware? A jaký je výpis příkazu df.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 16:14:52
PC DELL, Intel dual core 3GHz, 1 GB RAM DDR2, HDD 150GB. Co je výpis příkazu df???


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 16:16:54
V LiveCD otevřete Nabídku spouštěče aplikací a v nabídce Nástroje by měla být položka Konsole.
V Konsoli zadejte příkaz df.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 16:25:52
[live@localhost ~]$ df
Souborový systém  Velikost Užito Volno Uži% Připojeno do
none                  488M   97M  391M  20% /
[live@localhost ~]$



: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 16:36:58
Aha tak sorry. Z LiveCD Mandrivy nejdou normálně vidět ostatní diskové oddíly. Musel byste je připojit např. v Ovládacím centru MDV do adresáře /media/název složky.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 16:44:04
nikam mě nepustí, nenechá mě nic nainstalovat, pouze v Live Dolphin, vidím 100GB odd -  to je win,
potom odd 12 a 33 GB, flash - Resize_me a Live One-2010S-KDE4

napíše to:
KERNEL (hd04)/boot/vmlinuz-BOOT_IMAGE=linux root=UUID=a25d3800-07ec-4243-92b0-66ad02c5f5de resume=UUID=f39cd594-305e-47cf-bf8a-0a1c08d0185c splash=silent vga788
Linux-bzimage,setup=0x3400,size=0x2298d0


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 20:10:25
Je možné, že je některý ze souborů v adresáři boot poškozený. Možná přímo vmlinuz-číslo-jádra.

V tom případě asi nezbývá, než Mandrivu nainstalovat znovu.

Vaši chybu jsem se pokusil nasimulovat ve VirtualBoxu, ale přesného stavu jsem nedosáhl. Je vidět, že soubor /boot/vmlinuz-číslo-jádra tam máte.

Jakou máte grafickou kartu?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:16:17
oprava: Grafická karta  ATI RADEON XPRESS 200 Series  (128 MB) na desce
 udělal jsem novou instalaci a to samé, asi jsem úplně blbej :-(


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 20:29:36
Zkuste následující odkazy:
http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:graficke_karty:ati
http://www.mandrivalinux.cz/nastaveni-graficke-karty-v-mandriva-linuxu-pomoci-drakx11/

Edit: Možná, že při instalaci lze vaši grafickou kartu vybrat. Je to obrazovka, kde je výpis, co je nastaveno a s tlačítky vpravo, které to umožňují změnit.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:31:58
a to mám udělat před instalací?


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 20:38:37
Možná by stálo za vyzkoušení při instalaci zvolit základní ovladač grafiky. Nejsem si jistý. Měl by to být fglrx. Poté by se měl nainstalovaný linux spustit v nouzovém režimu.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:40:19
ale ono se to na nic neptá, jen rozdělení disků, pak výběr zavaděče


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 20:41:35
Možná by stálo za vyzkoušení při instalaci zvolit základní ovladač grafiky. Nejsem si jistý. Měl by to být fglrx.
ne, je to vesa
mrkni sem: http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:graficke_karty:problemy


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 20:43:34
ale mandriva ne, napíše to tři řádky a konec.
co je na nich?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:47:00
tam já se vůbec nedostanu, odkliknu zavaděča je konec, navíc kouká, že to chce nějaké přihlášení, které se mělo dělat při instalaci, nic takového jsem tam neměl, když jsem v livecd nemám žádný problém s grafikou, možná je problém s celou instalací


KERNEL (hd04)/boot/vmlinuz-BOOT_IMAGE=linux root=UUID=a25d3800-07ec-4243-92b0-66ad02c5f5de resume=UUID=f39cd594-305e-47cf-bf8a-0a1c08d0185c splash=silent vga788
Linux-bzimage,setup=0x3400,size=0x2298d0


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 20:48:48
Pokud z GRUBu spustíš Mandriva Linux, tak zmizí GRUB a objeví se jen a pouze ty tři řádky...?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:50:27
přesně tak, tam to zamrzne a jde to pouze vypnout


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 20:53:10
Vypadá to na poškozenou instalaci. Překontroloval jsi MD5 součet staženého ISO souboru?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 20:55:47
http://torrent.mandriva.com/public/2010.1/mandriva-linux-free-2010-spring-i586.torrent
mám tuhle instalaci, danou na flash, ze které instaluju
u té součet není


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 21:11:51
u toho ISO souboru je přiložen MD5 součet -- v soubrou něco.iso.md5. Jak udělat ten součet je napsáno v
 http://wiki.mandrivalinux.cz/software:internet:iso#kontrola_stazeneho_nebo_vypaleneho_iso_souboru_pomoci_funkce_md5


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 21:29:49
tak stahuju znovu, pak se ozvu jak to dopadlo, zatím všem moc děkuju


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 22:11:52
Tak další pokus, to samý, i po kontrole součtů :'( 


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 22:36:27
I když jste vybral nainstalovat základní ovladač grafiky?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 22:38:38
tak nevím, alejá jsem žádnou nabídku v instalaci neměl


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 22:41:48
to není ovladačem GK. Vypadá to na nějakou podivnou chybu, jakoby GRUB nebyl s to adresovat tak daleko na disku. Jak (přesně, včetně velikostí) máš rozdělený disk?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 22:58:09
150 GB je celý, 100 GB mají win a zbytek udělala instalace pro Mendrivu
12,01GB, 3,9GB 32,99GB


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 23:11:16
Hmm, 100GiB není zase až tak moc. Nepamatuje si někdo (nenajde to někdo) nejvyšší adresovatelnou hodnotu?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 23:13:51
tak tomu vůbec nerozumím, těch 100GB je Win, zbytek je Lin, z toho zavaděče fungujou jen wokna


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 05, 2011, 23:19:25
Jde o toto: MBR, kam se ukládá GRUB, je celkem malý. V MBR je de facto pouze adresa místa, kde je "zbytek" grubu uložen.
A jak to tu píšu, tak mi je jasné, že tím to nebude, protože to by GRUB nenajel vůbec. Sakra, kde to může být?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 05, 2011, 23:29:44
to se docela povedlo, vy specialisti si s tím nevíte rady a já blbec co chce utéct od widlí, to mám mít jednoduchý. to je vtip, tak prosím bez urážky!!!

Pro úplnost
PC desktop                                    DELL OPTIPLEX 320
CPU typ                                        DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200)
Čipová sada základní desky        ATI Radeon Xpress 200
BIOS Typ                                        Phoenix (12/04/06)
Pracovní paměť                                992 MB  (DDR2 SDRAM)
Grafická karta                                ATI RADEON XPRESS 200 Series  (128 MB)
3D-akcelerátor                                ATI Radeon Xpress 200 (RC410)
Pevný disk                                ST3160812AS  (149 GB, IDE)

na prvním oddílu Win XP Profesional


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 05, 2011, 23:57:51
tak nevím, alejá jsem žádnou nabídku v instalaci neměl
Z vašeho příspěvku usuzuju, že jste ještě pořád nevyzkoušel nainstalovat základní ovladač grafiky.
Podle mě se to nabízí zatím jako jediné nevyzkoušené řešení.

Ovladač vesa najdete po rozkliknutí na Xorg. (Můžete sice zkusit jeden z ovladačů ATI, ale nevím jestli to bude fungovat.)


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:00:14
ale já takovou instalaci vůbec nemám
jediný co mám nabídku v instalaci, je rozdělní disků, a potom výběr zavaděče, po skončení instalace mi napíše at restartuju systém a vyjmu flash, po restartu mi najede zavaděč, když dám volbu na linux, tak to skončí, jde pouze volba na win to maká


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:04:32
ale já takovou instalaci vůbec nemám
Lukasi, přesně tak, instaluje z ONE! Tam nic podobného myslím není.


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 06, 2011, 00:09:45
Tak jsem nevěděl. Sorry. Z ONE jsem ještě neinstaloval.

Možná je na čase vyzkoušet obyčejnou instalačku, která výběr ovladače grafiky nabízí.

Edit: Mimochodem myslím, že při zkoušení jsem vybral špatný vesa ovladač. Ten správný je v nabídce Other.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:12:16
jestli je to dvd verze je to problém, nemám tak velkou flash,  a nemám externí mechaniku


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:18:24
Můžeš zkusit mini. Je velké jako CD, ale de facto pracuje jako DVD -- jen tam není tolik počátečních balíčků a instaluje se LXDE.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:20:24
co je LXD a půjde instalace mini z usb
už stahuju


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:22:46
LXDE je odlehčené grafické prostředí.
A ano, půjde.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:24:00
tak jak se to stáhne jdu na to, zkusím to


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 06, 2011, 00:37:07
Mini ve verzi 2010.2 ještě nevyšlo. Je nutné stáhnout starší verzi 2010.1. Na stránce s odkazy pro stažení ISO obrazů, jsou úplně dole odkazy na starší verze. Mezi nimi je i Mini verze.

Edit: tedy po kliknutí na odkaz pro 2010.1


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:38:45
stahuju tohle
ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2010.1/mandriva-linux-free-2010-spring-dual.iso


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:39:44
stahuju tohle
ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2010.1/mandriva-linux-free-2010-spring-dual.iso
Jo, to je ono. Rozdíl mezi 2010.2 a 2010.1 je "jen formální". Viz http://wiki.mandrivalinux.cz/2010.2:start


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:41:28
a to už je rovnou instal, nebo je to live cd?


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:43:27
Je to instalační. Dost podobné Free, jen at zvolíš jakékoli grafické prostředí, stejně se nainstaluje jen LXDE ;) Více tady: http://wiki.mandrivalinux.cz/:2010.1:instalace:dvd


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:44:52
takže když budu butovat z USB, nejede mi to do plochya z té budu instalovat?


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 00:46:06
Ne, žádná plocha. Přečti si ten odkazovaný článek.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 00:48:15
ok jdu na to snad se potom ozvu z linuxu, zatím moc děkuju


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 01:15:02
tak jsem zpět na win, je to pořád to samé, zítra to zkusím ještě jednou :-[


: Re: instalace na Dell
: Peťoš February 06, 2011, 01:16:01
Vypadá to potom na nějaký problém s hardwarem... (kombinace HW + Linux)


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 01:20:08
něco jako vazba mac na aplle?


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 01:23:47
ale při nouzovým spuštění už psal něco jiného, no nic nechám to na zítra


: Re: instalace na Dell
: Pierun2 February 06, 2011, 13:03:42
jestli je to dvd verze je to problém, nemám tak velkou flash,  a nemám externí mechaniku

Někde jsem slyšel, že na velikosti až tak moc nezáleží spíše na technice. Na instalaci z isa DVD stači 64MB flash.  ;)
Jen se instaluje z pevného disku a fleška se použije jen jako spouštěč instalace.

Stručně jak na to:
Stáhnout iso DVD (doporučuji na netu pohledat aktuální verzi powerpack ta by tam na tu atinu  mohla rovnou vpálit proprietní ovladače a problém by mohl být vyřešen, ale i free postačí)
ISO uložit přímo na kořenový oddíl " C " ve windovs(neschovávat jinam pak se při spouštění instalace špatně hledá). Připojit do deamonu.
Na tom DVD je ve složce i586/install/images skryt ještě jeden ISO soubor s názvem " boot.iso ". má cca - 33 MB. Libovolně někam nakopírovat. Ten se použije pro vytvoření zavaděci flešky.
Stáhnout UNetbootin z http://unetbootin.sourceforge.net/.
Nyní je čas připojit flesku pokud tak již není učiněno. Spustit unetbootin, ukázat mu cestu k tomu malému isu "boot.iso". Nastavit cestu k flešce a nechat udělat svou prací.
Restart, boot s flešky. Jako metodu instalace volit možnost z HDD (je to anglicky), proklikat se k isu DVD. a spustit instalaci z HDD. Jakmile se instalace z disku spustí je možno odebrat flešku ať se tam při instalaci nemotá, neni ale nutno. A pak už si jen užit instalaci se všemi možnostmi.
Instaloval jsem takhle pořad, a to jsem měl v pc mechaniku. Flešku lze pak použit i při dalších instalacích není většinou nutno aktualizovat pokud člověk chce vyzkoušet starší či novou verzi instalace.



: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 06, 2011, 13:23:47
Ještě se podíváme, co jiného vypsalo, ale myslím, že bez pozměněných parametrů jádra to asi nepojede.

V grub menu vyberte Mandriva Linux nebo jeho bezpečný režim (nestiskejte Enter), stiskněte klávesu F3 a zvolte první položku.
Na konci textu asi bude vga=788 (odděleno mezerou). Číslo změňte buď na 771 nebo 770.
V případě vga=770 smažte splash=silent, které je někde uprostřed.
Celé to bude vypadat takto:
BOOT_IMAGE=linux root=UUID=xxx... resume=UUID=xxx... vga=770
nebo takto:
BOOT_IMAGE=linux root=UUID=xxx... splash=silent resume=UUID=xxx... vga=771


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 15:23:30
ted jsem v praci, vecer to zkusim.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 20:33:49
tak jsem tu, a zase nic ani po úpravách v zavaděči, jediná změna je v že v bezpečném režimu píše:

Kernel (hd0,5)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=732c314c-6214-4777-9731-eacd60c88d6e failsafe
Linux-bzimage, setup=0x3400, size=0x2f0f10


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 06, 2011, 23:12:06
Zkusil za vga=771 ještě připsat toto (opět oddělené mezerou):
acpi=off pci=nobios

Jinak už vážně nevím, jaktože LIVE distribuce funguje a nainstalovaný linux ne.  ???


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 06, 2011, 23:46:16
tak jsem nainstaloval PVLinuxOS, ta samá situace, ještě zkusím ten příkaz co jste psal ???
 opět bez efektu


: Re: instalace na Dell
: pert2 February 07, 2011, 00:22:09
Podle tohoto článku:
http://computerroriginaliascience.blogspot.com/2007/01/installing-linux-on-dell-optiplex-320.html

bys měl přidat do zavaděče tyto parametry:
pci=nomsi acpi=off

V článku se doporučuje použít místo zavaděče Grub zavaděč Lilo (zvolíč při instalaci - výběr zavaděče).
.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 07, 2011, 00:28:47
ale kam za to vga788?


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 07, 2011, 00:35:15
Ano. Nakonec.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 07, 2011, 00:38:17
takže bude napsáno vga788 pci=nomsi acpi=off
je to správně?


: Re: instalace na Dell
: lukas.v February 07, 2011, 00:42:12
Zkuste to. Nemáte se čeho bát. Buď to vyjde nebo ne. ;)
Můžete rovnou vyzkoušet i více možností (chybí vám rovná se za vga):
vga=788 pci=nomsi acpi=off
vga=771 pci=nomsi acpi=off
vga=771 pci=nobios acpi=off


: Re: instalace na Dell
: pert2 February 07, 2011, 00:47:28
Ano.
Ten parametr vga=xxx jen nastavuje rozlišení monitoru v konzole, v tuto chvíli ti ani neuškodí ani nepomůže.
Každopádně podle debat na internetu zavaděč Grub nefunguje, je potřeba zvolit Lilo.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 07, 2011, 00:53:25
další pokus selhal, ještě to zkusím nainstalovat s lilo


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 07, 2011, 02:24:22
Tak bohužel, ani tento pokus nevyšel  ???
vyskytla se chyba:
Instalace zaváděcího programu neuspěla. Stala se tato chyba:
´Fatal: Illegal "root="specification:UUID=682dlda3-afle-4f27-8eec-951b9e09f227

tak jsem musel doknčit v nefunkčním Grubu, abych se dostal do win, ten jediný z tohoto zavaděče funguje. Je divné že různé instalace dvou systémů hlásí stejnou chybu.


: Re: instalace na Dell
: Jiří Doskočil February 07, 2011, 03:36:06
Jak to tak čtu , myslím že máš problém v biosu, v DSDT tabulce ACPI, která bude pravděpodobně zkompilovaná Microsft kompilátorem jenž nedodržuje až tak zcela mezinárodní normu pro ACPI. Windowsům to nevadí,ale Linux se na tom nemusí rozchodit, neboť potřebuje korektní tabulku.
Zkus nainstalovat openSuse Linux, který by ty zdrbaný tabulky měl umět číst, anebo flashnout Bios.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 07, 2011, 11:50:35
co se stane když použiju defaultní nastavení biosu?


: Re: instalace na Dell
: Jiří Doskočil February 07, 2011, 21:27:19
co se stane když použiju defaultní nastavení biosu?
A ty nemáš defaultní nastavení? Ty máš nataktovaný procesor?
Defaultním nastavením nic nepokazíš.


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 08, 2011, 08:13:21
nevím jaké je to nastavení, to pc bylo pracovní, nevím co tam jejich admin dělal, asi tam nějaké úpravy jsou, protože najíždí s logem firmy, hlavně tenhle bios je úplně blbej, je to Phoenix


: Re: instalace na Dell
: Jiří Doskočil February 08, 2011, 09:35:56
nevím jaké je to nastavení, to pc bylo pracovní, nevím co tam jejich admin dělal, asi tam nějaké úpravy jsou, protože najíždí s logem firmy, hlavně tenhle bios je úplně blbej, je to Phoenix
Ptal  ses co se stane když použiješ defaultní nastavení biosu. Tím pádem předpokládám, že ten default umíš nastavit.

Návod jak se pracuje s Phoenix BIOSem:
http://www.computerhope.com/help/phoenix.htm (http://www.computerhope.com/help/phoenix.htm)

Update BIOSu:
http://biosagentplus.com/?ref=752 (http://biosagentplus.com/?ref=752)
http://www.brothersoft.com/downloads/phoenix-bios-update.html (http://www.brothersoft.com/downloads/phoenix-bios-update.html)


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 09, 2011, 07:51:12
Tka včera po dlouhých devíti hodinách se zadařilo, po online nastavování s kolegou Migelem. ;D
Moc mu za to děkuju.


: Re: instalace na Dell
: pert2 February 09, 2011, 17:55:57
Mohl by jsi popsat to nastavení s Migelem, aby to pomohlo i ostatním uživatelům s instalací na tento notebook? 


: Re: instalace na Dell
: frontosa February 09, 2011, 17:58:10
http://forum.pclinuxos.cz/viewtopic.php?id=2474