Mandriva Fórum

Systém a serverové služby => Instalace softwaru => : jopi April 24, 2011, 18:07:52



: skype
: jopi April 24, 2011, 18:07:52
Pekny den prajem ,preinštaloval som mandrivu a chcel som nainštalovat skype ,nemal som nikdy s nim problem a zrazu pri inštalacii mi vyhodi hlasku --nelze pristupovat k rpm souboru ,chyba pri registracii lokalnych balicku ,prosim poradte mi čo stym


: Re: skype
: Peťoš April 24, 2011, 19:08:00
Odkud a co jsi isntaloval, tay do jaké verze Mandriva Linuxu, kolik bytů... trochu více info.


: Re: skype
: jopisk May 17, 2011, 13:04:24
tak mam mandrivu 2010.2  a skype som stiahol zzo stranky skypy ,pod fedorou a nejde a ešte som aj stiahol tvoje rpm a tiež nejde


: Re: skype
: Peťoš May 17, 2011, 13:09:50
Kolik bitů má nainstalovaný Mandriva Linux?


: Re: skype
: jopisk May 17, 2011, 13:41:14
fiha ,tak to teraz neviem povedať ,lebo to nebol môj pc a už som mu to dal ,len škoda že som sa neozval skôr ,da sa to ete nejako porobiť ,zašiel by som k nemu ,alebo to cele preinštalovať ???


: Re: skype
: Ivko May 17, 2011, 18:46:50
No, Skype je 32-bitový program. Ak máš 32-bitový systém, stačí mať správne nastavené a povolené zdroje a malo by to ísť (Peťošove RPMko by malo zaručene ísť). Ak máš 64-bitový systém, tak musíš mať pridaný aj 32-bitový main (release a zišlo by sa aj update). Bez toho to do 64-bitov nenainštaluješ aj keby čo bolo.


: Re: skype
: alda81 May 17, 2011, 19:30:07
(Peťošove RPMko by malo zaručene ísť).
dle zpráv z twitteru už Peťoš Skype v repozitářích nemá


: Re: skype
: Ivko May 19, 2011, 21:45:37
To som nevedel. Ospravedlňujem sa za zlú informáciu.
A čo je toho príčina? (ak sa smiem spýtať)


: Re: skype
: Peťoš May 19, 2011, 21:52:44
Jestli myslíš to se skypem a mým repozitářem, tak:
  • http://www.mandrivalinux.cz/microsoft-planuje-koupit-skype/
  • http://twitter.com/#!/petos0/status/67847890718040064 (http://twitter.com/#!/petos0/status/67847890718040064)
  • http://twitter.com/#!/petos0/status/67858592925093888 (http://twitter.com/#!/petos0/status/67858592925093888)
  • http://twitter.com/#!/petos0/status/68205969087283201 (http://twitter.com/#!/petos0/status/68205969087283201)
  • http://twitter.com/#!/petos0/status/70071588585873408 (http://twitter.com/#!/petos0/status/70071588585873408)


: Re: skype
: Ivko May 19, 2011, 22:14:48
Ale Tvoj balíček pomáhal tým, ktorí sú nútení ho používať. Ja osobne by som ho nepoužíval, keby som nemusel. Ale nejak treba zarábať peniaze a volať do zahraničia je drahé. A ťažko je nútiť vedúceho,aby zakopal ten program. Mne osobne sa však vôbec nepáči.


: Re: skype
: Peťoš May 20, 2011, 12:02:14
Chápu. Ale přesto říkám "bohužel".


: Re: skype
: Ivko May 21, 2011, 12:14:15
Tak, ak môžem, chce sa Ti a nemáš k tomu nejaké výhrady, prosím pošli mi na e-mail (igrena@inmail.sk) ten balík (ak sa Ti dá) - myslím tým Skype pre 2010.2 a cz a sk lokalizácie.
Už vopred ďakujem.  ;)


: Re: skype
: Peter Skoviera July 03, 2011, 22:47:55
tak mam mandrivu 2010.2  a skype som stiahol zzo stranky skypy ,pod fedorou a nejde a ešte som aj stiahol tvoje rpm a tiež nejde

ako si na tom so skypom, mal som podobny problem, ale podarilo sa mi to vyriesit


: Re: skype
: jopisk July 04, 2011, 20:52:42
ahoj môžeš prosím ta pomôct ,velmi pekne ti dakujem vopred


: Re: skype
: Peter Skoviera July 04, 2011, 21:18:38
ako som písal predtým - mal som podobný problém, ale skusil som stiahnut priamo zo stranky skype nie verziu pre fedoru ale skype dynamic --- a funguje na jednotku. skusil som aj skype static - a tiez funguje. skus a daj vediet


: Re: skype
: Switch August 07, 2011, 18:31:41
ako som písal predtým - mal som podobný problém, ale skusil som stiahnut priamo zo stranky skype nie verziu pre fedoru ale skype dynamic --- a funguje na jednotku. skusil som aj skype static - a tiez funguje. skus a daj vediet
Ahoj, stáhl jsem si skype Dynamic ze stránky skype.com - ale nevím, jak nainstalovat ten tar.bz2 balík, poradí někdo?


: Re: skype
: Peťoš August 07, 2011, 18:43:09
Rozbalit a spustit... Tar.gz je archiv (jako zip třeba).


: Re: skype
: Switch August 07, 2011, 18:51:01
Rozbalit a spustit... Tar.gz je archiv (jako zip třeba).
Tak se mi to podařilo, není problém, když si to přesunu jinam než kam jsem to rozbalil?


: Re: skype
: Peťoš August 07, 2011, 18:59:08
Tak to budeš spouštět z toho adresáře. Myslím, nevím ted určitě, že je to připraveno tak, aby se to mohlo překopírovat do / nebo /usr. Ted si nejsem uplne jist.


: Re: skype
: Peter Skoviera August 08, 2011, 08:02:10
Možeš si to presunúť kam chceš a v systéme si nastav automatické spúšťanie skype, a je to.