Mandriva Fórum

Hardware v Mandriva Linuxu => Disky, řadiče, CD a DVD => : Petr Hála July 08, 2005, 18:23:46



: Nelze provést instalaci MDL 10
: Petr Hála July 08, 2005, 18:23:46
Může mi někdo pomoci při instalaci MDK 10 .Při instalaci se nabotuje CD a po potvrzení instalace mi nahlásí "no cd device found" a v instalaci nelze pokračovat.Nepomůže ani bootování z diskety.
Deska MSI K8n Neo4Platinum čipset NForce 4,
AMD 3500+ 64Athlon
Sata disky 2x
Grafika PCI-e
 


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Ivan Bibr July 11, 2005, 20:39:28
To hlášení znamená, že  instalátor nemůže najít CD. Jestli to je verze 10.0 nebo 10.1 tak máte s největší pravděpodobností příliš nový hardware.

Zkuste verzi 2005 Limited Edition. Kdyby to dělalo i s ní tak se podívejte do manuálu, co se s tím dá dělat.,


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest July 25, 2005, 20:05:27
Změnit firmware CDROM nejčastěji u LG mechanik,já se tu trápil s LG 52x ...2815B.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest July 26, 2005, 22:22:58
Jeste muze jit o blbe "najumperovany" disk ci CD ROM. Wokna mi bezely s CD jako "cable select", Linux to nerozdejchal.. Taky jsou nebezpecny nektery pochybny RAID IDE radice na deskach. Jinak Mandriva LE2005 mi jako jedinej Linux sel nainstalovat s USB DVD mechanikou. SUSE 9,3 a dalsi bez sance..


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest August 13, 2005, 16:45:27
Opravuji se typ GCR8521B, ale nakonec pomohlo zařadit HD Primary-Slave.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest August 23, 2005, 23:10:09
Ahoj.
Marně se pokouším o instalaci MDL 2006 beta i předchozích verzí na stroj se zákl. deskou MSI 875P Neo-PFISR (MS-6758 ver. 2.0). Nemám s linuxem takřka žádné zkušenosti, ale v podstatě to vypadá, že mi instalace rozpoznává pouze Serial ATA hdd s win, na který nechci linux instalovat a musím ho nechat beze změn. Dále vidí IDE1 s mechanikou Plextor a IDE2 s mech NEC (soudě podle nabootování), obě pouze samostatně na řadiči. Již ale zřejmě nevidí integrovaný řadič Promise 378, na kterém jsou na jednom kabelu dva disky. Druhý z nich je rozdělen na dvě nekomprimované části a na druhou z nich bych chtěl Mandrivu instalovat. Po začátku instalace mi tato nabídne pouze disk SDA (ten s win) a ostatní ignoruje. Rozpoznaný disk i oba další jsou NTFS. Proto prosím o radu, jak mám postupovat na zatím ryze windowsovském stroji s nastavením a nebo s dodáním ovladače.  Roman


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest August 24, 2005, 13:57:07
HD disky a CD ROM (RW) na IDE musí jít logicky po sobě, žádná pozice nesmí být vynechána. Jinak se instalace zastaví v různých fázích instalace.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest November 23, 2005, 16:58:13
ahoj Romane
tak koukám,že se nic nevyřešilo.Spousta lidí tu ty znalosti nemá a to je škoda.Snad jen ti poradím,zůstaň raději u Widlí,než budou linuxy pro lamky.Toto řešení sem si také vybral a nejsem sám,holt počkáme a do budoucna vyjde něco pro nás.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Guest November 23, 2005, 16:58:30
ahoj Romane
tak koukám,že se nic nevyřešilo.Spousta lidí tu ty znalosti nemá a to je škoda.Snad jen ti poradím,zůstaň raději u Widlí,než budou linuxy pro lamky.Toto řešení sem si také vybral a nejsem sám,holt počkáme a do budoucna vyjde něco pro nás.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Martin Kouba November 23, 2005, 20:44:02
Pet mechanik v pocitaci... no nic ;-) Pokud Linux nepozna ten Promise radic, tak to samozrejme nebude fungovat. Co zbyva? Pouzit disky na jinem radici, pozit jiny radic (treba externi), zkusit pomoc u vyrobce radice (vetsinou bez sance), zkusit nastaveni biosu (nektere radice maji vice modu), zkontrolovat  jumpery u disku (Linux nerad cable select) a nebo zkusit jiny Linux (novejsi verzi, ci jinou distribuci). Pokud vse selze, zustan u Woken. Jinak pro zacatecniky v Linuxu je idealni starsi vykopavka, vetsinou tam vse funguje.


: Re: Nelze provést instalaci MDL 10
: Martin Kouba November 23, 2005, 20:44:34
Pet mechanik v pocitaci... no nic ;-) Pokud Linux nepozna ten Promise radic, tak to samozrejme nebude fungovat. Co zbyva? Pouzit disky na jinem radici, pozit jiny radic (treba externi), zkusit pomoc u vyrobce radice (vetsinou bez sance), zkusit nastaveni biosu (nektere radice maji vice modu), zkontrolovat  jumpery u disku (Linux nerad cable select) a nebo zkusit jiny Linux (novejsi verzi, ci jinou distribuci). Pokud vse selze, zustan u Woken. Jinak pro zacatecniky v Linuxu je idealni starsi vykopavka, vetsinou tam vse funguje.