Mandriva Fórum

Systém a serverové služby => Instalace softwaru => : Pavol December 01, 2008, 20:33:30



: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Pavol December 01, 2008, 20:33:30
Mám menší problém: neviem ako mám pridať do repozitárov konkrétny zdroj: - http://www.mandrivalinux.ic.cz/rpm/2008.1/i586/ Ak to chcem robiť cez Ovládací centrum - Nastavit zdroje softwaru - Přidat tak mi to, zdá sa nejde - vypisuje to: Výber zdroje (pre aktualizáciu a Kompltenú sadu zrojov) - ale ja to mám nainštalované už dávno, bojím sa, že mi to moje pridané zdroje znova prepíše nejakými inými. Ja by som potreboval pridať iba tento jeden konkrétny a nechce sa mi spúšťať Urpmi-Automatic od p. Cyroňa. Skúšal som to cez konzolu (urpmi addmedia adresa_zdroja), ale nič: [root@localhost pavol]# urpmi addmedia http://www.mandrivalinux.ic.cz/rpm/2008.1/i586/
Žádný balíček s názvem addmedia
Žádný balíček s názvem http://www.mandrivalinux.ic.cz/rpm/2008.1/i586/

Dá sa to nejako jednoducho pridať?


: Re: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Peťoš December 01, 2008, 20:38:47
ten spravny prikaz je
:
   urpmi.addmedia cyron http://www.mandrivalinux.ic.cz/rpm/2008.1/i586/   
v urpmi.addmedia je navic tecka... aspon si projdi man!!!


: Re: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Hobil December 01, 2008, 21:02:17
predpokladam, ze mas opravdu 2008.1?
v konzoli jako root (napriklad):
:
  urpmi.addmedia "Official Main Release" ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/MandrivaLinux/official/${verze_mdv}/${arch_1}/media/main/release/ with ./media_info/hdlist.cz
kde:
urpmi.addmedia je vlastni prikaz pro pridani zdroje
"Official Main Release" je nazev zdroje, muzete si vymyslet vlastni nazev
ftp://ftp.free... /az po /release/ je adresa k balickum
with je retezec, ktery rika, kde hledat indexovany seznam balicku obsazeny ve zdroji
./media_info/hdlist.cz je pak podadresar /media_info, ktery obsahuje soubor s indexem (hdlist.cz)
H.


: Re: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Pavol December 01, 2008, 23:17:13
Vďaka Peťoš, už sa na tom pracuje. Nešlo by to však bez toho kriku? Uvedom si, že nie každý je nadšený z konzole a študovania nejakého "man" - ak to nejde naklikať "je to k nepotřebě". Naivne som si myslel, že pod pojmom "Přidat" v Nastavení zdrojov sa skrýva nejaký dialóg, ktorý by ma viedol k zadaní adresy zdroja, ktorý chcem pridať. No, nezadarilo sa ...


: Re: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Peťoš December 01, 2008, 23:30:16
OK, promin, mohl jsem tam napsat 3 tecky misto vykricniku, pravda.
On tam ten dialog na 'naklikani' samozrejme je. V drakrpm dej pridat. Zde soubror > 'pridat vlastni zdroj' a zde to jiz doklikas. Tim, ze jsi psal prikaz jsem predpokladal, ze to chces(!) udelat z terminalu a proto jsem napsal, at si projdes man...


: Re: Ako pridať do zdrojov sofware konkrétny zdroj?
: Němec January 05, 2009, 16:49:36
použít tlačítko vlastní zdroj