Přihlásit
: [1]
   |   
: GoogleEarth  ( 4516 )
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« : February 15, 2009, 17:07:56 »

Zdravim,nemáte někdo zkušenosti s GoogelEarth 5,když jsem jí nainstaloval tak po spuštění pomohlo jen vypnutí notebooku,tak jsem jí dal pryč nahral starší verzi a znovu nainstaloval tu pětku.Teď běží,ale dost nestabilně,při posunu bliká,nastavit to nejde protože všechny možnosti menu také pouze blikají,problikává skrz ostatní okna,prostě v tomhle stavu k ničemu.někdo jí zde doporučoval ale už to nemůžu najít,Mám M2009,KDE42

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : February 16, 2009, 21:17:51 »

moje verze 5.0.11337.1968 (beta) jede OK.
Instalovanáno ze stránek google.
Zkuste si pohrat s nastavenim 3D zobrazení v menu Nástroje-Možnosti
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #2 : February 16, 2009, 21:37:02 »

Také jsem to instaloval z google earth stránek, osobně mi nešel spustit, pak jsem to dokázal díky hledání přes Google spustit a o všem jsem napsal článek i s postupem řešení, článek najdete zde:

http://senkjakub.blogspot.com/2009/02/problem-s-instalaci-google-earth-5.html

Jedná se o chybu, že se po instalaci objeví uvídací obrázek, po chvíli zmizne a program se sám ukončí...

Snad někomu návod pomůže.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« #3 : February 17, 2009, 20:49:18 »

nastavení nepomohlo,pro změnu mi teď cca pod 16 kilometru nevykreslí mapu ale hezkou bleděmodrou plochu,snad nemá nějaké specialní hardwarevé nároky ale asi ne
přeju všem aby jim přejmenování libcrypto pomohlo,mě pak zatuhnut notebook a dal se jen vypnout tak asi počkám na další verzi,díky za rady

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #4 : February 17, 2009, 23:20:22 »

Moji sestavu najdete v podpisu. Program mi běžel až nadmíru rychle, ani jsem takovou rychlost nečekal.

Jak koukám na Vaši sestavu, tak by to mělo být OK. Akorát nevím, co je zač ta grafika.

Já osobně mám NVidii FX 5500, 256 MB ( = totální brak v dnešní době už ) a Earth opravdu běží OK. Zbytek sestavy je uveden v mém podpisu.
« : February 17, 2009, 23:27:16 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« #5 : February 18, 2009, 13:12:08 »

grafika je integrovaná Intel - Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
myslím že musí stačit,zkusil jsem nastavit v 3D všechno na minimum ale bez výsledku,bude to někde jinde,google mi řekl že v tom nejsem sám,u mě bohužel přejmenování toho souboru vede k tomu že se spustí šedivé okno a pak už běhá jen kurzor myši ale bez akce a dá se to jen natvrdo vypnout,naštěstí to neni nijak zásadní program,předchozí verze běhá v poho,jen mě zlákaly ty půodmořské obrázky tak jsem to zkusil

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #6 : February 18, 2009, 13:22:38 »

pochopil jsem to tak, že máte aktivované 3D prostředí, zkuste jej vypnout. Případně spustit Google Earth z GNOME. Dejte pak vědět

PS: Problémy opravdu dělá pouze a jen Google Earth?
« : February 18, 2009, 13:25:40 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« #7 : February 18, 2009, 18:17:30 »

Věnoval jsem tomu hodinku a asi 30 restartů s tímto výsledkem
KDE42 - aktivované i vypnuté efekty plochy,přejmenovaný i nepřejmenovaný libcrypto má stejný výsledek - černá blikající obrazovka a notebook lze pouze natvrdo vypnout
IceWM - s libcryptem napíše konzole toto
:
[jasmin@localhost ~]$ googleearth
Warning: Unable to create prefs directory '/home/jasmin/.googleearth'. Soubor již existuje.
./googleearth-bin: symbol lookup error: /usr/lib/libssl.so.0.9.8: undefined symbol: EVP_camellia_128_cbc
[jasmin@localhost ~]$
což je ta chyba o které je návod,přejmenoval jsem a ejhle ,šlo to ale po prvním přiblížení to opět spadne s výsledkem viz výše
Vše jsem odzkoušel 2krat a mimo Kppp nebylo spuštěno nic jiného
Je to jediné co "zatím" takhle zlobí,mimo velmi občas špatnému probuzení se spánku

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #8 : February 18, 2009, 20:50:55 »

zkoušel jste vymazat nastavení Google Earth (.googleearth v home adresáři)?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« #9 : February 18, 2009, 22:25:32 »

jo to mě napadlo,jen jsem to nenapsal,možná nějaky konflikt s hardwarem,nevim,problém je s tim totálnim zatuhnutim,pořád to vypínat trvá dlouho a hlavně to myslim linuxu moc nesvědčí,zkusim ještě google konkrétně na můj notebook a pak to smažu

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
Jan Jasmín
Full Member
***

Karma: 1
: 125


« #10 : February 18, 2009, 23:09:10 »

zkusmo jsem si nainstaloval i Gnome ale s grafickym prostředim to určitě nesouvisí,dělá to to samé

MDV2010 KDE 4.3,2 Acer Extensa 5220 - Celeron 1,73 GHz, RAM 2 GB, Intel X3100, 80 GB hdd,
: [1]
   |   
 
: