Přihlásit
: [1] 2 3
   |   
: KDE 4.2.1 pro 2009.0  ( 9782 )
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« : March 04, 2009, 23:01:36 »

Před 20 minutami bylo oznámeno KDE 4.2.1. Mandriva má hotové balíčky, jsou dostupné na KDE mirrorech, viz:

http://www.kde.org/info/4.2.1.php

UPOZORNĚNÍ: běžným uživatelům prozatím nedoporučuji aktualizaci z tohoto zdroje, některé balíčky mají chybné závislosti a ne vždy to dopadne dobře. Až se situace zlepší (chyby byly nahlášeny), dopíši sem podobný ověřený postup jako u předchozí verze.
« : March 06, 2009, 11:29:09 Ivan Bibr »

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #1 : March 05, 2009, 14:23:46 »

S přidaným noarch zdrojem (poradil mi to Peťoš)  mi aktualizace KDE 4.2.1(z 4.2) dopadla na jedničku(žádné chyby v závislostech), ale v KDE 4.2.1. jako takovém jsem našel dvě takové chybky(chyby v panelu + chyba skákajícího kurzoru myši), do svého blogu jsem napsal i návod, jak jsem se jich zbavil.

Zde je link pro případné zájemce:

http://senkjakub.blogspot.com/2009/03/kde-421-jak-opravit-nektere-jeho-chyby.html

Jinak KDE 4.2.1 mi po vyřešení těchto chyb běží zatím dobře a dle subjektivního dojmu startuje o něco rychleji (nijak jsem dobu neměřil, jen tak odhadem)

PS: Aktualizaci jsem na radu od Peťoše prováděl z jiného prostředí, přesněji XFCE, které mám nainstalováno právě pro takovéto účely

PS 2: Ještě jednou děkuji tímto Peťošovi za všechny rady.

PS 3: Teď jsem si všiml, že mi aktualizace smázla všechny RSS kanály z Akregatoru, tak pozor na to.
 
« : March 05, 2009, 14:34:58 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Miroslav-Cyroň


« #2 : March 05, 2009, 15:28:17 »

Mohu potvrdit. 64 bit. Mám zdroje Ofic, PLF, MiB (Italové). Ted tyto. VSECHNY aktualizační. :-)

Aktualizace všeho. Bez problémů. Moc hezká tapeta. :-)
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #3 : March 06, 2009, 11:27:16 »

Objevené chyby:

 * Lancelot menu vytěžuje CPU na 100 %.

krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #4 : March 06, 2009, 19:03:55 »

Používám klasický styl nabídky spouštěče aplikací a ikona (hvězdička + menu) je zdeformovaná, zúžená, téměř do tvaru čtverečku. Vlevo i v pravo kolem ní zůstává cca 5mm volné místo. Při přepnutí do Kickoff stylu (moc mi nesedí) je ikona (KDE) normální. Také se mi nedaří rozchodit bluetooth. Jinak snad O.K.

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : March 06, 2009, 19:08:26 »

Také se mi nedaří rozchodit bluetooth. Jinak snad O.K.
Mi taky ne. Mas-li zajem, zaloz topic do spravne kategorie.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dom
Full Member
***

Karma: 3
: 202

253870340
« #6 : March 06, 2009, 19:41:34 »

... ikona (hvězdička + menu) je zdeformovaná, zúžená, téměř do tvaru čtverečku.
Přesně ten samý problém mám taky, zkouším, bádám zkoumám, ale zatím nic. Takže budu rád, když někdo najde řešení.

Compal FL90, MDV 2010.2, KDE 4.5.5
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #7 : March 07, 2009, 00:39:40 »

Hlasím totéž(klasické menu). Kicker mi nevadí, dobře se v něm hledají aplikace, které nemám v panelu, stačí napsat jejich jmébo do políčka v menu

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #8 : March 07, 2009, 12:25:49 »

Na oficiálním fóru Mandrivy (http://forum.mandriva.com) jsem našel návod, jak na to tlačítko klasického menu, stači do konzole s root právy:

cd /var/lib/mandriva/kde4-profiles/common/share/apps/mandriva/pics/

mv mdvbutton.svg mdvbutton.svg.old


Poté se odhlásit a přihlásit.

Sice nyní bude tlačítko menu vypadat stejně jako při kick-off nabídce, ale menu bude tradiční

Sám jsem to vyzkoušel a funguje to
« : March 07, 2009, 12:28:58 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #9 : March 07, 2009, 14:25:15 »

S poskakujícím kurzorem problém nemám, ale zaboha nemohu donutit udržet pozice zástupců na ploše podle vlastního rozvržení. Nepomáhá ani ta rada s odebráním a přidáním jakéhokoliv zástupce. Prostě se to pořád řadí dle nastavení v "Pohled na složku" kde se ikony dají nastavit jestli řadit do sloupce nebo do řádku. Ve verzi 4.2.0 si zástupci vlastní polohu pamatovali.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #10 : March 07, 2009, 14:28:25 »

Na oficiálním fóru Mandrivy (http://forum.mandriva.com) jsem našel návod, jak na to tlačítko klasického menu, stači do konzole s root právy:
cd /var/lib/mandriva/kde4-profiles/common/share/apps/mandriva/pics/
mv mdvbutton.svg mdvbutton.svg.old

díky, nemusím to zdlouhavě hledat 

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Jar Ks
Newbie
*

Karma: -2
: 33


« #11 : March 08, 2009, 01:15:08 »

Odstranil jsem zdroje pro 4.2.0, přidal zdroje pro 4.2.1 (64 bit) a upgrade proběhl v podstatě v pořádku, jen 2 balíčky
- kipi-plugins-0.2.0-1.rc2.2mdv2009.0.x86_64
- lib64kipiplugins1-0.2.0-1.rc2.2mdv2009.0.x86_64
se odmítají nainstalovat. Jsou to jakési "Zásuvné moduly KDE pro obrazová rozhraní​", ale nejsem si jist, co to vlastně je. Jak už tu bylo napsáno, odnesl to Skype, který ale vůbec nepoužívám, takže jsem ani nesháněl náhradu. Potvrzuji i zdeformovanou ikonu menu, ale opět jen u klasické nabídky, kterou jsem si přepnul jen ze zvědavosti.

Snad jen jeden zvláštní poznatek: už předtím jsem měl problém s tím, že u ikon na ploše se špatně vykreslovaly ovládací prvky při odemknuté plasmě a najetí myší. Dělalo to kolem takové čtverečky a jen v případě, že na ploše NEbyla tapeta. S instalací KDE 4.2.1 se tyto problémy ještě prohloubily a začaly se špatně vykreslovat položky, které jsem přejel myší (hover) i v hlavním menu (klasické i kicker) a také Konsole různě blbla. Pokusně jsem z ovládacího centra (zobrazit / podle dostupnosti aktualizací) nainstaloval nový ovladač nVidia, restartoval počítač (restart samotného Xserveru bohužel vedl k černé obrazovce) a je to v pořádku. 
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #12 : March 08, 2009, 11:32:06 »

A copak Vám to napsalo, když se to odmítlo nainstalovat?

Zvláštní, mě Skype normálně zůstalo, přitom nejste jediný, komu se to stalo, viz diskuze k článku o KDE 4.2.1 na titulní stránce. Používal jsem Skype stažený z domovských stránek nebo ten, co je na DVD ke knize p. Bíbra?

Zdeformovanou ikonu jde nahradit, viz výše.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : March 08, 2009, 11:36:17 »

Používal jsem Skype stažený z domovských stránek nebo ten, co je na DVD ke knize p. Bíbra?
To je uplne jedno, je to naprosto stejna binarka. Pouze ulozená na DVD...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #14 : March 08, 2009, 11:38:12 »

Tak proč mě to Skype nesmázlo? Ještě mě tak napadá, že nepoužívám český lokalizační balíček pro Skype...

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
: [1] 2 3
   |   
 
: