Přihlásit
: [1] 2 3 4
   |   
: DVD: Nelze zkontrolovat DMA mód. Nebylo nalezeno DVB zařízení.  ( 11358 )
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« : March 18, 2009, 16:49:13 »

Tak jsem se zaregistrovala a hned mam dalsi "problem". Hledala jsem na netu, ale odpoved jsem nenasla. Spustila jsem Kaffeine a evidentne mi zase neco chybí
Audio CD to prehrava normalne, ale u DVD to hlasi chybu hned po prihlaseni.
DVD mechanika..
Nelze zkontrolovat DMA mód. Přístup odmítnut nebo neexistující zařízení: "/dev/dvd".
DVB zařízení...
Nebylo nalezeno DVB zařízení. Funkce DVB budou skryty.
Co s tim? Diky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : March 18, 2009, 17:16:37 »

DVB je Digital Video Broadcom --- digitalni televize. Pokud ji v kompu nemas, tak je jasne, ze ji to nenajde.
To s DVD je tusim, ze ho nemas ve fstabu. Prekontrolujeme, mam-li pravdu. Otevri si terminal a napis tam:
:
   cat  /etc/fstab
tukni enter. Co to vypise, dej sem.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #2 : March 18, 2009, 17:25:37 »

# Entry for /dev/sda5 :
UUID=b93d6178-3a63-4d3e-8173-c5a2ebafdc7f / ext3 noatime 1 1
# Entry for /dev/sda7 :
UUID=9598596d-19a1-420b-ae2a-f76ac961338f /home ext3 noatime 1 2
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
# Entry for /dev/sda1 :
UUID=0294BC3294BC2A55 /mnt/windows ntfs-3g defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda6 :
UUID=bc70eaf8-0fb9-4499-be77-b3541b3c3375 swap swap defaults 0 0

DVD tam fakt nevidim
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : March 18, 2009, 17:32:24 »

hmm, myslel jsem, ze Ti bude chybet radek s /dev/cdrom
Prekontroluj si, zda-li ten link neexistuje a pouze neni spatne detekovany: Opet napis:
:
    ls   -l   /dev/dvd
(LS -L  ale malym... )
vystup dej sem.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #4 : March 18, 2009, 17:42:24 »

lrwxrwxrwx 1 root root 3 2009-03-18 16:05 /dev/dvd -> sr0

Poznamka: /dev/sr0 vidim jako polozku "disk device" pres VLC, kdyz dam media->otevrit disk
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : March 18, 2009, 17:47:55 »

Takze to jen kaffeine spatne nasel, protoze tohle vsechno je zatim spravne
Tak me napada, mas kaffeine, nebo Kaffeine4 ? Jestli mas 4ku, tak ji odeber a nainstaluj 'jen' kaffeine - ona 4ka je jeste nedodelana.
Pokud ne, tak do donastavime 'rucne'.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #6 : March 18, 2009, 18:06:52 »

To jsem z toho zblbnuta. Kaffeine najednou sam od sebe jede. Verzi mam 0.8.7??? Byla na Mandrive 2009.
Totem hlasi: "Doslo k chybe, nemohu otevrit umisteni, mozna nemate opravneni otevrit tento soubor
Váš vstup se nezdařilo otevřít"
VLC bud "nedela nic" nebo vyhodi, ze se "nepodařilo otevřít MRL 'dvdsimple:///dev/sr0'. Zkontrolujte logy pro detaily"
Neco je shnileho ve state danskem 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : March 18, 2009, 18:10:14 »

Mozna se vytvari zamky na souborech. poustis ty programy paralelne -- pristup na to DVD muze mit pouze jeden z nich, tj. kdo driv prijde, ten driv mele.
Kdyz je to takovato Schroedingerovska chyba -- objevi se nahodne nekde jinde -- doporucuji restart 8-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : March 18, 2009, 18:13:12 »

Zapommel jsem napsat: pokud je poustis vsechny naraz, tak to tak nedelej

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #9 : March 18, 2009, 18:16:16 »

Naraz ne, jen jsem zkousela spustit pod vsemi. Jako najdi tri rozdily... 
Jinak, jak je to s aktualizacema? Porad to pro system neco nabizi, ale vim houby co jako potrebuju a co ne.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #10 : March 18, 2009, 18:19:57 »

pust si drakrpm-update
Aktualizace jsou 3typy:
bezpecnostni - maji obrazek cerveneho zamku -- opravuji bezpecnostni diry v systemu
bugfixy   - zluta ikonka --- opravuji chyby v programech 
bez obrazku/zelene -- doporucene

Prvni dvě bych videl jako nutne k instalaci
treti kategorii _doporucuji_ k instalaci
=> ja aktualizuji vsechno

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #11 : March 18, 2009, 19:21:37 »

Tak to jakztakz jede. Kdyz se natahlo DVD tak jsem vybrala spustit ve VLC, ale uplne mi to vyhodilo podsviceni displeje. Podruhy jsem to nezkousela. Ani nevim, kde se takova vec nastavuje, tak jsem to restartovala a zase to "zari". Ted jdu hledat na netu pridani japonstiny 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : March 19, 2009, 15:13:24 »

kdyz to nefunguje v zadnem z techto, zkus jeste jeden, resp. dva prehravace: jmenuje/jí se Mplayer a SMplayer, pricemz SMplayer je grafická nádstavba před Mplayer. já na přehrávání videa používám jen a pouze toto. Přehraje to všechno, uplne vsechno a ještě mnohem víc
(a kdyz to nepřehraje, tak to dá dost přesný popis chyby...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #13 : March 24, 2009, 22:32:44 »

Kdyz se podivam do instalovanych balicku, tak mam MPlayer nainstalovany, ale v nabidce ho pak nikde nevidim?! 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : March 24, 2009, 22:34:41 »

mplayer je konzolovy program... pousti se z terminalu

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2 3 4
   |   
 
: