Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Problém se zvukem --- VYŘEŠENO  ( 5381 )
hirodina
Newbie
*

Karma: 0
: 18



« : March 29, 2009, 16:32:00 »

Já sem hroznej problémista    .... nejde mi zvuk...používám madrivu 09/KDE4 , v předchozí instalaci madrivi 09/KDE4 mi zvuk šel a při nainstalování ninější také... nevím kdy problém nastal...možná se změnilo nastavení aktualizací. Mám 2 zvukové karty SB Audigy a integrovanou ‎"82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller"
Rovnou skopíruju informace

Identifikace
Dodavatel: ‎Creative Labs

Popis: ‎SB Audigy

Třída médií: ‎Multimedia audio controller

Ovladač
Modul: ‎snd_emu10k1

Alternativní ovladače: ‎audigy, emu10k1

......a......

identifikace
Dodavatel: ‎Intel Corporation

Popis: ‎82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller

Třída médií: ‎Audio device

Ovladač
Modul: ‎snd_hda_intel

Alternativní ovladače: ‎neznámý

Nejspíš bude něco špatně nastaveného ale já se v tom nevyznám...help
« : March 31, 2009, 19:35:56 hirodina »

Mandriva linux 2009/KDE4
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : March 29, 2009, 21:10:21 »

Potrebujete pouzivat obe karty?
Pokud ne, tak jednu vyndat nebo zakazat v BIOSu a nastavit ovladac pro tu pouzivanou. Nejsem si jist, jestli Mandriva dokaze spravovat obe karty bez rucniho nastaveni.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
hirodina
Newbie
*

Karma: 0
: 18



« #2 : March 29, 2009, 21:23:43 »

Dobře vyskoušim, ale divný je že v předchozí instalaci madrivi (vic http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=10368.0)(musel jsem mpřeinstalovat kvůli místu) zvuk fungoval

Mandriva linux 2009/KDE4
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #3 : March 29, 2009, 21:29:24 »

Možná pomůže přepnutí zvukové karty v KMixu...

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : March 29, 2009, 21:29:52 »

Predpokladam, ze instalator nastavil tu, ktera se mu "ukazala" jako prvni a tak system pouzival tu prvni.
Ve chvili, kdy nejaky script "objevi" dalsi kartu, je puvodni nastaveni v haji. Dve karty v linu pouzivat jsou, ale je to uz trochu alchymie.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #5 : March 29, 2009, 21:32:13 »

Nevím, já mám TV kartu, která se tváří jako zvuková karta a normálně mi jde mezi nimy přepínat. Kdysi mi to taky dělalo problémy, musel jsem to přepínat po každém startu ručně, dnes již ne a musel jsem to nastavit jen jednou.

PS: Je ale pravda, že by Mandriva měla umožnit zablokování určitého HW, čili ne jen zvukovek, tak, aby jej žádné aplikace nevyděly, tak jak tomu je i ve Windows.
« : March 29, 2009, 21:35:29 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : March 29, 2009, 21:37:30 »

Resil jsem to u jednoho kompu ve 2007, od te doby jsem na pocitac se dvema pouzivanymi kartami nenarazil.
Dotycny mel z kazde karty vyvedeny vystup do jinych zarizeni. Potreboval mit nastaveno u konkretnich programu konkretni kartu. Byl to hudebnik.
Byl to docela problem.
Dneska ma novy pocitac a vystaci s jednou kartou.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #7 : March 29, 2009, 21:38:57 »

Potrebujete pouzivat obe karty?
Pokud ne, tak jednu vyndat nebo zakazat v BIOSu a nastavit ovladac pro tu pouzivanou. Nejsem si jist, jestli Mandriva dokaze spravovat obe karty bez rucniho nastaveni.
H.

Pulseaudio má umožnit přiřazovat pro různé aplikace různé zvukové karty, takže teoreticky by to jít mělo. Zkusil bych teda jít na věc přes nastavení pulseaudio (pokud to tedy OPRAVDU potřebuješ).

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
hirodina
Newbie
*

Karma: 0
: 18



« #8 : March 29, 2009, 22:05:03 »

NN já dvě karty nepotřebuju...takže to co nejdřív vyřešim že audigy vyndám a pak sem písnu jak to dopadlo.

Mandriva linux 2009/KDE4
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #9 : March 29, 2009, 22:16:57 »

Pulseaudio má umožnit přiřazovat pro různé aplikace různé zvukové karty, takže teoreticky by to jít mělo. Zkusil bych teda jít na věc přes nastavení pulseaudio (pokud to tedy OPRAVDU potřebuješ).
TEORETICKY mas uplnou pravdu.
V te 2007 jeste pulse nebylo pouzitelne.
Ted jsem to nezkousel, ale pokud by dnes nejaky hudebnik potreboval dve ZK, asi bych mu doporucil nejake distro s pro to vhodnejsi (s defaultnim real-time jadrem a vyladenymi aplikacemi) pro ten ucel.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #10 : March 30, 2009, 09:53:48 »

NN já dvě karty nepotřebuju...takže to co nejdřív vyřešim že audigy vyndám a pak sem písnu jak to dopadlo.

Nejjednodušší by bylo napřed zkusit zakázat tu integrovanou kartu v BIOSu, jak už psal Hobil. On ten SB možná bude kvalitnější (?). I když u některých typů míval SB problémy s ovladači, ale snad už je to OK - i podle tvého výpisu.

Chválím za vzorové položení dotazu - tomu říkám jasně položená otázka včetně všech potřebných informací, které ušetří spoustu doplňujících dotazů...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
hirodina
Newbie
*

Karma: 0
: 18



« #11 : March 30, 2009, 21:35:31 »

V biosu jsem zakázal integrovanou ZK. Nic se nezměnilo zvuk pořát nejde... Ve woknech zvuk funguje normálně.

No snažim se byt co nejpřesnější když mi máte pomoct. Je to v mim zájmu


Mandriva linux 2009/KDE4
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #12 : March 31, 2009, 17:54:08 »

kazda ZK ma sve vlastni vystupy; kdyz zvuk sel, hrala ta integrovana, nebo ta druha, samostatna (asi PCI ?)
pokud sla puvodne ta integrovana (prvni), pak se po zakazu v biosu musi vymenit v systemu ovladac na tu druhou. Mel by pomoci draksound (spostej jako root)
H.
P.S.: Predookladam, ze repracky nebo sluchatka jsou v ty spravny karte a spravnem vyvodu.
« : March 31, 2009, 17:58:36 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
hirodina
Newbie
*

Karma: 0
: 18



« #13 : March 31, 2009, 19:35:47 »

Povolil jsem integrovanou ZK. Vyndal SB Audigy, přepojil repráky a zvuk funguje...takže asi náká neschoda ovladačů --- VYŘEŠENO

Mandriva linux 2009/KDE4
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #14 : March 31, 2009, 19:44:40 »

no slava
H

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1] 2
   |   
 
: