Přihlásit
: [1]
   |   
: NTB - současné používání WiFi a LAN  ( 4591 )
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« : April 01, 2009, 14:54:20 »

Nepodařilo se mi přesvědčit můj NTB, aby byly zároveň funkční síťové karty LAN i WiFi.

Příklad 1: Potřeboval jsem nastavit VOIP-bránu přes LAN. K tomu jsem potřeboval stahovat informace z netu, připojeného přes wifi. Vždycky jsem ale musel odpojit wifi, provést nastavení, odpojit LAN, připojit WiFi, hledat na netu atd. Velmi nešikovné... Používal jsem klasický NetApplet.
Příklad 2: Pokud propojím NTB se stolním PC (cross kabelem) a chci sdílet připojení k internetu (které je na NTB protřednictvím WiFi), tak je to nemožné právě proto, že se vždy spojí pouze jedna síťovka.

Nemáte někdo zkušenosti nebo návrhy, jak problém vyřešit? Je to vůbec teoreticky možné? Pokud jsou v PC dvě LAN karty, tak to přece funguje!

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #1 : April 02, 2009, 23:00:09 »

Tak to zrovna řeším. Chci připojit manželčín NTB s win vista na net pomocí svého pc přes lan,ale při pokusu o připojení mi vypadne wifi.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #2 : April 03, 2009, 00:25:17 »

Ja mam doma nejaky zcomax; je to router s wifi, ma vstup WAN - tedy od hlavniho routeru sitovym kabelem, z neho kabel do PC (ma to 4 LAN vystupy). Ma to taky wifi antenku, takze s notesem nebo PPC muzu chodit po byte a jsem pripojeny bez kabelu.
Jednoduche a funkcni, a neni to ani drahe. Podobnych zarizeni je na trhu hafo vsech moznych znacek (i cen).
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #3 : April 03, 2009, 10:34:04 »

Mám taky funkční wifi po baráku, to šlape OK. Ale třeba problém č. 1 žádný další router nevyřeší, a spojení dvou PC po kabelu je pro přenos většího objemu dat neporovnatelně rychlejší, než to tahat wifinou.
Nějak moc mě tento problém nedrásá, spíš bych tomu chtěl přijít na kloub...   

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : April 06, 2009, 20:22:18 »

... spojení dvou PC po kabelu je pro přenos většího objemu dat neporovnatelně rychlejší, než to tahat wifinou.
Pokud pouzivas ethernet 100BaseT, tak mas pravdu, pokud 10BaseT, tak je to temer srovnatelne.
WiFi 802.11b uvadi 11Mb/s, 802.11g (opet teoreticky dosazitelna rychlost) 54 Mb/s, 10BaseT 10Mb/s, 100BaseT pak 100Mb/s.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1]
   |   
 
: