Přihlásit
: [1] 2 3 4
   |   
: Vyšlo KDE 4.2.2  ( 15895 )
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« : April 02, 2009, 20:28:45 »

Zrovna instaluji. Stačí v grafickém nastavení zdrojů u stávajících zdrojů přepsat v adrese 4.2.1 na 4.2.2 a potom dát aktualizaci.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : April 02, 2009, 20:30:45 »

Dej vědět, jak to probehlo. Případně hodím novinku na hlavní stránku

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #2 : April 02, 2009, 22:56:46 »

Tak na to si počkám. Už se těším na aktualizaci

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #3 : April 02, 2009, 23:56:30 »

Tak aktualizace dokončena...
zhruba následující - aktualizaci provádím při shozeném grafickém rozhraní (init 3), abych se případně vyhnul komplikacím. Při aktualizaci se našlo odhadem 20 balíčků u kterých chyběl podpis (nepočítal jsem je). Byl jsem nucen odinstalovat avidemux (plf), jinak se nechtěly některé balíčky nainstalovat kvůli závislostem. Co jsem zatím zaregistroval, tak se odinstalovalo něco z KDE 3 a vzalo si to sebou i k3b.
Po doinstalování a vrácení do grafiky jsem nazpátek doinstaloval avidemux i k3b....
To je zatím vše, co jsem zaregistroval. Systém funguje, víc dnes už zjišťovat nebudu....

PS: rychlost stahování ze serveru je pomalejší, takže to chvíli trvá... tuším že se stahovalo přes 250 MB
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #4 : April 03, 2009, 00:44:18 »

No,tak si ještě chvíli počkám,až na to koukne peťoš a hodí to do repozitáře.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : April 03, 2009, 00:46:43 »

Ja to delat nebudu. Mrkni ale na hlavni stranku:
http://www.mandrivalinux.cz/cerstve-kde-4-2-2-muzete-mit-jeste-dnes
Dneska to balim, zitra bych mel vstavat v 6 rano ale moje presvedceni, ze se to povede v tuto hodinu mizi s kazdou dalsi minutou...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #6 : April 03, 2009, 00:49:56 »

Fajn nechám to na odpoledne. Musím už do hajan. Snad už bude dnes klid. Za hodku mi končí služba.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #7 : April 03, 2009, 19:31:37 »

...Při aktualizaci se našlo odhadem 20 balíčků u kterých chyběl podpis (nepočítal jsem je).
...se odinstalovalo něco z KDE 3 a vzalo si to sebou i k3b.
...Systém funguje, víc dnes už zjišťovat nebudu....

Tatáž zkušenost. Aktualizoval jsem při běžícím KDE4 a bez problémů (mimo výše uvedené drobnosti).

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
Pavol
Full Member
***

Karma: 1
: 161


« #8 : April 03, 2009, 20:58:01 »

taktiež som aktualizoval na bežiacom KDE výmenou zdrojov a aktualizovaním systému. Až na Akonadi a Kopete je to o.k. - akonadi ani neviem čo je a kopete nepoužívam, takže mi to nevadí.
Mám len jednu takú otázočku: dá sa niekde pozrieť čo za verziu KDE mám nainštalovanú? V 3.5.9 a 10 to bolo v Nastavení systému (kde sa nastavovali farebné témy, rozloženie klávesnice a tak), tam to vypísalo aj verziu jadra. Tuto v KDE 4 také niečo neviem nájsť. 

CPU: Intel Pentium Dual Core E 2180, Doska Intel DG31, Grafika NVidia GF 9500 GT, MDV 2009.1
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #9 : April 04, 2009, 11:58:34 »

Mám len jednu takú otázočku: dá sa niekde pozrieť čo za verziu KDE mám nainštalovanú? V 3.5.9 a 10 to bolo v Nastavení systému (kde sa nastavovali farebné témy, rozloženie klávesnice a tak), tam to vypísalo aj verziu jadra. Tuto v KDE 4 také niečo neviem nájsť. 

Každá KDE aplikace má v menu Nápověda položku O prostředí KDE a tam to je .

franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #10 : April 04, 2009, 13:16:34 »

Tak aktualizace na kde 4.2.2 se mi nepodařilo. Budu to muset zkusit večer znovu...

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
vikimaus
Newbie
*

Karma: 0
: 18


hojAhoj


« #11 : April 05, 2009, 00:27:07 »

povedlo se bohuzel ssebou vzalo kompletne KDE 3.5 


___________________________

A tak po znovu nainnstalovani K3B je v KDM znovu nabidka KDE i KDE4
« : April 05, 2009, 00:32:28 vikimaus »

_______________________
VIKIMAUS
AMD-64_3000+
Hanz
Full Member
***

Karma: 9
: 164


Nemožné ihned, zázraky do dvou dnů.

443067362
« #12 : April 05, 2009, 20:44:11 »

Doplnil bych jen pár detailů a poznatků:
V pravo na panelu se objevil nový applet na změnu rozlišení, rotace obrazovky atd...
Dále ikony na ploše už drží na svých místech (před tím se mi vždy po restartu seřadily podle abecedy a do sloupce - nevím jestli to byl nějaký bug nebo jen chyba u mě).
Jinak jsem aktualizoval s vypnutým KDE4.2.1 a se stjenými problémy...
« : April 05, 2009, 20:47:35 Hanz »

NB Acer Extensa 5230, Celeron dual-core T1600 1,66GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 4500M, 15,4'' LCD, OS: Windows 7
NB Acer TravelMate 2414WLMi, Pentium M 2GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 900, 15,4'' LCD, OS: Mandriva 2010.2 KDE 4.6.2
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #13 : April 05, 2009, 21:39:58 »

Aktualizoval jsem přímo v Kde4. Odhlášení, přihlášení. Doinstalace několika Kde3 programů. Naprosto bez problémů.
Speciálně pro Peťoše:
Amarok2 a Last.fm funguje.


* amarok-lastfm1.jpeg (97.11 , 806x625 - 476 .)

* amarok-lastfm2.jpeg (91.19 , 806x625 - 469 .)
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #14 : April 06, 2009, 08:16:20 »

Doplnil bych jen pár detailů a poznatků:
V pravo na panelu se objevil nový applet na změnu rozlišení, rotace obrazovky atd...
Dále ikony na ploše už drží na svých místech (před tím se mi vždy po restartu seřadily podle abecedy a do sloupce - nevím jestli to byl nějaký bug nebo jen chyba u mě).
Jinak jsem aktualizoval s vypnutým KDE4.2.1 a se stjenými problémy...

To že nedržely ikony na ploše byl určitě bug, měl jsem ten stejný problém.
: [1] 2 3 4
   |   
 
: