Přihlásit
: [1]
   |   
: uinstall rpm cez konzolu  ( 4089 )
cipher


« : April 10, 2009, 10:47:23 »

zdrvim da sa odistalovat rpm baliky v konzole pretoze ked to robim cez install a remove software tak mi sem tam vyhodi fatalnu chybu a neviem ci je to odistalovane tvari sa ze je ale neviem, za info diky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : April 10, 2009, 10:49:07 »

kontrola toho, zda je nainstalovany balicek jmeno_balicku, udelas:
rpm -qa | grep jmeno_balicku
v terminale. To s tou chybou... je to nahlaseny bug, ceka se na opravu

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
cipher


« #2 : April 10, 2009, 11:49:01 »

OK ale ten prikaz mi nefunguje:

[root@localhost cip]# rpm -qa | grep VirtualBox-2.2.0_45846_mdv2008.0-1.i586.rpm
[root@localhost cip]#

to je vse co mi napisalo a som si isty ze je naistalovany
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : April 10, 2009, 11:53:28 »

Staci:
rpm -qa | grep irtual

Je to citlive na velke/male pismena, staci jen mala cast textu.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #4 : April 10, 2009, 12:51:42 »

zkus jako root toto: URPME VirtualBox . Já to tak dělám a bez problémů.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #5 : April 11, 2009, 11:43:21 »

zkus jako root toto: URPME VirtualBox ...
nikoli URPME anobrz urpme
linux je choulostivy na velikost pismen!
Pro vyhledavani jmena balicku neni potreba zadavat velka pismena; kdyz zadas jen mala, grep vybere i velka; kdyz zadas velka, mala se nenajdou
takze
:
  rpm -qa|grep box|sort
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #6 : April 11, 2009, 16:57:28 »

Pardon, nějak mi to uniklo.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
: [1]
   |   
 
: