Přihlásit
: [1]
   |   
: Grep-command not found (je nainstalovaný)  ( 3071 )
Pavel0075


« : April 20, 2009, 15:01:08 »

Zdravím všechny. Mám docela zajímavý problém. V systému MandrivaLinux 2009 mám nainstalovaný program grep, v tuto chvíli verzi 2.5.3. Při zadání příkazu which grep vypíše /bin/grep, ale použít nejde. Např. dmesg | grep -i ati vypíše command not found, ale samostatně dmesg vypíše. Netuším co s tím, ale jsem jak bez ruky, protože tento příkaz používám docela často. Poradí někdo? Předem díky.
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #1 : April 20, 2009, 15:13:33 »

A pokud zadáš jenom: grep, tak ti to něco vypíše?
U mě se objeví:
:
[acer@notebook ~]$ grep
Použití: grep [PŘEPÍNAČ]... VZOREK [SOUBOR]...
Více informací získáte příkazem `grep --help'.
Můžeš zkusit i ten: grep --help, což by mělo vyhodit nápovědu.
Nezkoušel jsi odebrání a opětovné přidání balíčku?

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Pavel0075


« #2 : April 20, 2009, 17:37:33 »

No balíček grep smazat nejde. Zkoušel jsem nainstalovat novější verzi, ale ani to nepomohlo. a --help normálně funguje. Jen ten vlastní příkaz jaksi nefunguje :-(
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : April 20, 2009, 17:38:53 »

mrkni, co Ti vyhodi
:
  echo $PATH

mimo jine by jsi tam mel mit i cestu ke grepu...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
strublos
Sr. Member
****

Karma: 9
: 336



« #4 : April 20, 2009, 17:55:53 »

A stava se ti to porad? Me to obcas napise not found tak dam prikaz znova a probehne to ale proc a jak po tom jsem nepatral.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #5 : April 20, 2009, 18:44:25 »

zkus prikaz zadat s celou cestou, v tomto pripade
prikaz |/bin/grep...
to funguje?
Pokud ano zkusil bych zalozit noveho usera. Pokud s tim nebude mit problem, prevedl bych data na nej a stareho usera zrusil.
H

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Pavel0075


« #6 : April 20, 2009, 20:52:29 »

děkuju všem nevím čím to bylo ale stačilo založit nového uživatele a je to OK :-)
ještě jednou díky.
: [1]
   |   
 
: