Přihlásit
: [1] 2 3 4
   |   
: Aktualizace2009.1?  ( 8200 )
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« : May 02, 2009, 20:17:50 »

Poraďte mi někdo. Jak aktualizovat MVD z 2009.0 na 2009.1 Po síti? Díky za rady.
 

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : May 03, 2009, 14:24:01 »

pust si mdk_online a pak jen aktualizovat...?
nebo vymenit repo, provest aktualizaci? Mrkni do Ivanovy knizky, je to tam popsane...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #2 : May 03, 2009, 14:26:59 »

Proc aktualizovat, a ne instalovat? Co potrebujes uchovat ze stare verze?
Prijde mi jednodussi nova instalace a puvodni nastaveni je hotove za par okamziku. Povazuji to za rychlejsi, nez se babrat s problemama u prevzatych a problemovych nastaveni.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #3 : May 03, 2009, 17:34:24 »

Souhlasím s Hobilem. Instalace je otázka 20 min. a obnova nastavení 20 min.
Velice hezky jak na to napsal Hobil ve vlákně o Mandrivě 2009.1
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=9772.105
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : May 03, 2009, 18:00:24 »

Odkaz na konkretni prispevek:
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=9772.msg61615#msg61615
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #5 : May 06, 2009, 23:10:36 »

No tož já nevím, ale když je tu ta možnost aktualizace proč ji nevyužít. To je jako by jste říkali, proč jet na trojku (aktualizace), vždyť i na dvojku(instalace) se do cíle dostanu.

Tož já nevím hoši, pokud máte jedno grafické prostředí, proč ne. Ale jakmile instalujete více prostředí, k tomu ještě nějaké další balíčky, které se neinstalují automaticke dle volby prostředí, pak ta instalace je moc klikací. Pokud použijete aktualizaci, pak kliknete jen párkrát a je hotovo, teda pokud funguje, to je otázka druhá.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : May 06, 2009, 23:15:50 »

No tož já nevím, ale když je tu ta možnost aktualizace proč ji nevyužít. To je jako by jste říkali, proč jet na trojku (aktualizace), vždyť i na dvojku(instalace) se do cíle dostanu.
Je otázkou, zda-li je silnice dost dobrá na jízdu na trojku a nevilítneš ve špatně značeném úseku. Franta může vyprávět...

Tož já nevím hoši, pokud máte jedno grafické prostředí, proč ne. Ale jakmile instalujete více prostředí, k tomu ještě nějaké další balíčky, které se neinstalují automaticke dle volby prostředí, pak ta instalace je moc klikací. Pokud použijete aktualizaci, pak kliknete jen párkrát a je hotovo, teda pokud funguje, to je otázka druhá.
Ono to není totiž úplně spolehlivé...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Martinus


« #7 : May 07, 2009, 07:01:56 »

Viděl bych to jednoduše - pokud máš čas si s tím hrát, tak tady to není reálný život. Stačí si pomocí dd udělat zálohu / a pak vyzkoušet jízdu na trojku a když vylítneš, tak jízdu na dvojku a pokud se cokoli nepodaří, tak obnovit zálohu a jsi zase na startu ;-)
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #8 : May 07, 2009, 07:07:45 »

Viděl bych to jednoduše - pokud máš čas si s tím hrát, tak tady to není reálný život. Stačí si pomocí dd udělat zálohu / a pak vyzkoušet jízdu na trojku a když vylítneš, tak jízdu na dvojku a pokud se cokoli nepodaří, tak obnovit zálohu a jsi zase na startu ;-)
Takže nakonec to bude trvat třikrát déle ...   

Je to podobné jako odstraňování sirotčích balíčků. Přesto, že ta funkce je součástí Mandrivy nedoporučuje se ji používat. Mandriva je prostě Francouzké distro a tím je řečeno vše.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #9 : May 07, 2009, 12:55:22 »

...Je to podobné jako odstraňování sirotčích balíčků. Přesto, že ta funkce je součástí Mandrivy nedoporučuje se ji používat....

A že jich mám

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #10 : May 07, 2009, 12:56:32 »

V celkové velikosti 20M na 100 balickach?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #11 : May 07, 2009, 16:13:23 »

Poradí mi někdo, jak rozjet kernel 2009.1? Mám ho v mašině, ale ne a ne ho zavést. Vše mi jede jen na půl a do drakconf se nemůžu dostat.

Edit: Postupoval jsem podle tohoto návodu: http://wiki.mandrivalinux.cz/upgrade-zmenou-repozitaru
« : May 07, 2009, 17:07:22 franta851 »

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #12 : May 07, 2009, 17:12:56 »

Poradí mi někdo, jak rozjet kernel 2009.1? Mám ho v mašině, ale ne a ne ho zavést. Vše mi jede jen na půl a do drakconf se nemůžu dostat.

Edit: Postupoval jsem podle tohoto návodu: http://wiki.mandrivalinux.cz/upgrade-zmenou-repozitaru
Mam pocit, ze by se tenhle navod mel z wikiny odstranit. Fungovavalo to tak do 2008.1, prechod na 2009 uz byl s problemama a navic to neni oficialne podorovany zpusob upgrade.
Pokud nefunguje drakconf, pak je asi nutne balicek drakconf (pokud v systemu je) odinstalovat a nainstalovat ten spravny z nove verze (urpmi drakconf). Je v repu Main.
Po tomhle zpusobu upgrade si netroufnu odhndnout, co vsechno se tam mohlo zadrbnout.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : May 07, 2009, 17:15:18 »

a hlavne: musis trochu popsat, co to znamena, ze Ti nejede to jadro...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #14 : May 07, 2009, 20:51:06 »

no pokud se při zobrazení přihlašovací obrazovky PC "sekne" čili nefunguje ani klávesnice ani myš, pak doporučuji nainstalovat jádro z mib zdroje například, mě funguje na výbornou (2.6.29.1 čili to v M2009.1 mi dělalo výše uvedené, nepodařilo se mi to nějak opravit)

Čili nyní používám 2.6.28.8 z MIB a je to OK.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
: [1] 2 3 4
   |   
 
: