Přihlásit
: 1 2 [3] 4
   |   
: Aktualizace2009.1?  ( 8197 )
petrherynk
« #30 : May 09, 2009, 20:08:43 »

Tady nevím ale zkus sudo apt-get autoremove to je z Ubuntu
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #31 : May 09, 2009, 20:13:07 »

Tady nevím ale zkus sudo apt-get autoremove to je z Ubuntu
Zakladni rozdil mezi Mandriva Linuxem a Ubuntu je v tom, ze MDV pouziva RPM balickovaci system, zatimco Ubuntu DEB. V Mandriva Linuxu proto asi tezko pouzije apt-get, ktery je pro DEB balicky.... Navic MDV ma sve Urpmi + DrakRPM...
Normalne v DrakRPM to odeber... To staci, tim se to odinstaluje.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #32 : May 09, 2009, 20:46:38 »

Peťoši, problém je v tom, že mi DrakRPM nejde spustit. Pořád se mi nedaří zavést ten kernel
kernel-desktop586-latest-2.6.29.1-4mnb2. Takže mám vše pro MVD 2009.1, ale kernel 2009.0

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #33 : May 09, 2009, 20:49:08 »

Peťoši, problém je v tom, že mi DrakRPM nejde spustit.
a co drakrpm?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #34 : May 09, 2009, 21:04:13 »

Program "rpmdrake" havaroval s následující chybou:

  Can't locate object method "set_icon_from_stock" via package "Gtk2::Entry" at /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm line 517.
  standalone::bug_handler() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:516
  mygtk2::_gtk__Entry() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:105
  mygtk2::_gtk() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:41
  mygtk2::gtknew() called from /usr/sbin/rpmdrake:679
  main::run_treeview_dialog() called from /usr/sbin/rpmdrake:759

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #35 : May 09, 2009, 21:07:40 »

Pořád se mi nedaří zavést ten kernel
kernel-desktop586-latest-2.6.29.1-4mnb2. Takže mám vše pro MVD 2009.1, ale kernel 2009.0

Jsem na tom stejně, neřešil bych to.

Za dveřmi je navíc kernel 2.6.30, čili novější, snad výjde i v rámci oficiálních zdrojů Mandrivy a nebude se tak doufejme opakovat situace, kdy u M2009.0 byly v oficiálních zdrojích (stable) přítomny pouze jádra 2.6.27.x, přitom se běžně používali jádra novější...
« : May 09, 2009, 21:10:41 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #36 : May 09, 2009, 22:08:45 »

Tak nevím, když vyberu při boot volbu:kernel-desktop586-latest-2.6.29.1-4mnb2, tak mám jen černou obrazovku. Toto mám v bootu:
"resume=UUID=43ec1eeb-ac4f-4299-8dcc-b7edd6b25fcf splash=silent" pod volbou: kernel-desktop586-latest-2.6.29.1-4mnb2

No vidíš, kernel tam máš, ale NEJDE spustit, to je trochu rozdíl. Může to být důsledek toho bordela v balících, ale to podle mně není. Spouštěj zatím starší kernel, není v tom problém. Možná se to spraví po updatech, možná pomůže jiný kernel např. z MIB. Je to teď ten nejmenší problém, který máš...

Ivane, jak se těch kernel balíčků zbavím?

To už je horší, protože nevím, které z nich potřebuje a které ne. Nejjednodušší bude naklikat to v RPMDrake, ale ten ti nejede. Už jsem psal, kde si myslím že je problém a taky jsem psal, jak bych ho odstranil. Přečti si ještě jednou můj příspěvek a udělej to, co píšu - PŘEDTÍM než začneš dělat cokoliv jiného.

Hromadně se těch balíčků dá zbavit např. pomocí urpme. POZOR, následující odebere všechno kromě balíčků s jádry! Jestli máš grafiku ATI/NVIDIA, odinstaluje to i její ovladače. Udělal bych to takto (všechno jako root v konzoli):

*urpme `rpm -qa | grep kernel | grep -v ^kernel`
* Spustit XFdrake a znovu nastavit grafický režim, samo si to nainstaluje potřebné balíčky. Jestli nepůjde nativní ovladač, nahoď alespoň VESU, ať můžeš dělat v grafice.
* Jestli jsi v textovém režimu tak service dm restart - nahodí to grafický režim.
* Spustit MCC a v něm Harddrake - sám doinstaluje další potřebné balíčky s drivery.

Bacha, jestli si nejdřív nespravíš ten nepovedený update, viz výše, nepojedou ti Mandriva nástroje a budeš v pytli!

franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #37 : May 10, 2009, 14:18:55 »

Tak instalace se podaťila, ale po restartu najede vše jak má a v pťihlašovací obrazovce se mi zakousne klávesnice i myš.  Teď píšu z Live CD Grenielinux
 

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #38 : May 10, 2009, 14:21:23 »

To stejné se stává i mě. Proto bootuju z 2.6.28.8 z MIB zdroje a vše OK

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Hanz
Full Member
***

Karma: 9
: 164


Nemožné ihned, zázraky do dvou dnů.

443067362
« #39 : May 10, 2009, 16:11:26 »

To stejné se stává i mě. Proto bootuju z 2.6.28.8 z MIB zdroje a vše OK

Já taky používám toto jádro a musím potvrdit že je vše OK (až na modem v notebooku). S 2.6.29 jsem měl problém s grafikou. 

NB Acer Extensa 5230, Celeron dual-core T1600 1,66GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 4500M, 15,4'' LCD, OS: Windows 7
NB Acer TravelMate 2414WLMi, Pentium M 2GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 900, 15,4'' LCD, OS: Mandriva 2010.2 KDE 4.6.2
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #40 : May 10, 2009, 17:11:48 »

Tak instalace se podaťila, ale po restartu najede vše jak má a v pťihlašovací obrazovce se mi zakousne klávesnice i myš.  Teď píšu z Live CD Grenielinux
 

Nevyznám se v tom - nainstaloval co? Jak? Můžeš spustit systém se starším jádrem?

PS: u každého příspěvku je vpravo nahoře "citace" - dost to zpřehledňuje diskusi!

franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #41 : May 10, 2009, 20:25:33 »

Přeinstaloval jsem celý systém, jak jsem již psal a restartoval počítač.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
petrherynk
« #42 : May 10, 2009, 20:27:05 »

Já jsem taky proto psal, že tady nevím, jsou tady mnohem chytřejší .
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #43 : May 10, 2009, 20:34:49 »

Přeinstaloval jsem celý systém, jak jsem již psal a restartoval počítač.

Bezpečný start (příslušná nabídka v Grubu (menu, které se ukáže ihned po startu PC, ještě před načítáním Mandrivy)), pomocí urpmi (bude chtít přidat zdroje) nainstalovat starší jádro + devel balíčky -> restart, klasický start. Nyní by mělo být vše ok

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #44 : May 10, 2009, 20:40:42 »

Jenze to se dostane tam, kde byl na zacatku

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 2 [3] 4
   |   
 
: