Přihlásit
: [1]
   |   
: Jak na to?  ( 2061 )
Zdenda.P
Newbie
*

Karma: 0
: 2


« : May 31, 2009, 17:23:14 »

S Mandrivou jsem nováček a v linuxu skoro začátečník, tak bych potřeboval poradit od někoho zkušenějšího Jde nainstalovat Mandriva spolu s Widlama? Nechci o widle přijít ale taky se nechci pořád někomu podřizovat. Díky zdenda
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #1 : May 31, 2009, 17:27:03 »

jde. Máš wokna na disku? Začni instalovat mandrivu. Ona si disk rozdělí sama

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : May 31, 2009, 17:27:26 »

Čti:
http://www.bibri.net/Mandriva/doc/manual-mdv-2008.1cz_Instalacni_a_uzivatelska_prirucka.pdf
je to pro 2008.1, ale zaklad je stejny.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Zdenda.P
Newbie
*

Karma: 0
: 2


« #3 : May 31, 2009, 17:58:47 »

Tak tuhle instalaci znám ale to mi zavede novou úvodní obrazovku a s tím by asi nesouhlasila moje drahá polovička (prej co tam zase matlu) Nejde to prosím jinak? V Ubuntu to jde v pohodě a ani si toho nevšimla. Možná proto že ho mám nainstalovaný pod widlema ale jen omezeně s 30 Gb.
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #4 : May 31, 2009, 18:04:01 »

Koukni i sem. http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?board=7.0 

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : May 31, 2009, 18:05:19 »

Tohle bych nevidel jako vhodný odkaz

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
karel kudrna
Hero Member
*****

Karma: 14
: 567


skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz


« #6 : May 31, 2009, 22:03:58 »

Tak tuhle instalaci znám ale to mi zavede novou úvodní obrazovku a s tím by asi nesouhlasila moje drahá polovička (prej co tam zase matlu) Nejde to prosím jinak? V Ubuntu to jde v pohodě a ani si toho nevšimla. Možná proto že ho mám nainstalovaný pod widlema ale jen omezeně s 30 Gb.
chápu drahé polovičky...ovšem v /grub/menu.lst snad jde zařídit aby startovaly první wýdle, nebo nee? polovičky většinou jenom zmáčknou čudlík a čekaj, případně si vaří kafe...prostě jí řekni máčkni a čekej

P.S. přesuň prostě bootování windows v grubu na první místo...zkrať čas pro auttomatický výběr na 5 vteřin, za tu dobu si při své přítomnosti výběr uděláš...a polovička si ani nevšimne, že se něco dělo, nebo ne?
případně to můžeme probrat, napiš po instalaci...
« : May 31, 2009, 22:15:11 karel kudrna »

prostý user
...selským rozumem...
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #7 : May 31, 2009, 22:51:28 »

V Ubuntu to jde v pohodě a ani si toho nevšimla. Možná proto že ho mám nainstalovaný pod widlema ale jen omezeně s 30 Gb.
To je asi instalace pod windows pomocí wubi?? - viz http://wiki.ubuntu.cz/Wubi

Je to asi schůdné řešení pro ty, kteří chtějí ubuntu vyzkoušet a mají strach z instalace, dělení disku atd., ale trochu polovičaté. Minimálně použitím souborového systému NTFS/VFAT, což uživatele připravuje o výhody nativních unix/linux souborových systémů. O funkčnosti např. periferií nebudu spekulovat, "bo vo tom nic nevim"... 

Jak píše k.k. - grub můžeš nastavit, že si ho tvoje polovička ani nevšimne, nebo naopak jí tam hodíš nějaké pěkné téma... jde to i naklikat v Ovládacím centru.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
: [1]
   |   
 
: