Přihlásit
: [1]
   |   
: Máte někdo zkušenost s virtualboxem?  ( 3708 )
Satori
Newbie
*

Karma: 0
: 30


287489810
« : May 27, 2009, 21:43:33 »

Mám Mandrivu 2009 a potřeboval bych spouštět výukové programy které běžely pod Windows XP. Máte někdo zkušenost a je spolehlivý zdroj, odkud virtual box stáhnout?

Mandrivu se mi přeinstalovávat nechce. Pracuje bez chyby a Windows XP jsem si Mandrivou už jednou omylem smazal.

Děkuji za rady. M
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : May 27, 2009, 22:03:31 »

ve zdrojích Mandrivy je verze, která nepodporuju USB disky a další vychytávky, proto stáhněte verzi přímo ze stránek Virtualboxu http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads, pokud máte verzi 2009.0, tak si stáhněte verzi označenou jako All distributions, pokud 2009.1 tak je tam pro ni přímo RPMko Mandriva 2009.1

edit://
instalace RPMka je klasika, pokud nebudete vědět, jak nainstalovat ten RUN balíček (All distributions), tak mrkněte sem http://wiki.mandrivalinux.cz/instalace-programu-run
« : May 27, 2009, 22:06:46 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #2 : May 27, 2009, 23:23:54 »

Mám Mandrivu 2009 a potřeboval bych spouštět výukové programy které běžely pod Windows XP. Máte někdo zkušenost a je spolehlivý zdroj, odkud virtual box stáhnout?

Mandrivu se mi přeinstalovávat nechce. Pracuje bez chyby a Windows XP jsem si Mandrivou už jednou omylem smazal.

Děkuji za rady. M
A co tak Wine? je v repo.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : May 28, 2009, 08:48:18 »

A co tak Wine? je v repo.
Už psal v jiném vlakně; wine nejede...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #4 : May 28, 2009, 09:25:09 »

Virtualbox mi běží bez problémů včetně USB (verze ze stránek Sunu - viz Aldův příspěvek). Ještě doplním, že je dobré přidat aktuálního uživatele do skupin virtualbox, popřípadě ještě usb, jinak to může působit potíže u některých aplikací a připojených zařízení.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #5 : May 28, 2009, 11:22:46 »

Už psal v jiném vlakně; wine nejede...
Nějak jsem to přehlídl.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Satori
Newbie
*

Karma: 0
: 30


287489810
« #6 : May 28, 2009, 20:52:20 »

děkuji za tipy
Satori
Newbie
*

Karma: 0
: 30


287489810
« #7 : May 28, 2009, 21:07:52 »

Lze instalovat také v prostředí GNOME? Děkuji
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #8 : May 28, 2009, 21:11:48 »

Rozhodne 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : May 28, 2009, 21:23:45 »

Lze instalovat také v prostředí GNOME? Děkuji
Správa systému není závislá na Grafickém prostředí. Dneska jsem to už jednou tady psal: nepleťte si prosím Operační systém a grafické prostředí. Linux, na rozdíl od Widlí, může dokonce fungovat i tak, že vůbec není nainstalovaný Xserver, tedy něco, co se stará o vykreslování na grafické kartě a přes to můžete s tímto počítačem pracovat :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1]
   |   
 
: