Přihlásit
: [1]
   |   
: bridge na LAN  ( 2222 )
joelp
Full Member
***

Karma: 0
: 180



« : July 07, 2009, 16:13:50 »

Zdravím, mám PC, který je připojen do internetu pomocí jiného.
PC připojené přímo do internetu má 2 síťové karty. eth0 a eth1. eth0 je připojena do internetu a eth1 k druhému PC. Snažím se zapojit tyto karty do bridge (potřebuji to tímto způsobem), ale nějak se mi to nedaří rozchodit.

:
/etc/shorewall/hosts

net     br0:eth1        routeback
net     br0:eth0

:
/etc/shorewall/interfaces

net     eth0    detect
net     eth1    detect
-       br0     detect

shorewall mi ale hlásí:
ERROR: Invalid IP Address (eth1) : /etc/shorewall/hosts (line 11)

nastavení IP adres:
eth0: 192.168.0.100/24
eth1: 192.168.0.101/24

Něco dělám špatně, ale nemůžu přijít na to co.
joelp
Full Member
***

Karma: 0
: 180



« #1 : July 08, 2009, 11:04:25 »

Tak už jsem to vyřešil pomocí brctl 
A funguje parádně.
joelp
Full Member
***

Karma: 0
: 180



« #2 : July 08, 2009, 15:12:07 »

postavil jsem bridge, ale když restartuji PC, tak se veškerá nastavení stratí. Vytvořil jsem si proto script, přidal jsem ho do cronu (@reboot). Nakopíroval jsem ho dokonce do /etc/rc.d/init.d, ale přesto se po restartu nic nenastaví.

Napadlo mne, že se script spouští přiliš brzo, ale nevím, jak to ověřit. Dá se nějak docílit, aby se spustil až je vše spuštěno? Nebo se to snad dělá v Mandrivě jinak?

Nebo je nějaký jiný nástroj, jak vytvořit bridge, aby fungoval i po startu?
« : July 09, 2009, 13:06:05 joelp »
joelp
Full Member
***

Karma: 0
: 180



« #3 : July 09, 2009, 15:46:45 »

tak jsem to konečně vyřešil. Kdyby s tím měl někdo také problém, tak zkuste následující:

Vložit konfigurační script do cronu pomocí webminu (možná to jde i bez něj, ale to už nemám sílu a chuť testovat) a hlavně nezapomenout jako první řádek napsat #!/bin/bash. Já tam měl #!/usr/bin/perl a příkazy psal v `` a to byl kámen úrazu.
: [1]
   |   
 
: