Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: KDE 4.3.0 pro Mandriva Linux 2009.0 a 2009.1  ( 14941 )
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #15 : August 09, 2009, 12:52:17 »

Mám tutéž zkušenost. Navíc jsem zkusil JuK, ten taky nepřehrává. MPlayer ano.


Včera jsem přešel na KDE 4.3.0 a vcelku bez větších problémů. Drobnosti se vždycky najdou, ale vše je jen o nastavení. Problémy se zvukem nemám. Amarok, JuK a další přehrávají bez problémů.
Peťan
Newbie
*

Karma: 0
: 10

460119990
« #16 : August 10, 2009, 08:35:47 »

No, nastavení, jak se to vezme. Mě už dvakrát systém zahlásil potíže se zvukovkou (nepoužívat ALSA, přepl se přímo na nvidiáckou zvukovku), pak to zase samo zakázalo nvidii a povolilo ALSU - přičemž amarok nefungoval ani v jednom případě, před chvílí mi to ukázalo první hlášku, dal jsem ne a hle - amarok funguje. Pokud se mi hláška o zvukovce objeví znova, prostuduji ji podrobněji a už si přečtu, co se tam vlastně píše...

Čekal jsem tuny aktualizací každý den a ono nic. Opravdu se budou aktualizace KDE 4.3 vydávat jen jednou měsíčně?

Další vývoj - když jsem dnes zapnul počítač podruhé, opět amarok nepřehrává. A když už jsme v tom, byl jsem zvyklý přetáčet si pracovní plochou kolečkem myši, což samozřejmě stále jde, ale namísto točení kolem jedné osy se milá kostka točí kolem všech os až to pěkné není. Vzhledem k tomu, že jsem v nastavení KDE nic neměnil, jde o nové vylepšení?
« : August 10, 2009, 10:11:18 Peťan »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : August 10, 2009, 10:21:19 »

 * Neměl jsem nainstalován kde-l10n-cs a ani se nechtěl aktualizovat, nevím proč. Musel jsem starý dát pryč a tento nainstalovat.
  * Nejde nainstalovat akonadi - nějaká špatná závislost.
Oba problémy je možné vyřešit jednoduše přidáním mého repozitáře s KDE4.3, kde jsem problém se jménem v kde4-l10n-cs opravil a není třeba přes --nodeps odebírat. A Akonadi je z meho repozitáře normálně nainstalovatelný...
« : August 10, 2009, 10:23:15 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťan
Newbie
*

Karma: 0
: 10

460119990
« #18 : August 10, 2009, 11:05:14 »

Oba problémy je možné vyřešit jednoduše přidáním mého repozitáře s KDE4.3, kde jsem problém se jménem v kde4-l10n-cs opravil a není třeba přes --nodeps odebírat. A Akonadi je z meho repozitáře normálně nainstalovatelný...

Přidal jsem si tvůj repozitář  a když jsem zkusil dát aktualizovat systém přes ovládací centrum, spustilo mi to tři várky aktualizací a zůstalo tam viset akonadi (mdv). Ručně z terminálu se akonadi bezproblémově natáhlo rovnou z Peťošova repa a poté při aktualizaci se zahlásilo, že kopete 4.2.98pts nejde naistalovat kvůli naistalování kopete 4.3.0 (což chápu), ale když jsem následně jen tak pro srandu dal aktualizovat, bafl na mě starý známý - akonadi-common 1.1.2 ve vydání 1.1mdv2009.1. Co dělám nedobře?
« : August 10, 2009, 11:09:47 Peťan »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : August 10, 2009, 11:11:02 »

To repo se zpracovává. Chvilku vydrž, zatím jsem udělal ty nejpalčivější problémy; zbytek je in-progress

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #20 : August 10, 2009, 20:02:12 »

To repo se zpracovává. Chvilku vydrž, zatím jsem udělal ty nejpalčivější problémy; zbytek je in-progress

Hmm, a nebylo by jednodušší nahlásit chybu tomu autorovi repozitáře na KDE.org?

MC


« #21 : August 10, 2009, 23:43:53 »

Souhlas s Tebou i s Petanem. Jsou tam podivnosti. jak jsem pochopil Petan má KDE z kde. V mém KDE némlich to stejné. Petoši, l10n a  akonadi to nespraví (mimochodem tohle já opravil ještě než to šlo na web). Zvuk - nevíc pomůže v Ovl Centru zakázat PulseAudio.
Peťan
Newbie
*

Karma: 0
: 10

460119990
« #22 : August 11, 2009, 09:52:05 »

Ano, aktualizace jsem tahal z kde.org, v rámci získávání zkušeností a hlavně nabídnutého řešení problému s akonadi jsem si přihodil i Peťošův repozitář s jeho balíčky na KDE 4.3 a tak teď mám půlku z jednoho repa a půlku z druhého (což mi nevadí, protože to funguje a až to fungovat nebude, tak alespoň budu moci zkoušet, co s tím :-)) A u zvuku mě mate to, že problémy jsou už od dob bety 4.3 a ne u všech. Opravdu pomůže zakázat PulseAudio a jít přímo k železu.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #23 : August 11, 2009, 22:59:55 »

Tak jsem našel další nepříjemnost s KDE 4.3 - ikony v panelu se někdy samy přemisťují na jinou pozici, tento bug tu je již od dob, co KDE 4.x testuji, čili od verze 4.2.

Typický příklad:

Nastavím si panel, umístím ikony, uzamknu widgety, restartuji PC. Po restartu jsou některé ikony jinde, než jsem je dal, naštěstí jsou alespoň na tom stejném panelu.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #24 : August 12, 2009, 11:53:57 »

Nastavím si panel, umístím ikony, uzamknu widgety, restartuji PC. Po restartu jsou některé ikony jinde, než jsem je dal, naštěstí jsou alespoň na tom stejném panelu.

Nemohu potvrdit - mám dva docela velké panely a nic se nikam neposunuje. Pravděpodobně je to závislé na nějaké lokální konfiguraci.

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #25 : August 12, 2009, 12:26:36 »

Nastavení KDE jsem po instalaci KDE 4.3 smazal, čili tady asi problém není. Je ale pravda, že se mi to stalo u KDE 4.3 jen jednou, kdežto u starších verzích to bylo na denním pořádku.

Nic speciálního jsem nenastavoval. Vzhled výchozí.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťan
Newbie
*

Karma: 0
: 10

460119990
« #26 : August 12, 2009, 14:45:12 »

S panely jsem si začal víc hrát až zhruba od verze 4.2.2, ale s přesýpáním ikon jsem se nestřetl. Ve verzi 4.2.4 určitě ne, ve 4.3 zatím taky ne. Na druhou stranu mi 4.3 neustále zvětšuje hlavní panel na velikost, kdy přepínač ploch zobrazuje čísla ploch. Ničemu to nevadí, jen mě to otravuje.

Peťoš - aktualizace včera proběhla, akonadi zmizelo, dobrá práce.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : August 12, 2009, 20:10:13 »

Peťoš - aktualizace včera proběhla, akonadi zmizelo, dobrá práce.
Včera jsem dodělal kompletni repo -- je tam všechno a na testovacim pocitaci to bezi bez chyb...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #28 : August 12, 2009, 21:16:54 »

Tak jsem našel další nepříjemnost s KDE 4.3 - ikony v panelu se někdy samy přemisťují na jinou pozici, tento bug tu je již od dob, co KDE 4.x testuji, čili od verze 4.2.

Typický příklad:

Nastavím si panel, umístím ikony, uzamknu widgety, restartuji PC. Po restartu jsou některé ikony jinde, než jsem je dal, naštěstí jsou alespoň na tom stejném panelu.

Tak už možná vím čím to bylo.

Pamatuji se, že jsem musel jednou natvrdo vypnout PC, bo se z nějakého důvodu nechtělo vypnout, nepomohlo ani shutdown now, to se přepl PC  do jednouživatelského rozhraní (snad jsem to pojmenoval správně) a nic víc. A asi tehdy se ty ikony přesunuly.

Jak jsem již ale napsal, stalo se to zatím jen jednou u KDE 4.3 u výše popsané příležitosti. Od té doby nikdy...Tak to snad bylo tím, pravda, že jsem si na to vzpomněl až teď

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
fri
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #29 : August 15, 2009, 15:31:50 »

Taky jsem zaznamenal potíže se zvukem - Amarok nepřehrával, atd.

Vyřešilo se to, až když jsem v centru pro nastavení KDE posunul poslední položku - záznam čtvrtý odshora: pulse audio, na první místo. Ostatní posunuté na první místo nefungovalo.
: 1 [2] 3
   |   
 
: