Přihlásit
: 1 [2] 3 4 5
   |   
: Spustenie systému Linux - otázka začíatočníka  ( 10225 )
Zirafacek
Jr. Member
**

Karma: 1
: 73



« #15 : August 21, 2009, 08:10:33 »

Ahoj. Tak jsem to dohledal. Pokud mas opravdu nainstalovany balicek vmwareTools mel bys tam mit prikaz vmware-config-tools.pl Pokud budes postupovat podle navodu na http://www.vmware.com/support/ws55/doc/ws_newguest_tools_linux.html myslim ze to zvladnes uspesne :-)

--
Vsechno spatne, zpatky na stromy !
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #16 : October 22, 2009, 22:59:50 »

Vážený páni, tiež by som mal k vám otázku ohľadne spustenia systému. Po úspešnej inštalácii a reštarte my nabehol systém a ja som sa tešil, že som novým používateľom mandrivy, ale na druhý deň som už systém nesfunkčnil ani po neviem už koľkých nastaveniach xfdrake. Stále sa my nedarí spojazdniť podporu grafickej karty.Prečítal som si váš návod, podľa toho som aj skúšal nastaviť xfdrake ale nie a nie sa podariť.Linux som inštaloval na časť disku (16Gb) spolu s XP-čkom.Skúšal som reinštal a znova sa odohralo to isté ( po reštarte systém ide a po off a on už nie!

graf. karta FX 5200-t128
PS:len neviem pochopiť, že po inštal. my systém nabehol.

žiť a nechať žiť!
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : October 22, 2009, 23:27:41 »

Zkus prvně nastavit ovladač grafické karty na VESA. Pokud pojede, napiš. Poposuneme se dál...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #18 : October 22, 2009, 23:34:40 »

Zkus prvně nastavit ovladač grafické karty na VESA. Pokud pojede, napiš. Poposuneme se dál...

Ahoj, už aj to som skúšal a nič.
Už som z toho tak troška .... ......ale sa ešte nevzdávam

žiť a nechať žiť!
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : October 23, 2009, 00:21:41 »

A co konkretně znamena, ze se Ti nepovedlo zprovoznit podporu graficke karty? Mas jen cernou obrazovku? Nenaběhnou Xy? Akcelerovany desktop?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #20 : October 23, 2009, 08:18:28 »

Mam iba ciernu obrazovku (na cca.1sek. my nabehne prihlasovacia obrazovka)ale nez by som stacil cokolvek zapisat sa obraz rozpadne a zostane cierna obr.

žiť a nechať žiť!
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #21 : October 23, 2009, 21:45:15 »

Zkus přepnout na konzoli tty12 (ctrl+alt+F12, zpět ctrl+alt+F7) - měly by tam být výpisy ze spouštění.
Další informace by měly být v log-souborech:
:
  /var/log/messages
:
  /var/log/Xorg?.log

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : October 23, 2009, 21:53:29 »

ctrl+alt+F12, zpět ctrl+alt+F7
Bacha, zpět je to jen [alt+F7], ale podle urovně stand-a bych řekl, že tohle ví

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #23 : October 23, 2009, 22:25:12 »

Bacha, zpět je to jen [alt+F7], ale podle urovně stand-a bych řekl, že tohle ví
No, já s úspěchem používám ctrl+alt+F7, ale je pravda, že stačí pouhé alt+F7 - nějak to neřeším a ty prsty jsou už na ctrl+alt+...  tak nějak zvyklé (odkud asi???   )

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #24 : October 23, 2009, 22:31:01 »

No, já s úspěchem používám ctrl+alt+F7,
Já právě ne. Mi jede [ctrl+alt+Fx] jen z tty7 pryč. Jinde se mi Mandriva chová jako libovolný jiný UNIX-like systém, tj. používá jen [alt+Fx] pro přepnutí tty...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #25 : October 23, 2009, 22:40:52 »

Ahojte,po dlhom trápení sa my podarilo vstúpiť, ale iba cez vesa driver a z rozlišením 800 x 480.
Mal by som skúsiť stiahnuť drivery ku karte alebo máte iný návrh?

žiť a nechať žiť!
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #26 : October 23, 2009, 22:44:18 »

Bol som sa pozret aj v konzole tty ale konkrétne ktorý údaj vás zaujíma? (Ja som v linuxe úplne nováčik!)

žiť a nechať žiť!
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : October 23, 2009, 22:57:54 »

Mal by som skúsiť stiahnuť drivery ku karte alebo máte iný návrh?
Nastav si zdroje, pust DrakHardware případně DrakX11 (dříve FXDrake, asi rok už DrakX11). Co ten nabízí za drivery? Vím, co máš za desku, ale co na to DrakX11?

Bol som sa pozret aj v konzole tty ale konkrétne ktorý údaj vás zaujíma?
Hledej text 'Err', 'Error', 'Warn', 'Warning'....

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #28 : October 23, 2009, 23:02:52 »

Pred chvíľov som bol v nastaveniach grafického ovládača a vybral som svoju kartu N Vidia FX séria a zvolil som podporu proprietárny ovládač, dúfam že už sa to zlepší. Skúsim reštart systému, ak bude všetko ok dám vedieť.

žiť a nechať žiť!
stand
Newbie
*

Karma: 0
: 34


397061844
« #29 : October 23, 2009, 23:15:37 »

Tak som tu znova,ale po reštarte znova čierna obrazovka,potom som vstúpil do konzoly tty, žiadnu chybovú hlášku som nenašiel a po výstupe z konzoly my nabehlo okno s logovaním do systému. Čím to je?

žiť a nechať žiť!
: 1 [2] 3 4 5
   |   
 
: