Přihlásit
: [1]
   |   
: neumím připojit comp k netu  ( 2957 )
jkzhk


« : August 25, 2009, 14:15:31 »

Dobrý den,
mám Mandrivu 2009, donedávna připojenou k webu přes UPC. Po stěhování musím využívat služeb o2 - internet funguje na compu s Windows, ale z compu s Mandrivou se nelze připojit. Prohlédl jsem si pasáž o připojení v manuálu k Mandrivě 2008, u poskytovatele zjistil údaje o IP adrese a vstupní bráně, v Ovládacím centru - Nastavení sítě jsem zadal cifry, ale pořád nefunguju. Dokonce jsem zkusil reinstalovat OS, jestli to náhodou nějak nedetekuje při instalaci, ale pořád nic. Stále hláška "Připojení k ethernetu selhalo" a že mám něco změnit v nastavení (kde už jsem změnil snad všechno možné)... Mohl bych požádat o radu, co dělám špatně?
Děkuju moc,
Jakub
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #1 : August 25, 2009, 18:16:39 »

Musíte napsat, jak jste připojen - jakým zařízením (typ, model) a způsobem (usb, ethernet, pcmcia či jinak).

jkzhk


« #2 : August 25, 2009, 19:13:15 »

Modem ZyXel P660-HW-T3, síťová karta Realtek Semiconductor RTL-8139/8139C/8139C+, ethernet
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #3 : August 25, 2009, 21:14:28 »

"uprav IP adresu na 192.168.0.5 ! (168, ne 68)"

Opraveno:

Při nastavení nejprve smaž předchozí údaje.
Máš povolené ve firewallu http a dns?
Pokud nepoužíváš DHCP, měl by jsi nastavit:
IP adresu ( např. 192.168.0.5)
Masku (např. 255.255.255.0)
Výchozí bránu (např. 192.168.0.1)
Adresu DNS serveru (např. 208.67.222.222).
Všechny výše uvedené údaje ( DNS, maska brána atd) si zjisti z Windows.
Někdy se stává, že ve Windows jsou dva DNS servery, je dobré zkusit postupně oba.
« : August 26, 2009, 17:38:08 pert2 »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : August 25, 2009, 21:16:52 »

uprav IP adresu na 192.168.0.5 ! (168, ne 68)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jkzhk


« #5 : August 25, 2009, 22:07:12 »

Děkuju za rady. V nastavení jsem všechno smazal, firewall pro jistotu úplně vypnul, a nastavil dle pokynů. Když najedu myší na ikonku připojení vpravo dole, tak mi to sice hlásí, že je síť připojená a běží na rozhraní etc. (což je určitě pokrok, a ještě jednou děkuju), ale když rozkliknu "sledování sítě", pořád tam je "nepřipojen" a po kliknutí na "připojit" celé okno zamrzá. 
Pardon, ale vážně se v tom nevyznám...
jkzhk


« #6 : August 25, 2009, 22:10:26 »

Jinak v těch Windows jsou mimochodem veškerá čísla úplně jiná: Typ adresy "Přiřazeno serverem DHCP", adresa "10.0.0.1", výchozí brána "10.0.0.138", ale když jsem zkoušel i do Mandrivy zadat tyto údaje, tak jsem se nedostal ani k tomu výše popsanému "připojení"
jkzhk


« #7 : August 26, 2009, 17:28:20 »

Tak jsem celý postup zkoušel opakovat až do zblbnutí, a poslední pokus vypadá úspěšně. Sice nevím, co jsem mohl udělat jinak, než při předchozích pokusech, ale hlavně že to jde.

Ještě jednou Vám moc děkuju za návody,
JK.
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #8 : August 27, 2009, 11:10:48 »

Tak jsem celý postup zkoušel opakovat až do zblbnutí, a poslední pokus vypadá úspěšně. Sice nevím, co jsem mohl udělat jinak, než při předchozích pokusech, ale hlavně že to jde.

Chyba mohla být i jinde, ne jen v nastavení. Hlavně, že to jede.

: [1]
   |   
 
: