Přihlásit
: 1 [2] 3 4 5
   |   
: Skype 2.1  ( 33944 )
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #15 : August 31, 2009, 19:47:21 »

Tady ještě jeden odkaz pro ty, které nebaví čtení a raději si něco poslechnou:
http://www2.rozhlas.cz/stream/00921142.mp3
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #16 : September 01, 2009, 21:49:44 »

To se nenainstalovalo? Nebo nefunguje Skype jako takový. Případně zkus spustit Skype z terminálu (příkazem skype ), případně výpis z té instalace.


Edit: Ty máš 64bitový systém? Chlape, tohle musíš napsat! To totiž může být problém a skype vůbec nemusíš rozchodit...

Ano mal som 64bitový systém. Vobec to nešlo, ale nainštalovalo sa to. Nešli mi ani zvuky mp4 prehrať. Potom som niekde prečítal, že sú tu ešte nejaké problémy a preinštaloval som na 32 bitový systém
« : September 01, 2009, 21:52:10 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #17 : September 02, 2009, 20:04:57 »

Ja mám 64 bit. systém a všetko funguje bez problémov. Stačí pridať (alebo skôr povoliť) 32 bit. zdroje pre 64 bit. verziu a ono si to stiahne všetko, čo potrebuje. (Alebo mne sa stiahne, lebo mám prehrané bonusové DVD ku knihe Mandrivalinux.cz??? )
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #18 : September 02, 2009, 21:36:40 »

Ja mám 64 bit. systém a všetko funguje bez problémov. Stačí pridať (alebo skôr povoliť) 32 bit. zdroje pre 64 bit. verziu a ono si to stiahne všetko, čo potrebuje.

Ano, toto by mělo fungovat.

Alebo mne sa stiahne, lebo mám prehrané bonusové DVD ku knihe Mandrivalinux.cz???

Ano, toto funguje určitě .

starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #19 : September 02, 2009, 22:45:26 »

preinštaloval som na 32 bit verziu a podarilo sa nainštalovať. Zatial ide všetko okrem kamery.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #20 : September 02, 2009, 23:09:26 »

potom som to všetko vypol a spustil podľa tohoto:
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype

kamera ide ale nejde zvuk vo výpise je toto:

[root@pivoluska18 miro]# LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Spojení odmítnuto

ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Spojení odmítnuto

ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Spojení odmítnuto
.
.
. takýchto odstavcov je tu asi 11
.
.
.
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
ALSA lib pcm.c:2202:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
X Error, request 42, minor 0, error code 8 BadMatch (invalid parameter attributes)
^C


Vlastne ono to nainštalovalo druhé skype.
« : September 02, 2009, 23:59:51 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #21 : September 02, 2009, 23:15:42 »

Na vyvojařské konferenci jsem si všiml, že v backportech je upravené Pulse. Zkus zapnout backportové zdroje, aktualizovat PulseAudio a zkusit to...?
(nezapomen ty zdroje opět vypnout...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #22 : September 02, 2009, 23:56:39 »

Na vyvojařské konferenci jsem si všiml, že v backportech je upravené Pulse. Zkus zapnout backportové zdroje, aktualizovat PulseAudio a zkusit to...?
(nezapomen ty zdroje opět vypnout...)

Bohužial neviem ako sa to robí.

Nie je to v tom nastavení aktualizácií?
« : September 02, 2009, 23:58:22 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #23 : September 03, 2009, 00:01:49 »

Bohužial neviem ako sa to robí.

Nie je to v tom nastavení aktualizácií?

Mrkni se na tento článek o drakrpm:
http://www.mandrivalinux.cz/nastaveni-zdroju-v-mandriva-linuxu-drakrpm-edit-media/

Pokud ani pak nebudeš vědět, napiš. Poradím step-by-step

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #24 : September 03, 2009, 00:28:37 »

Skúsme krok za krokom

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #25 : September 03, 2009, 09:57:19 »

OK, uděláme to tak, že Ti napíšu jeden příkaz místo mnoha slov a 40 obrázků
Pro Mandriva Linux 2009.1 32bit:
:
  urpmi.addmedia 'MainTesting' 'ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/2009.1/i586/media/main/testing'

Tento příkaz, zadáš jako root do konzole.

to projede (snad) v pořádku. Pak zadáš tento příkaz:

:
  urpmi task-pulse

mělo by to nainstalovat novou verzi PulseAudio.

Až to bude, odeber zase onen repozitář příkazem:

:
   urpmi.removemedia MainTesting


-----
Pokud něco nebude fungovat (v rámci těchto 3 příkazů), dej sem prosim vsechny vypisy (i zadavane prikazy) z konzole. Nezaručuji, že bude Skype fungovat s tím!!! Mezi námi být Tebou, tak bych se smířil asi s tím, že mi ten Skype 'aspon nejak funguje' Může se totiž stát, že toto nebude fungovat!

Je to na Tobě, držím případně palce

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #26 : September 06, 2009, 22:10:39 »

dík zvuk zase ide a kameru nebudem skúšať 

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Rovano
Newbie
*

Karma: 1
: 12


« #27 : September 16, 2009, 09:32:14 »

Ač mám 32bit, tak jsem se nedostal přes tu závislost na tej knihovně.
Ale neofiko repo to jistí. Dokonce mi funguje i autoregulace mikrofonu a On/Off! Oproti Ubuntu 9.04 a 9.10alpha5.
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #28 : September 21, 2009, 23:55:35 »

Pri skúške cez Options zvuk aj video šlo.
Keď som sa pripojil ku kolegovi čo ma volal počul som zvonenie keď som zdvihol otvorilo sa mi skype videl som ho cez kameru ale nepočul som ho a ani on ma nepočul. Potom mi to všetko spadlo a nešlo mi nahodiť skype. Od tej doby si ani nepamätá heslo. (je to tá Beta verzia 2.1.0.47).


edit:
Ja si pamätám aj meno a heslo, ale nechce sa mi to stále vypisovať.
« : September 22, 2009, 01:13:22 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Rovano
Newbie
*

Karma: 1
: 12


« #29 : September 22, 2009, 00:09:52 »

Pri skúške cez Options zvuk aj video šlo.
Keď som sa pripojil ku kolegovi čo ma volal počul som zvonenie keď som zdvihol otvorilo sa mi skype videl som ho cez kameru ale nepočul som ho a ani on ma nepočul. Potom mi to všetko spadlo a nešlo mi nahodiť skype. Od tej doby si ani nepamätá heslo. (je to tá Beta verzia 2.1.0.47)

Smaž složku .skype v domovském adresáři. Je skrytá. Pokud si pamatuješ aspoň své uživatelské jméno.
: 1 [2] 3 4 5
   |   
 
: