Přihlásit
: 1 2 3 [4] 5
   |   
: Skype 2.1  ( 33706 )
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #45 : November 14, 2009, 12:45:43 »

Dobrý den.
Já jsem přidal zdroje 64bit z MIB. přidal jsem oba (basic i experts) tak nvm zda je nutností mít oba dva.

MIB zásadne nepoužívam. Tak v tom neviem poradiť.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #46 : November 14, 2009, 12:58:25 »

Dobrý den.
Já jsem přidal zdroje 64bit z MIB. přidal jsem oba (basic i experts) tak nvm zda je nutností mít oba dva.
Na zdroje MIB a problemy s jejich softwarem a problemy jim zpusobene smerujte primo na MIB. Nedoporucujeme pouzivat MIB -- jsou s nimi velke problemy.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #47 : November 16, 2009, 17:12:51 »

Chcel som urobiť nové konto pre manželku, vôbec sa to nedalo urobiť. Je to len v tejto beta verzii alebo iná chyba? Začalo to v pohode ale potom sa nedalo prihlásiť bola možnosť len "Zatvoriť" alebo "Vymazať"  Očakával by som ďalej alebo niečo iné.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #48 : November 16, 2009, 17:23:22 »

Chcel som urobiť nové konto pre manželku, vôbec sa to nedalo urobiť. Je to len v tejto beta verzii alebo iná chyba? Začalo to v pohode ale potom sa nedalo prihlásiť bola možnosť len "Zatvoriť" alebo "Vymazať"  Očakával by som ďalej alebo niečo iné.
Na nový účet se přihlásí tak, že buď se musí odhlásit a pak znova přihlásit pod novým učtem Skype. Nebo ten jeden nechat přihlášený a spustit znova Skype a přihlásit druhý účet. Tím pádem jsou oba účty přihlášeny najednou. S manželkou to tak máme mormálně, jen ten jeden účet se přihlašuje automaticky a ten druhý ručně. Pak jsou dole na liště vedle hodin ikony Skype dvakrát, pro každý účet zvlášť.    
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #49 : November 17, 2009, 13:20:48 »

Už je to opravené ide to, chybu som spravil ja. Nestačí minimum 6 znakov v mene ako som dával. Ale stačí 7 aj s číslami.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #50 : January 21, 2010, 17:47:20 »

Tak tu máme další beta verzi, tentokrát druhou, Skype 2.1:

http://www.root.cz/zpravicky/vysel-skype-2-1-beta-2-se-sdilenim-plochy/

RPM balíček pro Mandrivu není, já však používám "Dynamic" verzi, stačí ji stáhnout, rozbalit a dvojtým poklikáním na ikonku Skype spustit. Funguje skvěle a je i v češtině (musí se přenastavit v programu). Dá se u ní i měnit vzhled dle Vámi preferovaného prostředí, já osobně mám nastaveno Oxygen.

Samozřejmě si to načítá nastavení z původního Skypu, čili si to načte profily a podobně z původní verze...


Takže to je jinak, ona se mi spustila ta původní verze,m ač jsem spouštěl verzi novou. Nová verze mě nepustí ani k přihlášení, napíše to po zadání login + heslo zprávu, že server odmítl spojení. Tato verze tak není v češtině !

Za upozornění na nesrovnalosti děkuji Hanzovi.
« : January 21, 2010, 21:06:19 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #51 : January 22, 2010, 14:06:06 »

Hmm, stále není nativní balíček pro Mandriva Linux. Pište na Skype, otravujte vývojáře, jinak se ho prostě nedočkáme...

starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #52 : January 23, 2010, 16:22:13 »

Teraz som riešil problémy so skype na PC u syna. Po spojazdení PC som mu nainštaloval verziu Beta 2.1.0.47. Po nainštalovaní som to vyskúšal v pohode nám to šlo. Asi 4-5 týždňov sa s nikým nevolalo.  Teraz sa mu ozvala kamarátka a zrazu sa nedalo volať, šlo len video, nás bolo počuť ale proťajšok nie. Mladý mi tvrdil, že s tým nič nerobil, len si nechal doinštalovávať priebežné updaty. Skúšal som vypínať a zapínať Pulse audio - bez zmien. Po mojich rôznych "úpravách" a preinštalovaní na verziu 2.1.0.81 sa nestalo nič, len sa čiastočne pokazilo video, tá časť v malom okne ktorou vidím seba sa rozkmitala, na druhý počítač von to šlo normálne, keď som tam dal verziu Beta 2.1.0.47 prestalo to. Postupne mi začal blbnúť zvuk na synovom počítači tak padlo rozhodnutie preinštalovať všetko znovu. Dal som tam 64b verziu. Nič sa nezlepšilo, tak som šiel do 32b bolo to rovnaké, chcel som prjsť na staršiu verziu 2009.1 (predtým tam bola 2009.1 ale mladý to toľko updatoval až sa to pokašlalo) nainštalovalo sa to, ale nešlo to spustiť, ostala zelená farba na monitore skúšal som to asi trikrát aj so zmenou na verziu 2009. Nič nepomáhalo tak som prešiel znovu na 2010, skúšal som ako slovenskú tak aj českú verziu aj 64 a 32. Stále to bolo bez zvuku zvonka. Potom ma napadlo prejst na KDE a tu sa to zrazu rozbehlo, vrátil som sa na gnome a tam to tiež začalo fungovať podľa mojich predstáv. Už sme to 2x skúšali zatial to ide. Je nainštalovaná verzia 2.1.0.81 (z fedory) a pulse audio je zapnuté. (inštalácie som robil podľa pokynov z predchádzajúcich článkov)
2 dni v pr... zrazu to ide tak ako to má ísť neviem síce prečo až teraz a asi mi to ani nikto nevysvetlí. 
« : January 23, 2010, 16:30:03 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #53 : January 24, 2010, 01:49:04 »

Dodatok: Mladému volala kočka a všetko spadlo od mladého nebolo počuť, nič nešlo von. Aj keď sme to skúšali nešlo to. Pomohlo prejsť u mladého na KDE a všetko sa obnovilo a začalo šlapať normálne, ešte to musím vyskúšať s niekym iným cez KDE či to bude fungovať. So mnou mu to zase ide. 

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #54 : January 24, 2010, 11:20:12 »

Hmm, stále není nativní balíček pro Mandriva Linux. Pište na Skype, otravujte vývojáře, jinak se ho prostě nedočkáme...
Jo už jsem jim napsal.             
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #55 : January 24, 2010, 15:28:50 »

Taky je otravuju, ale je nás málo a asi skype doma zakážu a smažu ze všech PC. Jsou sním samý problémy( zvuk, kamera atd...)

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #56 : January 24, 2010, 16:50:09 »

asi skype doma zakážu a smažu ze všech PC. Jsou sním samý problémy( zvuk, kamera atd...)
To je pravda, ale ja ho zatím smazat nemůžu. Zaprvé ho předplácím kreditem, protože na pevný linky je to za pusu a to i do zahraničí. Za druhé ho používá hodně lidí v mém okolí a u některých je to jediný kontakt kromě mobilu. No četl jsem o Gizmo 5, ale bohužel ho v té době koupil Google. Bohužel proto, že zastavili registraci nových uživatelů a tak nemuhu tuto službu využívat a ani ji vyzkoušet. Software je ale otevřený, balík mají i *.rpm a mělo by to být bez problémů. Píšou i to, že se dá s tímto programem bezplatně volat do Skype a do sítě Gizmo a předplatit kredit se dá taky. No uvidíme co s tím udělá Google, ale zatím se mi jeho služby líbí a docela se i těším. Tak jakmile to bude spuštěné dám vědět. Mohla by to být plnohodnotná alternativa Skype a bez problémů.   
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #57 : January 24, 2010, 19:06:18 »

Taky mám na skype kredit, ale je mi k ničemu když já nelyším druhou stranu a na netu se domluvím. Pevnou a mobily neslyším. Tak ten kredit obětuju a budu hledat něco jinýho, co funguje jako skype.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #58 : January 24, 2010, 19:14:05 »

Tak tu máme další beta verzi, tentokrát druhou, Skype 2.1:

http://www.root.cz/zpravicky/vysel-skype-2-1-beta-2-se-sdilenim-plochy/

RPM balíček pro Mandrivu není, já však používám "Dynamic" verzi, stačí ji stáhnout, rozbalit a dvojtým poklikáním na ikonku Skype spustit. Funguje skvěle a je i v češtině (musí se přenastavit v programu). Dá se u ní i měnit vzhled dle Vámi preferovaného prostředí, já osobně mám nastaveno Oxygen.

Samozřejmě si to načítá nastavení z původního Skypu, čili si to načte profily a podobně z původní verze...


Takže to je jinak, ona se mi spustila ta původní verze,m ač jsem spouštěl verzi novou. Nová verze mě nepustí ani k přihlášení, napíše to po zadání login + heslo zprávu, že server odmítl spojení. Tato verze tak není v češtině !

Za upozornění na nesrovnalosti děkuji Hanzovi.
Já si nainstaloval novou verzi fdedora (podle Ivana) akorát jsem upravil jméno balíčku a mám verzi 2.1.0.81. Problémy, pořád stejný: zvuk, video!! Změna vhledu: omezená! Pořád se to nedá přirovnat  k verzi pro win nebo os X. Zase musíme bombardovat firmu skype!!!!!
« : January 25, 2010, 13:26:53 franta851 »

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #59 : January 24, 2010, 19:45:23 »

No ještě zkus balíček od Cyroně. Někde to tu bylo. Z MIB Skype nejelo ani mě. Já jsem tenkrát zháněl balík ani nevím kde jsem to vzal a jede. Volám úplně normálně.
: 1 2 3 [4] 5
   |   
 
: