Přihlásit
: 1 2 [3] 4 5
   |   
: Skype 2.1  ( 34655 )
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #30 : September 29, 2009, 10:17:46 »

Na vyvojařské konferenci jsem si všiml, že v backportech je upravené Pulse. Zkus zapnout backportové zdroje, aktualizovat PulseAudio a zkusit to...?
(nezapomen ty zdroje opět vypnout...)
Tak jsem zkoušel tento postup, ale zvuk ve skype nejede. Skype 2.1, 32 bit

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #31 : September 29, 2009, 11:08:40 »

Taky se mi nepodařilo u toho nového Skype telefonovat, slyšel jsem, ale nemohl jsem "vysílat", čili druhá strana mě neslyšela. Odinstaloval jsem skype, nainstaloval poslední stabilní verzi a hle, ihned mě i druhá strana slyšela, nemusel jsem ani nic v nastavení Skype měnit.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #32 : September 29, 2009, 13:25:42 »

Tak jsem zkoušel tento postup, ale zvuk ve skype nejede. Skype 2.1, 32 bit
Tak zvuk šel jen chvíli a teď zase nic, ale zato se mi rozchodila kamera. Může to dělat TV karta?

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #33 : September 29, 2009, 17:28:00 »

Tak jsem zkoušel tento postup, ale zvuk ve skype nejede. Skype 2.1, 32 bit
Já jedu na novém Skype 2.1.0.47 Beta a před tím i na tom starším v pohodě. Musím mít, ale vypnuté pulse, protože jinak mi blbnou i zvuky v přehrávačích. Takto je vše bez problémů a kvalita zvuku ve Skype je super. Druhá strana mě slyší kvalitně. Skype používám i předplacené na volání do pevných linek a bez problémů. Musel jsem si ale po instalaci pohrát s nastavením zvuku ve Skype.    
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #34 : October 16, 2009, 05:39:29 »

Skype 2.1.0.47 Beta -  všetko mi fungovalo v pohode, šiel mi zvuk a aj video šlo bez problémov. Musel som však pred tým vypnúť pulseaudio. Takto som vybavil dva rozhovory. Keď som si však chcel pustiť hudbu mal som zvuk stlmený a nešla pridať hlasitosť. Pritom v skype bola hlasitoť dobrá a nič som s tým nerobil. Stratil sa aj posuvník na zosilenie zvuku. Zvuk ani po znovu zapnutí pulseaudia nešiel zosilniť aj keď sa posuvník znovu objavil.

Edit
dnes je to už v poriadku. Neviem čo tomu bolo.
« : October 16, 2009, 11:37:31 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« #35 : October 17, 2009, 00:15:21 »

Ja mám 64 bit. systém a všetko funguje bez problémov. Stačí pridať (alebo skôr povoliť) 32 bit. zdroje pre 64 bit. verziu a ono si to stiahne všetko, čo potrebuje. (Alebo mne sa stiahne, lebo mám prehrané bonusové DVD ku knihe Mandrivalinux.cz??? )

Ako povolím tie zdroje 32b pre 64bit verziu? Cez EASY URPMI? Chcem instalovat skype
Jupin


« #36 : November 02, 2009, 21:14:19 »

Po instalaci nove verze mi Skype pada s touto hlaskou:
libv4lconvert: Error decompressing JPEG: unknown huffman code: 0000ffff
Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)

Mandriva2009.1 32bit jadro 2.6.31.1-1mnb
Skype spoustim pres:  LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype

Nevite nekdo, prosim, co s tim?
Dekuji
Jupin z Olomoca
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #37 : November 04, 2009, 11:59:00 »

Ako povolím tie zdroje 32b pre 64bit verziu? Cez EASY URPMI? Chcem instalovat skype
Áno, alebo cez EASY URPMI, alebo ručne - pozri wiki. Len po pridaní 32-bitového zdroja a nainštalovaní Skype ho treba vypnúť, aby sa potom neinštalovali do systému 32-bitové programy. Vypína sa v ovládacom centre tak, že jednoducho odškrtneš ten štvorček, ktorý je pri danom zdroji.
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #38 : November 07, 2009, 12:14:20 »

Dobrý den.
Nainstaloval jsem si Mandrivu 2010 s KDE a nemůžu najít Skype v rpm. Je přímo na stránkách Skype, ale jak už tu ve fóru bylo uvedeno jen pro Fedoru a Suse. Dříve tam byl balík i pro Mandrivu, no nechápu proč tomu tak není i teď. Prosím o radu jestli ten balík od Fedory můžu nainstalovat a nebo jestli někde není rpm přímo pro Mandrivu. Díky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #39 : November 07, 2009, 13:47:55 »

Dobrý den.
Nainstaloval jsem si Mandrivu 2010 s KDE a nemůžu najít Skype v rpm. Je přímo na stránkách Skype, ale jak už tu ve fóru bylo uvedeno jen pro Fedoru a Suse. Dříve tam byl balík i pro Mandrivu, no nechápu proč tomu tak není i teď. Prosím o radu jestli ten balík od Fedory můžu nainstalovat a nebo jestli někde není rpm přímo pro Mandrivu. Díky

Lze stáhnout i verze static a dynamic. Stačí rotbalit a spustit (ověřeno na mdv2010.0 One bootované z CD). Tuším tady na fóru byla informace, že je funkční i rpm-ko pro Fedoru (bingo - je to první příspěvek v tomto vláknu).

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #40 : November 07, 2009, 17:18:15 »

OK díky. Já jsem to už zjistil. Ta verze na Fedoru jede.   
Jupin
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #41 : November 07, 2009, 18:58:10 »

Po instalaci nove verze mi Skype pada s touto hlaskou:
libv4lconvert: Error decompressing JPEG: unknown huffman code: 0000ffff
Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)


Trochu jsem experimentoval: na starsim stroji s cipsetem VIA880 ta 2.1Beta funguje bez problemu.
Na novejsim PC s cipsetem AMD785G(vyuzivam integrovane grafiky HD4200) to pada s vyse zminenou hlaskou. Se starou verzi 2.0.72 to jede, ale neustale musim po spusteni konfigurovat zvukova zarizeni. Nechce si po vypnuti Skypeu pamatovat - vstup=USB, vystup=HDA_ATI_SB a obe mi prepina na HDMI.
Nevite jak ho presvedcit, aby si nastaveni pamatoval nebo co provest s tou chybou v4lconvert?

Dekuji
Jupin

Mandriva 2010.0 32bit, Gnome
desktop: AMD AthlonXP 2500/1,8GHz, 512MB RAM, Ati HD3650
notes: Dell D430, C2D U7600/1,2GHz, 1GB RAM, Intel 950
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #42 : November 08, 2009, 16:02:16 »

vyrobit si prvni skriptik?
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Meszi
Newbie
*

Karma: 0
: 1


« #43 : November 11, 2009, 20:06:16 »

Ja mám 64 bit. systém a všetko funguje bez problémov. Stačí pridať (alebo skôr povoliť) 32 bit. zdroje pre 64 bit. verziu a ono si to stiahne všetko, čo potrebuje. (Alebo mne sa stiahne, lebo mám prehrané bonusové DVD ku knihe Mandrivalinux.cz??? )
Dobrý den.
Já jsem přidal zdroje 64bit z MIB. přidal jsem oba (basic i experts) tak nvm zda je nutností mít oba dva.
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #44 : November 13, 2009, 22:40:43 »

Urobil som inštaláciu podľa Ivana Bíbra uvedenú v prvom príspevku tejto témy, ide to bez problémov.
urpmi --allow-nodeps skype-2.1.0.47-fc10.i586.rpm

na spúšťanie používam, myslím že to bolo od Petoša, toto:
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype

je to textak na ploche s názvom skype.sh

mám vypnuté pulse audio a ide to v pohode aj zvuk aj kamera
« : November 13, 2009, 22:49:45 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
: 1 2 [3] 4 5
   |   
 
: