Přihlásit
: Testujete či budete testovat Mandrivu 2010.0 ?
Ano, testuji z DVD
Ano, čekal jsem na ONE edici
Ne, počkám si na filnální verzi
Ne, Mandrivu 2010.0 přeskočím
Ne, Mandrivu už nechci

: 1 [2] 3 4 ... 14
   |   
: Mandriva 2010.0 - novinky, download, problémy a další užitečné informace  ( 49799 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #15 : September 22, 2009, 12:40:46 »

Super. Rad jsem pomohl

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #16 : September 22, 2009, 20:26:39 »

Stáhl jsem si MVD 2010 RC a po spuštění jsem se dostal jen do konzole. Kde se ne a ne spustit. Kontrolní součty sedí.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : September 22, 2009, 20:28:14 »

startx
Vypíše to něco? Jakou máš edici? ONE/FREE

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #18 : September 22, 2009, 20:30:42 »

One, ale už jsem to CD zahodil chci to stáhnout dnes znovu. Jen ho zkouším.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : September 22, 2009, 20:32:04 »

Zkus ONE s GNOME (hej, to se skoro rýmuje )

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #20 : September 22, 2009, 20:34:57 »

Díky srandysto. Jakto že nejsi na jabberu?

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #21 : September 22, 2009, 20:36:06 »

Když jsem zkoušel Betu, měl jsem stejný problém - problém je v proprietárním ovládači si myslím, stačilo jej deaktivovat a KDE mi normálně naběhlo.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #22 : September 22, 2009, 20:48:20 »

Mě běhala beta nainstalovaná z ONE (KDE4) naprosto bezproblémově. Kdybych neměl pomalé připojení k netu mobilním telefonem (venkov...), šel bych do ONE znovu.

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #23 : September 22, 2009, 21:02:25 »

Záleží na grafické kartě - moje GF 4 MMX má hold problémy. Se svobodnými ovládači ale funguje na M2010 OK, myslím Betu, RC jsem pro zajímavost stáhl ve VirtualBox image, čili tam to nevyzkouším .

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #24 : September 23, 2009, 09:21:44 »

Tak jsem zahodil další CD. Tentokrát s Gnome. Počkám si na finální verzi.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #25 : September 23, 2009, 11:03:05 »

Na jaká CD to pálíš? Já od jisté doby používám zásadně jen Verbatim a úspěšnost je 100%.

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
David Moucka
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #26 : September 23, 2009, 11:11:16 »

hmm,
tak na NB(IBM T40p) mi take nenajede KDE. Zkousel jsem ONE KDE.
Po bootu to skonci v textovym rezimu. Kdyz se prihlasim jako root a pustim startx
tak to skonci cervenou obrazovkou, po par minutach se objevi hoodinky, pak sipka, ale tim to konci.

Koukal jsem do logu a je tam spousta:

Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264072
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264073
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264074
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264075
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264076
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264077
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264078
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: Buffer I/O error on device sr0, logical block 264079
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: SQUASHFS error: sb_bread failed reading block 0x7e579
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: SQUASHFS error: Unable to read fragment cache block [1f891fba]
Sep 23 06:16:58 localhost klogd: SQUASHFS error: Unable to read page, block 1f891fba, size cc5e0
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: sr 1:0:0:0: [sr0] Unhandled sense code
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Medium Error [current]
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: Info fld=0x40788
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: CIRC unrecovered error
Sep 23 06:16:59 localhost klogd: end_request: I/O error, dev sr0, sector 1056288

cili asi spatny medium, nebo mozna overburning. ONE ma totiz vic nez 700MB
Franta mel mozna stejnej problem. Zkusim to jeste smahnout na DVD...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : September 23, 2009, 11:19:47 »

Je to chyba média.
device sr0 je adresa CD/DVD mechaniky ( /dev/sr0 )
[sr0] Sense Key : Medium Error [current] -- maximální vypovídací hodnota

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
sine.nomine[nereg]


« #28 : September 23, 2009, 13:14:19 »

zkousel jsem one (kde) a neuspesne - na notesu mi po krasnym animovanym spashi nabehne uz jen cerna obrazovka a system ze zda byt kompletne mrtvym (intel 4500 grafika). nepomaha ani zvolit "Text" jako rozliseni (i tam je graf. boot - sakra, nema text byt fakt text 80x25?)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #29 : September 23, 2009, 16:52:50 »

Cvične som nahodil z CD -  Mandriva-linux-free-dual rc1-2010 ale nejde prehrávať zvuk ani videá. Skúsim inú mandrivu a uvidím.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
: 1 [2] 3 4 ... 14
   |   
 
: