Přihlásit
: Testujete či budete testovat Mandrivu 2010.0 ?
Ano, testuji z DVD
Ano, čekal jsem na ONE edici
Ne, počkám si na filnální verzi
Ne, Mandrivu 2010.0 přeskočím
Ne, Mandrivu už nechci

: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14
   |   
: Mandriva 2010.0 - novinky, download, problémy a další užitečné informace  ( 54962 )
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #90 : October 16, 2009, 07:09:54 »

Už 2 dny mi končí aktualizace systému, pokusy něco nainstalovat a pokusy aktualizovat zdroje takto:

Nelze aktualizovat zdroj, bude automaticky vypnut.

Chyby:
neplatný soubor MD5SUM (stažený z rsync://mirrors.kernel.org/mirrors/mandrake/Mandrakelinux/devel/2010.0/i586/media/main/release/media_info)
Nelze nalézt zrcadlo ze seznamu zrcadel $MIRRORLIST


Dělá to u zdrojů "main", "contrib", "non-free". Netýká se "plf", ty chodí normálně.
Je to jen u mě nebo jde o obecnější problém?

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #91 : October 16, 2009, 09:29:27 »

Mi to jede v pohode. Zkus jine zrcadlo.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #92 : October 16, 2009, 10:39:03 »

Tak nevím, jestli se něco nepodělalo v RpmDrake. Nejdou mi přidat žádné oficiální zdroje. Každý pokus končí takto:

Nelze přidat zdroj, byly nahlášeny chyby:

nelze zpracovat media.cfg

Zdroj: Cooker2010.0-
()

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #93 : October 16, 2009, 11:50:31 »

Tak jsem odebral všechny oficiál ní zdroje a v EasyUrpmi přepnul "autodetekci" na "cooker" a "i586". zdroje takto přidat šly a aktualizace se také rozchodily...

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #94 : October 16, 2009, 12:18:02 »

Právě jsem chtěl napsat, at smazes vsechny zdroje a nastavíš je 'natvrdo'.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #95 : October 16, 2009, 15:27:51 »

Když už tu řešíte zdroje "natvrdo", chci se zeptat, jaký používáte? Peťoš už nemusí odpovídat, odpověď znám , zajímaly by mě názory dalších lidí.

Mě taky trápil tento problém (ale u M2009.1 - ale to je irelevantní si myslím), pak jsem si všiml, že tam je i český linux.cz a tak jsem si ho dal, od té doby OK a rychlost parádní, stabilita taky. 

Používám jej cca 1 měsíc.

Vím, že se to netýká přímo předmětu tohoto topicu, ale když už jste na to narazili zde,
tak to snad nevadí

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #96 : October 18, 2009, 15:31:42 »

Tak jsem vypálil mandriva-linux-one-2010.0-rc2-KDE4-europe2-cdrom-i586.iso na CD.
Na notebooku Compaq Armada M700 http://www.abclinuxu.cz/hardware/sestavy/notebooky/compaq/compaq-armada-m700 se nespustí grafický režim. V logách jsem našel toto:
:
 KDM[2604]: x server startup timeout, terminating
  KDM[2604]: x server for display :0 cannot be started, session disabled
 Po přihlášení jako root a napsání příkazu kdm v logu přibude:
:
 KDM[3130]: cannot lock pid file /var/run/kdm.pid, another xdm is running (pid 2604)
Po napsání příkazu xdm nebo killall kdm a potom kdm se "normálně" spustí grafický režim a KDE. ("normálně" trvá to asi 5 min :-( ).

Strašně dlouho se to celé spouští cca 15 min. Ve dvou místech se to při spouštění na několik minut zastaví. CD/DVD mechanika se zastaví a tak to čeká několik minut, potom zase pokračuje ve spouštění. Toto chování jsem pozoroval i na ASUSu EEE PC 900A i na Compaq Armada M700.

Na eee jsem provedl instalaci na disk a nainstaloval aktualizace, zatím vše funguje dobře a nenarazil jsem na žádnou chybu (fungují i flash videa, jak jsem tu nedávno psal že to nefunguje). Jen hra wormux spadne při startu hry. Hře chybí knihovna libjpeg62, po jejím nainstalovaní hra funguje. Takže tam není vyřešena závislost mezi balíčky.
« : October 18, 2009, 15:47:57 medulin »
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #97 : October 19, 2009, 14:15:50 »

Na jádře 2.6.31.5-desktop-0.rc1.1mnb zdá se opět jede USB modem Vodafone Mobile Connect flash VFK3520 (Huawei Technologies Co., Ltd. E620 USB Modem) 

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #98 : October 19, 2009, 20:48:30 »

Když už tu řešíte zdroje "natvrdo", chci se zeptat, jaký používáte? Peťoš už nemusí odpovídat, odpověď znám , zajímaly by mě názory dalších lidí.

Mě taky trápil tento problém (ale u M2009.1 - ale to je irelevantní si myslím), pak jsem si všiml, že tam je i český linux.cz a tak jsem si ho dal, od té doby OK a rychlost parádní, stabilita taky. 

Používám jej cca 1 měsíc.

Vím, že se to netýká přímo předmětu tohoto topicu, ale když už jste na to narazili zde,
tak to snad nevadí

Mé nejčastější zdroje jsou ftp.linux.cz nebo ftp.free.fr ....  ten francouzský patří k těm rychlejším ze zahraničních. Z vlastní zkušenosti mě ta automatika se zdroji nenadchla, neboť zpravidla to jede pomaleji než tyto ručně vybrané. U té automatiky by to chtělo něco co by otestovalo několik serverů a vybralo ten nejrychlejší.
l_barbarossa


« #99 : October 19, 2009, 23:02:31 »

ja som si zas vsimol, ze urpmi s wget-om mi ide rychlejsie a bez vypadkov. curl niekedy nedokaze naprvykrat stiahnut vyziadane subory. neskumal som pricinu, ale zdroje mam v automatickom rezime.
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #100 : October 21, 2009, 00:31:58 »

Jelikož mám doma počítač víceméně pro zábavu a internetu, tak již od RC1 ji mám natvrdo nainstalovanou přes FTP z verze 2009.1. Nepociťuji nějaké výjimečné chyby. Alespoň to můžu testnout. Narazil jsem na problém po aktualizaci na RC2, že nelze stáhnout widgety z Google Gadges přes přidat widgety -> instalovat nové widgety...  grafické prostředí se zrestartuje v momentě otevření google nabídky s widgety.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #101 : October 21, 2009, 00:43:11 »

Narazil jsem na problém po aktualizaci na RC2, že nelze stáhnout widgety z Google Gadges přes přidat widgety -> instalovat nové widgety...  grafické prostředí se zrestartuje v momentě otevření google nabídky s widgety.
Díky za hlášku, ovšem nemůžu potvrdit. Běží mi to dobře a správně. Zkus aktualizovat.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #102 : October 21, 2009, 11:49:49 »

A Google Widgety vidíte celé?  já mám čerstvě nainstalovanou M2009.1 a vidím asi jen 3/4 jakéhokoli Google widgetu, ostatní widgety jdou vidět OK.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #103 : October 21, 2009, 11:53:36 »

Bez problémů. Dokonce začal v KDE4 fungovat i plasmoid monitor zaplnění HD!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
PepaH
Newbie
*

Karma: 0
: 8



« #104 : October 21, 2009, 23:10:47 »

Mám jeden dotaz  asi před dvěma dny byla aktualizace tiskového drivru HP po provedené aktualizaci mě začala tiskárna tisknou místo černě jen šedě. Pokud ji použiji ve windows tak je vše v pořádku. Skoušel jsem různé nastavení ale bez úspěchu . Vypadá to že je chyba v ovladači. Nesetkal se stímto problémem někdo poraďte pokud víte jak to napravit.  Jedná se o tiskárnu HP 3320 .
: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14
   |   
 
: