Přihlásit
: Testujete či budete testovat Mandrivu 2010.0 ?
Ano, testuji z DVD
Ano, čekal jsem na ONE edici
Ne, počkám si na filnální verzi
Ne, Mandrivu 2010.0 přeskočím
Ne, Mandrivu už nechci

: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14
   |   
: Mandriva 2010.0 - novinky, download, problémy a další užitečné informace  ( 50132 )
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #120 : October 24, 2009, 21:33:39 »

Přehodil jsem modul wifi z ath_pci na ath5k. Sílu signálu to ukazuje vyšší 75%, ale také se to nepřipojí. Tak nevím čím to může být  . Snažím se připojit na AP ASUS WL-500g. V Mandrivě 2009.1 je to funkční. Asi nějaká chyba v konfiguráku, nemůžou být přece oba moduly špatné.
Jak vyjde Internal release tak to zkusím přeinstalovat.
Při použití modulu ath5k jde wifi vypnout tlačítkem Fn+F2 nebo pomocí eee-control-tray 0.9.4, ale zapnout už nejde. Ledka wifi se rozsvítí, ale v mcc ve správě sítí dostanu hlášku "Pro zvolené zařízení nelze nalézt síťové rozhraní (pomocí ovladače ath5k)."
« : October 24, 2009, 21:42:42 medulin »
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #121 : October 26, 2009, 23:03:10 »

Hezký článek o 2010.0: http://www.linuxcrunch.com/content/20-features-mandriva-2010

rakmak
Newbie
*

Karma: 0
: 48

218208784
« #122 : October 27, 2009, 12:12:14 »

Netrpezlivo čakáma na Mandrivu 2010.0. Lebo doteraz som nikdy nemal problémy s hardverom v Mandrive a to som prešiel od MDK 9.2. Mám novy noťas ASUS N61Vn A vôbec som nerozbehal ani LAN kartu Alteros a ani WIFInu od Intelu Link 1000 na 2009.1.
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11359.0
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11336.0
Bude tento hardver podporovany automaticky?
j
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #123 : October 27, 2009, 14:29:59 »

Netrpezlivo čakáma na Mandrivu 2010.0. Lebo doteraz som nikdy nemal problémy s hardverom v Mandrive a to som prešiel od MDK 9.2. Mám novy noťas ASUS N61Vn A vôbec som nerozbehal ani LAN kartu Alteros a ani WIFInu od Intelu Link 1000 na 2009.1.
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11359.0
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11336.0
Bude tento hardver podporovany automaticky?
j
V Mandrivě 2010 je v seznamu balíčků balíček iwlwifi-1000-ucode - Intel PRO/Wireless 1000BGN microcode​  to by měl být ovladač pro Intel Link 1000. http://intellinuxwireless.org/?n=downloads
O LAN kartě Alteros AR8131 jsem v češtině nic nenašel, takže nevím. Mrkni sem:
http://www.google.cz/linux?hl=cs&q=AR8131&btnG=Hledat&lr=
« : October 27, 2009, 14:43:56 medulin »
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #124 : October 29, 2009, 16:32:12 »

zdravím,
možno blbá otázka - ale skúsim.

Keď si teraz stiahnem posledné testovacie vydanie ako One CD, nainštalujem, budem usilovne aktualizovať, vyrastie mi z toho plnohodnotná 2010.0-ka?

Alebo je nejaký iný spôsob, ako s testovacej verzie upgradovať postupne na final podobne, ako je to pri prechode medzi jednotlivými major verziami (2009.0 => 2009.1 a tak podobne).

Ďakujem.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #125 : October 29, 2009, 16:34:45 »

Já bych už počkal těch pár dní, až vyjde M2010.0 (vyjde v úterý).


PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #126 : October 29, 2009, 16:46:26 »

pravdupovediac, rád by som si nainštaloval 2010.0 už teraz, nakoľko kvôli výmene disku som dočasne na Win.

2009.1 už dávať nechcem, tak sa pýtam na teoretické možnosti :-D
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #127 : October 29, 2009, 17:50:22 »

Keď si teraz stiahnem posledné testovacie vydanie ako One CD, nainštalujem, budem usilovne aktualizovať, vyrastie mi z toho plnohodnotná 2010.0-ka?
Jo. Dostanes. Jak vyjde 2010.0, tak přenastavíš repozitáře z cookeru na final. To je vše.

Alebo je nejaký iný spôsob, ako s testovacej verzie upgradovať postupne na final podobne, ako je to pri prechode medzi jednotlivými major verziami (2009.0 => 2009.1 a tak podobne).
Ne. Pouze přenastavením repozitářů.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #128 : October 29, 2009, 21:14:04 »

Ďakujem, skúsim. Nič za to nedám. Stiahol som RC2, tak držte palce.
Petra
Newbie
*

Karma: 1
: 16


« #129 : October 30, 2009, 16:44:33 »

Tak nevím jestli není aprila?Stale mě tady vyskakuje okno jestli nechci povýšit na MDV 2009.1 spring ?Asi to zapoměli přepsat na MDV 2010.0.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #130 : October 30, 2009, 16:46:04 »

Tak nevím jestli není aprila?Stale mě tady vyskakuje okno jestli nechci povýšit na MDV 2009.1 spring ?Asi to zapoměli přepsat na MDV 2010.0.
Je to chyba, je nahlášená a už se řeší. Měla by ji opravit nejbližší aktualizace. Hlavně proboha NEpovyšuj

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
exotek
Full Member
***

Karma: 4
: 119



« #131 : October 31, 2009, 11:27:29 »

Tak... v 2009.1 mi konečně začaly fungovat tlačítka na myši Vpřed/Zpět (sice jich dalších 5 nefunguje, ale aspoň něco). A v 2010 zase kulový.
Zvuk - jede v reprácích, sluchátka nic. (asi se to bude střídat - 2009 repráky ok, 2009.1 sluchátka ok, 2010 repráky ok
Koukám, že by tam měla být nová tapeta... resp. v Nastavení plochy v náhledu se zobrazuje nová, ale na ploše je pořád ta stará modrá z 2009.1...
Jinak to tak nějak  zatím funguje
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #132 : October 31, 2009, 11:30:18 »

Myš: nepomůže DrakMouse? (MCC>Hardware>Myš)?
Jaký ovladač zvuku? Driver? neni to pověstný hda_intel_snd ?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
exotek
Full Member
***

Karma: 4
: 119



« #133 : October 31, 2009, 11:56:50 »

Ani DrakMouse neboduje  

Intel Corporation|82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller
Vaše karta nyní používá ovladač ALSA "snd_hda_intel" (výchozí ovladač pro vaši kartu je "snd_hda_intel")

Ono to spíš blbne kvůli těm sluchátkům asi - Logitech USB Headset  
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #134 : October 31, 2009, 12:00:34 »

Mrkni na http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-problemy-zvuk-instalace
jestli to nepomuze neco z toho...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14
   |   
 
: