Přihlásit
: Testujete či budete testovat Mandrivu 2010.0 ?
Ano, testuji z DVD
Ano, čekal jsem na ONE edici
Ne, počkám si na filnální verzi
Ne, Mandrivu 2010.0 přeskočím
Ne, Mandrivu už nechci

: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
   |   
: Mandriva 2010.0 - novinky, download, problémy a další užitečné informace  ( 54964 )
exotek
Full Member
***

Karma: 4
: 119



« #135 : October 31, 2009, 12:08:25 »

To sem zkoušela na 2009.1, marně. Ale aspoň mi fungoval ten příkaz na zjištění modelu, teď se mu nějak nechce...

cat /proc/asound/card0/codec#0 |grep Codec
cat: /proc/asound/card0/codec#0: Adresář nebo soubor neexistuje
Balik


« #136 : October 31, 2009, 22:58:59 »

Tak jsem raději nepovyšoval na 2009.1 (Spring), ale dal jsem odebrat zdroje.
Dal jsem přidat "Specifické". Vybral jsem "Kompletní". A dal jsem "přidat". No a teď už jsou všechny Official.

Takže hurá.
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #137 : November 01, 2009, 20:33:29 »

Je to chyba, je nahlášená a už se řeší. Měla by ji opravit nejbližší aktualizace. Hlavně proboha NEpovyšuj

Tak jsem schválně zkusil "povýšit" co to udělá.
Po odkliknutí se objeví hláška, že systém bude povýšen na 2009.1, staženo bude 5,6 GB dat.
Po potvrzení se systém tváří, že něco stahuje, po cca 3 sekundách se objeví okno, že systém byl úspěšně povýšen a vyžaduje restart PC.
Po restartu se znovu objeví Mandriva 2010 a hláška na povýšení na 2009.1 se zase čile hlásí ke slovu
Holt vývojáři s námi tak trochu laškují 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #138 : November 01, 2009, 20:37:02 »

Jj, vývojářská konference je plná vtípků, ale samotný problém neřeší

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
pecou
Newbie
*

Karma: -3
: 49


« #139 : November 02, 2009, 02:32:44 »

Tak jsem zaregistroval, že na francouzském ftp.free.fr je už verze 2010.0 zařazeno v oficiálním zdroji  ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/MandrivaLinux/official/2010.0/  Zatím tedy ještě nejsou ISO balíčky. No, ale už si můžu přesunout cestu z cookeru na official...
PS: v tuto dobu dochází teprve k plnění, ještě nejsou kompletní
« : November 02, 2009, 02:43:28 pecou »
BUF


« #140 : November 02, 2009, 13:57:32 »

Nainstaloval jsem RC2 pak se provedlqa aktualizace. Cca tyden a k mumu udivu fungovali i posuvniky ve flashi ve ff. Tusim ze o vikendu se mi natahla dalsi aktualizace a ejhle flash se nekde pokazil a posuvniky tam zase nejsou. Ta predchozi vyvojova verze mela krasne pozadi z kreslenych tucnaku a ted mam jak pri startu tak na pracovni plose takovy cerveny paprsek. Tucnaci byli lepsi nemate je nekdo ulozeny a nebo odkaz na stazeni.

Jinak verze od verze je lepsi a lepsi tak se silene tesim na dlasi.
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #141 : November 02, 2009, 14:04:51 »

nebude to uz preto, ze si presvihol 2010.0 a ides na cookerovi, ktory uz bude oproti 2010. 0 (aj ked este nebola vydana) o krok vpred?

fakt by ma zaujimalo, ako to je. je cooker zmrazeny az do nejakej doby po vydani aktualneho vydania? alebo ide kontinualne a kto nestihne prepnut zdroje, tak ma smolu a pokracuje v cookeri (z ktoreho bude 2010.1)?

viem, ze je to trosku chaoticky napisane, ale lahsie to neviem :-D
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #142 : November 02, 2009, 14:17:43 »

Ta predchozi vyvojova verze mela krasne pozadi z kreslenych tucnaku a ted mam jak pri startu tak na pracovni plose takovy cerveny paprsek. Tucnaci byli lepsi nemate je nekdo ulozeny a nebo odkaz na stazeni.
Tucnaci tam jsou furt, nejspíše sis rozhrknul nějak něco někde...

nebude to uz preto, ze si presvihol 2010.0 a ides na cookerovi, ktory uz bude oproti 2010. 0 (aj ked este nebola vydana) o krok vpred?
Ne, není. Nový vzhled se aplikuje až na RC verze, tj. další uvidíme nejdříve za půl roku.

fakt by ma zaujimalo, ako to je. je cooker zmrazeny az do nejakej doby po vydani aktualneho vydania?
Cooker je zatim zmrazeny, uvolnen bude po vydani 2010.0 (tj. asi tak 4.11, zatím se to neví). Do té doby je samozřejmě vhodné změnit repozitáře.
« : November 02, 2009, 14:25:13 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #143 : November 02, 2009, 14:37:47 »

teda (teoreticky) by to teraz fungovalo tak, ze:

1. nainstalujem RC2

2. updatnem pomocou cooker repozitarov na najnovsie verzie SW

3. kedze je cooker zmrazeny, tak do zajtra (den vydania) by sa nic uz aktualizovat nemalo (z cookera)

4. mozem si nahodit (dnes, zajtra, pozajtra - do rozmrazenia cookera) repozitare z 2010.0 a dostavam updaty z 2010.0?

ak ano, RC2 uz je vydierkovana do CD-RW :-D
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #144 : November 02, 2009, 14:40:40 »

Lepší máš počkat do zítřka. A nebo počkat ještě o něco déle a pořídit si knížku
http://www.mandrivalinux.cz/predobjednavky-mandriva-linuxu-2010-0-cz-zahajeny/

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peter Kotrcka
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #145 : November 02, 2009, 15:42:32 »

keby sme všetci len čakali, tak až zajtra by sa vynašlo koleso :-D
BUF


« #146 : November 02, 2009, 17:11:21 »

Tucnaci tam jsou furt, nejspíše sis rozhrknul nějak něco někde...

Ano ano tak tomu je. Prenastavil jsem (nebo aktualizace ? Fakt nevim a resit to neni potreba.) pozadi na Mandriva-Flash kde je prave onen proxuek svetla. Navic se po restartu zmeni na jinou barvu takze v jeden okamzik jsem si rikal jestli jsem si tu cervenou nevymyslel. Hezkej sprym to musim uznat. Tucnak z tucnaku je uz zpet. Kdyby se povedl ten posuvnik ve flash hrach konkretne na facebooku v Farm town bylo by to hezke ale i bez nej se da zit je to jen grafika a klavesy PgUp a PgDn funguji nastesti jak maji.
bretik
Newbie
*

Karma: 0
: 47


176660203
« #147 : November 03, 2009, 14:36:24 »

Tohle je možná blbý dotaz, ale pořeboval bych vědět jestli je rc2 finální verze 2010 ? a pokud ano, odkud by se dala stáhnout ?
« : November 03, 2009, 14:43:56 bretik »

AMD ATHLON X2 6000+, M2N-E, ATI HD 3870 512MB DDR 4, SAMSUNG 320 + 750, SAMSUNG S203D, ACER AL2251W, CANON PIXMA MP 610, GENIUS LUXEMATE 525, A4TECH X7, ACUTAKE 550W, 4x1024MB  KINGSTON HYPERX DDRII

NTB : Toshiba Satellite L555-11L

Používám KDE 4
David Šindelář
Full Member
***

Karma: 14
: 155


316500139
« #148 : November 03, 2009, 15:24:45 »

Tohle je možná blbý dotaz, ale pořeboval bych vědět jestli je rc2 finální verze 2010 ? a pokud ano, odkud by se dala stáhnout ?
RC2 není finální verze, ta má dle plánu vyjít dnes, spíše to bude ale zítra. Stačí sledovat obvyklé FTP servery, třeba tento
ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/

bretik
Newbie
*

Karma: 0
: 47


176660203
« #149 : November 03, 2009, 15:27:13 »

děkuji

AMD ATHLON X2 6000+, M2N-E, ATI HD 3870 512MB DDR 4, SAMSUNG 320 + 750, SAMSUNG S203D, ACER AL2251W, CANON PIXMA MP 610, GENIUS LUXEMATE 525, A4TECH X7, ACUTAKE 550W, 4x1024MB  KINGSTON HYPERX DDRII

NTB : Toshiba Satellite L555-11L

Používám KDE 4
: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
   |   
 
: