Přihlásit
: [1]
   |   
: Scanner - chyba V/V zařízení  ( 6847 )
petanu
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« : September 17, 2009, 22:17:40 »

Zdravím, mám Canon MP180, vše fungovalo bez problémů a nyní, nevím proč, skener hlásí chyba pří čtení:chyba V/V zařízení. V xsane začne načítání, čtecí hlava (či co to je) ve skeneru se hýbe a téměř u konce to vyhodí tuto hlášku. Přitom si nejsem vědom, že bych něco udělal, co by to tak náhle znefunkčnělo. Když tiskárnu připojím na NB také s mandrivou, skenner funguje. 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : September 17, 2009, 22:21:13 »

Verze Mandriva Linuxu? Přes co je scanner připojen? USB/LPT/SCSI

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petanu
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #2 : September 21, 2009, 19:53:51 »

Eh, pardon. 2009.1, připojen přes USB. Je to multifunkce.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : September 23, 2009, 10:08:37 »

Na kompu mas usb verze 1 nebo 2? Pokud mas 1 a scanner vyzaduje 2 (je rychlejsi), muze dojit k zahlceni daty.
Jako pravdepodobnejsi mi prijde spis hardwarova zavada na scanneru.

Zkousel jsi jiny USB port, pripadne jiny komp?
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
petanu
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #4 : October 01, 2009, 22:40:18 »

verze 2, různé porty jsem zkoušel - nic, jak napsáno výše, na jiném PC s Mandrivou funguje. Myslím, že už se mě to jednou stalo a dost možná v obou případech po tom, co tiskárna začala hlásit, že jí dochází inkoust.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #5 : October 02, 2009, 12:50:12 »

Pak by to mohl take byt zadrhel na USB v PC. Zejmena predni (nevim proc, snad kvuli delce kabelu od desky ke konektoru) byvaji poruchovejsi. Pripadne zadrhel na ovladaci, pak jen doufat v aktualizaci.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
ARny


« #6 : August 27, 2010, 22:57:18 »

Zdravim. Mam podobny probem. Mam scanner Benq 5000U, ktory sa snazim rozchodit na mandrive 2010.1. Tento druh scanneru vyzaduje pred kazdou pracou upload firmware. Problem je ze mi to pada na podobnej chybe. Skusal som scanner vo win s originalnimi ovladacmi a tam funguje dobre, takze hardwarom to nieje. Kedysi som tento scanner pouzival mod mandratke 10 a tam to fungovalo vsetko bez vacsich problemov s konfiguraciou. Inak povedane slapalo to lepsie nez vo win. Nechapem co sa deje teraz. Zmenili Sane alebo nieco ine pre co proste nemozem jednoducho nakonfigurovat scanner?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : August 28, 2010, 19:39:38 »

Mandriva zmenila ve 2010 system pro rozpoznavani hardware (odstranil HAL); je mozne, ze to ma vliv i na uvadene chovani.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
arny


« #8 : September 01, 2010, 20:58:48 »

a mate niekto napad ako to rozbehat?
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #9 : September 02, 2010, 08:58:25 »

Zdravim. Mam podobny probem. Mam scanner Benq 5000U, ktory sa snazim rozchodit na mandrive 2010.1. Tento druh scanneru vyzaduje pred kazdou pracou upload firmware. Problem je ze mi to pada na podobnej chybe. Skusal som scanner vo win s originalnimi ovladacmi a tam funguje dobre, takze hardwarom to nieje. Kedysi som tento scanner pouzival mod mandratke 10 a tam to fungovalo vsetko bez vacsich problemov s konfiguraciou. Inak povedane slapalo to lepsie nez vo win. Nechapem co sa deje teraz. Zmenili Sane alebo nieco ine pre co proste nemozem jednoducho nakonfigurovat scanner?

Podívej se do logu (/var/log/messages nebo příkaz dmesg), jestli proběhl upload firmwaru správně a jestli to nepíše nějakou chybu při pokusu o skenování (měla by tam být). Když nevíš co s tím tak to pošli sem.

Případně zkus něco naskenovat jako root - kdyby to prošlo, bude jen nějaký problém s právy.

: [1]
   |   
 
: