Přihlásit
: [1]
   |   
: scener canon mp 210  ( 4428 )
Sigourney Weaver
« : September 30, 2009, 15:20:51 »

Pekny den canon pixma mp 210 ,tisknou jde,nainstaloval jsem si potrebne veci na scener z fora http://start.stage.mandriva.com/en-us/    http://start.stage.mandriva.com/en-us/   :ale scener stale nejde nastavit.Prosel jsem forum a ve vetsine jsem delal to co zde je napsano. Mandriva 2009 pwp spring . 64 bit
« : September 30, 2009, 16:33:04 Sigourney Weaver »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : September 30, 2009, 15:54:59 »

Doinstaluj si balíček task-printing-scanning (nebo task-scanning-printing, ted nevim poradi tech dvou slov )
A podívej se na www.canon.com po ovladačích
http://software.canon-europe.com/software/0029753.asp?model=

Stáhni, rozbal a nainstaluj Melo by se to rozběhnout

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Sigourney Weaver
« #2 : September 30, 2009, 16:16:03 »

Tet jsem se na to dival po 3 a vse potrebne mam nainstalovane.  Ale scener se nechyta.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : September 30, 2009, 16:41:28 »

Potřebuješ tam ten ScanGear. Je v něm i nějaká utilita pro scanování. Funguje to s ní...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Sigourney Weaver
« #4 : September 30, 2009, 17:35:58 »

Mam nainstalovane a stala nic. kamarad mi poradil at zkusim jestli mam naistalovane ,xscanimage, sane-frontends - http://rpmfind.net//linux/RPM/mandriva/2009.1/i586/media/main/release/sane-frontends-1.0.14-6mdv2009.1.i586.html 
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #5 : September 30, 2009, 18:17:23 »

Já mám sice HP, ale měl jsem podobný problém při přeinstalaci systému. Když jsem si tiskárnu All in One koupil, tak jsem ji donesl připojil a bylo to hned v pohodě a bez problémů. Ovšem při přeinstalci scanner nejel. No odstranění problému jak to bývá bylo jednoduché. Musím tiskárnu připojit káblem. Nebo aspoň kábl vytáhnout a zase připojit (při zapnutém PC). Pak už vše ihned jelo v pohodě. Ještě si vzpomínám že to samo doinstalovalo nějaký balík, aby systém scanner viděl. No třeba to pomůže, já se s tím pachtil 2 hodiny.  
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : September 30, 2009, 19:43:11 »

Mam nainstalovane a stala nic. kamarad mi poradil at zkusim jestli mam naistalovane ,xscanimage, sane-frontends - http://rpmfind.net//linux/RPM/mandriva/2009.1/i586/media/main/release/sane-frontends-1.0.14-6mdv2009.1.i586.html 
NEinstaluj osamocené balíčky, které máš ve zdrojích!!! Používej správce softwaru, jinak si kompletně rozdrbeš systém!

Já mám sice HP...
Pozor. HP zdaleka není  Canon (resp. Canon zdaleka není HP). HP má plnou podporu narozdíl od Canonu, který má velice triskní (spíš ji nemá).

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Sigourney Weaver
« #7 : September 30, 2009, 19:51:25 »

Diky,nic jsem zatim neinstaloval. Jse zrovna divam na tiskarny ktere mandriva potporuje.
valsoraj


« #8 : September 30, 2009, 21:30:50 »

Mám také Canon MP 210, připojený k OS Mandriva 2009.1, ale 32bit (i386), jediné s čím jsem scaner zprovoznil byla instalace souborů z
http://software.canon-europe.com/software/0028481.asp?model= soubor 28481.tgz, po rozbalení nainstalovat nejdříve
"scangearmp-common.1.10-i386" potom
"scangearmp-mp210series.1.10-i386"
Vlastní spouštění provádím vytvořením odkazu na aplikaci "/usr/local/bin/scangearmp"
popř. "Spustit příkaz - scangearpm"
Pozor - tiskárna musí být online!!
Sigourney Weaver
« #9 : September 30, 2009, 21:54:37 »

Dekuji moc,vse jde. Jsem mandrivu nevidel cca 2 roky tak se mne vse plete s Ubuntu ktere mam na noteboku. 
: [1]
   |   
 
: