Přihlásit
: [1]
   |   
: Ako inštalovať zálohu z príkazového riadku?  ( 3552 )
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« : October 06, 2009, 20:21:06 »

Neviete mi poradiť ako spustím obnovu PC cez drakbackup z príkazového riadka? Lebo ak sa nedostanem klasickým spôsobom, toto je posledná možnosť. Aby som nemusel znova inštalovať ak niečo doklepem. Stále čosi špekulujem.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : October 06, 2009, 22:46:59 »

Mám pocit, že bylo nutné z DVD spustit záchranný režim a tam byla volba k obnově dat ze zálohy. Nebo to bylo LiveCD...?
Ted fakt nevím, ale někde jsem toto viděl

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #2 : October 07, 2009, 06:22:49 »

Ako vždy špekulujem a spravil som si cez spomenutý program zálohu. Je to dobrý program, pretože robí aj zálohu prírastkovú a podobné veci. Len ak sa ja do grafiky nedostanem, tak jediná šanca je cez konzolu. Mal by byť spôsob ako mu tam prikázať, že teraz sa obnov. Potom nevidím význam toho programu. Iste sa to dá, ale neviem to. Poraďte.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #3 : October 07, 2009, 08:05:15 »

Ten program nepoužívám tak nevím přesně. Ale podle mě ta záloha jsou jen překopírované soubory zkomprimované tarem. A pak stačí jen zálohu překopírovat zpět. Podívejte se v jakém formátu je ta záloha uložena.
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #4 : October 07, 2009, 18:44:57 »

Tak som ho skúšal spúšťať, ale cez konzolu to nejde. Škoda. Viete ešte o nejakom programe, ktorý by išiel aj graficky aj v prípade chyby s konzoly?

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #5 : October 07, 2009, 19:17:26 »

jak tak koukam, tak ve standardnim nastaveni pouziva drakbackup programy tar pro vytvoreni zalohy a gzip pro jeji komprimaci.
Mel by jsi tedy mit soubory zalohy *.tar.gz
a tudiz jednoduse v konzolce rozbalit pomoci gzip -d nazev_souboru.tar.gz a nasledne obnovit prikazem tar -xf.
Zalohovaci utilita generuje i seznam souboru (*.txt.gz), takze vis, co obnovujes, lze to vypsat i z taru parametrem -tvf. Vic viz tar --help (ani neni potreba man, to hlavni tam je).
H.
« : October 07, 2009, 19:21:57 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #6 : October 07, 2009, 21:16:30 »

Ano, je to tar.gz. Len nerozmumiem prečo to treba obnoviť tar -xf?

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : October 07, 2009, 21:40:13 »

popravde moc otazce nerozumim
*.tar je jeden velky "soubor", ve kterem jsou zabaleny archivovane soubory
po "rozbaleni" z komprimovaneho archivu (*.tar.gz) dostanes soubor *.tar
prikazem tar -xf ziskas z taru zase sve puvodni soubory
Lze to zaridit i v jednom kroku pridanim parametru "z", tedy tar -xzf soubor.tar, ale pro pochopeni a nazornost jsem to uvadel ve dvou krocich.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : October 07, 2009, 22:23:06 »

a tudiz jednoduse v konzolce rozbalit pomoci gzip -d nazev_souboru.tar.gz a nasledne obnovit prikazem tar -xf.
A nebo jednoduše spustíš mc a otevřeš si tu zálohu -- potom jen F5 na soubory, které chceš obnovit....

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #9 : October 08, 2009, 06:08:02 »

Tak som si to myslel, ale nevedel som načo tam ešte druhý príkaz. Cez MC sa to dá spraviť. Takže snáď to bude fungovať dobre. A čo poviete o tom snímkovaní? Nemáte stým skúsenosti? Ktorá možnosť by bola teda lepšia?

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #10 : October 08, 2009, 17:54:38 »

Jednoznačně upřednostňuju klasické zálohy.
Snímky jsou odpovědí na MS nástroj, ale nakonec to je jen jiný název pro zálohy, popravdě nepochopil jsem příliš smysl tohodle nástroje, přijde mi to jako zbytečná a matoucí duplicita.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : October 08, 2009, 18:09:18 »

popravdě nepochopil jsem příliš smysl tohodle nástroje, přijde mi to jako zbytečná a matoucí duplicita.
Snímky jsou dobré na downgrade. Dám příklad:
Mám výborně funkční systém, kde všechno jede, ale chci si jen tak na zkoušku nainstalovat (například) KDE 4.3, ačkoli KDE 4.2.4 mi jede. Udělám si proto snímek systému. Když pojede dobře, snímek smažu. V jiném případě prostě obnovím snímek a mám zpátky KDE 4.2.4...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #12 : October 08, 2009, 20:20:24 »

A aké máte skúsenosti s clonezilla? Mne sa to tiež pozdáva.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
: [1]
   |   
 
: