Přihlásit
: [1]
   |   
: TV karta Asus My Cinema U 3100 Mini  ( 10181 )
PetrC
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« : October 15, 2009, 19:31:35 »

Pořídil jsem si TV kartu pro příjem digitální televize Asus My Cinema U 3100 Mini do USB zásuvky a mám následující problém, OS MDV 2009 Spring ji správně detekuje ale karta se "zapne" jen někdy, obvykle musím několikrát restartovat OS, pokud se karta zapne tak už funguje bez problému, používám Kaffeine. Firmware mám nainstalován, vyzkoušel jsem několik USB zásuvek (abych vyloučil závadu ve spočívající v případném špatném el. kontaktu), ale výsledek je stejný. Neví někdo co s tím?
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #1 : October 15, 2009, 21:14:12 »

Zjisti si (příkazem lsmod) jaký modul tuner používá. Potom v případě problémů zkontroluj, jestli je modul v tom okamžiku "natažený" - pokud ne, zkus ho příkazem modprobe načíst, eventuálně
:
modprobe -r jméno_modulu
deaktivovat a potom znovu načíst.
« : October 15, 2009, 21:15:31 Peťoš »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : October 15, 2009, 21:16:18 »

potom znovu načíst
Doplním:
:
  modprobe jmeno_modulu

Vše dělat jako root!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Petr C


« #3 : October 16, 2009, 09:30:17 »

Díky za radu, odpoledne to vyzkouším.
Petr C


« #4 : October 16, 2009, 20:24:25 »

Bohužel, nepomohlo to. Na instalačním CD jsou balíčky pro Debian, bohužel žádný .rpm. Asi počkám na novou verzi Mandrivy.
Petr C


« #5 : November 13, 2009, 17:33:41 »

Nainstaloval jsem MDV 2010, karta je identifikována, kaffeine nabízí v nabídce i televizi ale nelze spustit zadání zdroje a vyhledání kanálů - nabídka není vybarvená.  V .kde/share/apps/kaffeine/dvb-t jsou textové soubory multiplexů uvedeny - moc tomu jako amatér nerozumím, ale laicky mi připadá jako by kaffeine nemělo na tuto složku spojení. Dá se s tím něco udělat? Jinak zkoušel jsem i nové Ubuntu a open SUSE - kartu vůbec nedetekují.
Petra
Newbie
*

Karma: 1
: 16


« #6 : November 14, 2009, 12:23:55 »

Nám též naistalovanou MDV 2010 a nemůžu rozchodit tv kartu Avermedia hybrid +pci+FM funguje jen ve Windowsech zkoušela jsem vše i stáhnout ovladač z netu Avermedia a nic .Rozchodil tuto tv kartu v linuxu někdo?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : November 14, 2009, 12:25:57 »

Nám též naistalovanou MDV 2010 a nemůžu rozchodit tv kartu Avermedia hybrid +pci+FM funguje jen ve Windowsech zkoušela jsem vše i stáhnout ovladač z netu Avermedia a nic .Rozchodil tuto tv kartu v linuxu někdo?
To by musel potvrdit Jakub Šenk, ale mam pocit, ze on (po nekolika letech...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Petr C


« #8 : December 06, 2009, 09:24:31 »

Po pár týdnech (a aktualizacích) došlo ke změně. Nastavit v Kaffeine zdroj je již možné, lze i naladit kanály. Bohužel ale nelze spustit sledování TV ani rádia - objeví se hlášení "nelze otevřít zdrojové médium".  Takže mírný pokrok, ale v předchozí verzi MDV to bylo lepší.
rostak
Newbie
*

Karma: 0
: 3


226440999
« #9 : December 06, 2009, 19:47:42 »

Tohle je problém Kaffeine.Dá se to vyřešit ,nainstaluj balíček phonon-xine,pak v nastavení pracovního prostředí v multimédiách si nastav implementaci na xine a pojede to.Bohužel Kaffeine stojí zatím za prd.Já osobně požívám Xine to jede bez problémů.
rostak
Newbie
*

Karma: 0
: 3


226440999
« #10 : December 06, 2009, 20:14:17 »

Tady je návod na zprovoznění dvb-t v Xine
Nainstaluj balíčky xine-ui + závislosti a dvb-apps
pak přejdi do adresáře dvb-apps  cd /usr/share/dvb-apps/scan/dvb-t
ted záleží odkud jsi ,v tomto adresáři jsou frekvence Praha,Brno,Plzeň,Domažlice,Kleť a Ostrava
Takže třeba Brno zadáš přikaz scandvb cz-Brno > ~/.xine/channel.conf
 tím se vytvoří soubor channels.conf v xine s nalezenými stanicemi
Pak stači spustit Xine a zmacknout na ovladácím panelu dvb a jede to
V Xine lze i nahrávat pomocí klávesy F1 obsahuje i EPG ale nevím jak zprovoznit
české znaky
Petr C


« #11 : December 06, 2009, 21:34:05 »

Díky, rada částečně pomohla - v Kaffeine mám obraz ale bohužel ne zvuk (stejné mám-li implementaci xine i gstreamer), zprovoznit tv v xine se pokusím později.
Petr C
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #12 : December 06, 2009, 22:22:08 »

v Kaffeine mám obraz ale bohužel ne zvuk
Zkusil bych vypnout, případně zapnout pulseaudio.
Petr C


« #13 : December 07, 2009, 17:47:07 »

Vypnul jsem pulseaudio a zvuk už jede. To xine taky vyzkouším, díky za rady. TV karta se "chytne" jen když restartuju NTB z Windows (mám dualboot), při běžném startu není aktivní.
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #14 : October 02, 2011, 21:50:10 »

Nechci zakládat nové a tak pokračuji zde,
Mám zmíněnou TV USB TV kartu.
Po delším čase jsem si chtěl pustit TV a ono nic, systém kartu vidí a hlasí že není připojena, nevšiml jsem si že bych ji někdy odpojoval, poradí někdo ?
https://picasaweb.google.com/110412081274407412752/Linux
: [1]
   |   
 
: