Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: Instalace MVD2010 online  ( 7826 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #30 : November 08, 2009, 12:29:01 »

Mám tomu celému rozumět tak, že se vykostí stávající zdroje od MDV2009.1 a místo nich namastí ofiko zdroje od 2010.0 ? Podotýkám, že jsem pochopil, že se samozřejmě musí původní zdroje dokonale odstranit, jinak přijde ten konflikt zdrojů, to je nabíledni.
Aktualizace se potom nejspíš objeví dole jako appletová hláška a já dám jen "Aktualizovat" ?
Ano, rozumíš tomu správně
Pokud by to bylo takhle snadné a bez příliš vysokého rizika, tak by to zřejmě stálo za článek na wiki. Ono to ale určitě bude mít háček, že jo ?
Ale on tam je
http://wiki.mandrivalinux.cz/upgrade-zmenou-repozitaru

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #31 : November 08, 2009, 12:50:39 »

Tak konečně už mám MVD2010.0. Ale nějak ne a ne nastavit zdroje.

No a jakmile se to povede, tak je potřeba mít zaškrtítko "Aktualizace" v MCC (= Nastavit váš počítač) jen u těch správných.
viz http://wiki.mandrivalinux.cz/2009.0_notes#zmena_typu_repozitare_na_aktualizacni_je_v_konfiguracnim_nastroji_zakazana

A také jako root a napsat (třeba po Alt+F2):
drakrpm-edit-media  --expert
To se řeší zde http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11402.0
Tahle věcička např. u 2009.1 nebyla v grafickém provedení rovnou z MCC (= Nastavit váš počítač). Teď už možná je, nevím, 2010 mě teprve čeká.
Pep

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #32 : November 08, 2009, 13:01:02 »

to pepep ... tak do tohodle bych nedloubal ... viz muj predesly prispevek ohledne aktualizaci ...
u Main Updates, Contrib updates i nonfree updates fajfky jsou obe i kdyz ta aktualizacni je sediva ... u ostatnich nejsou, protoze bud nejsou aktualizacni, ci jsou zkusebni a testovaci, proto by bezny uzivatel toto nemel mit moznost menit ... pouze ten, kdo vi co dela ... no a ty tu BFU navadis k nekalostem, aby to tam zaskrtli  
viz
Pokud z nějakého důvodu opravdu musíte toto nastavení změnit - například opravdu chcete aktualizovat všechny balíčku z repozitáře backports a akceptujete fakt, že si tím můžete zničit systém - musíte spustit aplikaci z příkazového řádku v expertním režimu:
drakrpm-edit-media --expert
Znovu opakujeme, že měnit status jakéhokoli repozitáře je zpravidla špatný nápad.

Zdroje aktualizaci jdou pridat jednoduse ne tim tlacitkem "Pridat" vpravo, ale z menu Soubor-Pridat specificke zrcadlo zdroje... nic vic, nic min neni treba...
« : November 08, 2009, 13:16:45 grapefr »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #33 : November 08, 2009, 13:15:51 »

Jde to pridat jednoduse ne tim tlacitkem "Pridat" vpravo, ale z menu Soubor-Pridat specificke zrcadlo zdroje... nic vic, nic min neni treba...
Proč ne tím? Mi funguje spolehlivě a nemám problém. Ačkoli už se tady v tom vlákně ztrácím, tak možná to někomu zlobí...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #34 : November 08, 2009, 13:19:01 »

Kdyz pouziju to tlacitko "Pridat" vpravo skoncim chybou
Nelze přidat zdroj, byly nahlášeny chyby:

...načítání selhalo: aria2 selhal: skončil s výsledkem 2
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Contrib Backports (Official2010.0-12)"

ale jo pravda...zdroje to take prida ... ale vcera myslim ze neslo a chybovych hlasek bylo myslim vic...je ale pravda, ze vecer jsem jeste navic pridal zdroje plf a ty neco,dost  dozaktualizovaly....Z toho menu vse projede bez chyb a jeste je na vyber z nekolika cz serveru ...
« : November 08, 2009, 13:22:22 grapefr »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #35 : November 08, 2009, 13:21:57 »

Jednoducha pomoc: ja nepouzivam CURL ani ARIA2, ale wget. Volby > General Options (Globalni nastaveni?) > Stahovací program.
Tohle nepomuze? pokud ne, hodim to do bugzilly (zase).

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #36 : November 08, 2009, 14:31:56 »

tak tohle nejak v gnome nemuzu dohledat, kde to maji zasity... , .... ale nekde to bude...hledam ....
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #37 : November 08, 2009, 14:34:46 »

ne v Gnome, ale přímo v DrakRPM.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #38 : November 08, 2009, 14:40:39 »

ok ...zmeneno na wget a zdroje pridany ok... jeste to tam vyzkousim ruzne menit

...tak vyzkouseno ... tu chybu hlasi pouze Aria2 ...curl a wget prida zdroje ok ... z toho menu teda navic mam moznost vybirat zrcadla z nekolika serveru...
« : November 08, 2009, 14:45:59 grapefr »
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #39 : November 08, 2009, 15:15:43 »

Tak opraveno Díky Hobilovy mám zdroje vpořádku a systém opravdu maká.

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
karolinus


« #40 : November 10, 2009, 21:09:56 »

krucinal, stale mi nejdou pridat repozitare  vyskakuje hlaska
Nelze přidat zdroj, byly nahlášeny chyby:

načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_main/release/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Main debug"
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_main/updates/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Main Updates debug"
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_main/backports/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Main Backports debug"
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/contrib/testing/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Contrib Testing"
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_contrib/testing/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Contrib Testing debug"
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_contrib/backports/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum)
problém při čtení souboru se syntézou zdroje "Contrib Backports debug"
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #41 : November 10, 2009, 21:50:19 »

Dělá mi to taky, chyba nebude u tebe (možná bordel v seznamu zrcadel?). Použij následující odkaz:
http://easyurpmi.zarb.org/index.php?manual_mirror=1&custom_media=&language=cs#content
Nastav verzi a architekturu. V seznamech zrcadel pro oficiální a PLF zdroje vyber konkrétní zrcadla (mně se osvědčil francouzský ftp.free.fr). Po kliknutí na tlačítko se nabídne stažení skriptu pro přidání zdrojů.

Zkus tenhle postup
Dom
Full Member
***

Karma: 3
: 202

253870340
« #42 : November 11, 2009, 21:29:46 »

Nelze přidat zdroj, byly nahlášeny chyby:
načtení [ftp://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/2010.0/i586/media/debug_main/release/media_info/synthesis.hdlist.cz] selhalo (chyba v kontrolním součtu md5sum) .....................
Shodou okolností jsem dnes dceři povyšoval 2009.1 na 2010.0 změnou repozitářů. Odstranil jsem staré zdroje, na stránkách easyurpmi jsem nastavil 2010.0 a přidal nové. Hlášky o chybě v kontrolním součtu se mi zobrazily také, nicméně zdroje byly přidány dobře a aktualizace proběhla také v pořádku. Takže chyba asi není na "našem přijímači". 

Compal FL90, MDV 2010.2, KDE 4.5.5
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #43 : November 12, 2009, 01:46:55 »

Taky mě zase začaly zlobit zdroje, ale jen v grafikém přidat a odebrat ...   Vše musím instalovat jen přes konzolu. ( I když to je mnohem rychlejší.)

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
: 1 2 [3]
   |   
 
: