Přihlásit | Registrovat
: [1]
   |   
: spouštění síťových příkazů při startu systému  ( 3145 )
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« : November 09, 2009, 12:53:22 »

Zdravím,

Potřebuji, aby se mi při startu systému spouštěli následující dva příkazy :
route del default dev eth1
route add -net 10.0.0.0 netmask 255.0.0.0 dev eth

Zapsal jsem je do souboru /etc/rc.d/rc.local

Nicméně toto nefunguje. V M 2009.1 to funguvalo bezvadně. Nemáte někdo nějakou radu ??

Používám M 2010.0

Díky moc za rady. P.S. Když příkazy provedu ručně v consoli tak to proběhne bez závad.

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : November 09, 2009, 13:06:11 »

Na konec /etc/rc.local
« : November 09, 2009, 14:30:23 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #2 : November 09, 2009, 14:25:21 »

Pardon. Asi jsem natvrdlý, ale žádný adresář /etc/rc.local neexistuje, maximálně tak link, který stejně odkazuje na soubor
/etc/rc.d/rc.local. Soubor rc.local jsem našel pouze v adresáři /etc/rc.d

Ještě jednou se omlouvám jestli se mýlím 

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : November 09, 2009, 14:32:18 »

Omlouvám se, moje chyba. Ne, máš pravdu, nevšiml jsem si linku; resp. ze tam uz soubor napsany mas. Zkus to vložit na konec souboru
~/.bashrc, resp. ~/.profile.

Btw. nemá být na konci toho druhého řádku dev eth0 ?? Pravda, nevím, jak to máš přesně, ale u mě by tomu tak být muselo...
« : November 09, 2009, 14:33:52 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #4 : November 09, 2009, 18:05:07 »

Jo, jasně má tam být eth1. Mám dvě síťovky. Privátní síť a internet přes PROXY. Sítě se navzájem "nevidí" proto to řeším takto. Mám vyzkoušeno, že pouze změnit metriku na interface nestačí. V obou sítích je totiž puštěno DHCP, včetně dynamického přidělování DNS. Ale to mi nevadí. Vyzkouším a dám vědět.

Zatím díky moc. Jestli můžu poprosit tak jsem do Sekce "Nastavení Systému" ještě vkládat příspěvek o autorizaci na PROXY. To mě pálí nepoměrně více.

Díky.

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
: [1]
   |   
 
: