Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: DHCP se nespouští  ( 9827 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #15 : November 28, 2009, 23:11:11 »

Proč, něco špatně?
není, jen bych rád ještě něco vyzvěděl Více po osobních zprávách

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #16 : November 29, 2009, 08:31:34 »

Takže pomohlo zapsání MII_NOT_SUPPORTED=yes do souboru:
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1
Teď ještě aby v Mandrivě opravili toho průvodce sdílením internetu a průvodce konfigurace DHCP serveru, aby s tím neměli problém běžní uživatelé.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : November 29, 2009, 10:48:01 »

To píšou v tom bugu. Zkusím zaprudit na cookeru, aby to konečně dali dokupy...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
BFU


« #18 : September 28, 2010, 20:28:04 »

Takže pomohlo zapsání MII_NOT_SUPPORTED=yes do souboru:
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1
Teď ještě aby v Mandrivě opravili toho průvodce sdílením internetu a průvodce konfigurace DHCP serveru, aby s tím neměli problém běžní uživatelé.
Ahoj sice je toto tema uz delsi cas pase ale nez zakladat nove na stejne tema.
Jsem bezny uzivatel a zrovna ted bych potreboval rozchodit na Mandrive 2010.0 sdileni internetu.
Pripojuji se pres kppp a to mam rozchozene problem je s presmerovanim na wifi a zpristupneni po wifi siti. Rad bych to mel pres wifi protoze pak se muzu k ntb na cestach pripojit i s mobilem a pripadne se pripoji i manzelka ze sveho ntb a mobilu. Zkousel jsem nastavit wifi na ad-hoc a take se mi to nekde nejak seka. Mam nastavit vse manualne ? IP, masku, branu, dns ... Prosim o nejaky nazorny priklad. Dnes jsem si hral s dhcp a take jej nemohu nahodit zkousel jsem i konfiguraci primo v /etc/dhcpd.conf a porad nic. pro zacatek prilozim vypis z ifconfig (pro jsitotu umazavam konec mac adresy)

# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr 00:21:85:  
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Přerušení:30 Vstupně/Výstupní port:0x4000

lo        Link encap:Místní smyčka  
          inet adr:127.0.0.1 Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:16530 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:16530 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          RX bytes:2886066 (2.7 MiB)  TX bytes:2886066 (2.7 MiB)

ppp0      Link encap:Point-to-Point Protokol  
          inet adr:10.164.116.203  P-t-P:10.6.6.6 Maska:255.255.255.255
          AKTIVOVÁNO POINTOPOINT BĚŽÍ NEARP MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:534 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:635 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:3
          RX bytes:127446 (124.4 KiB)  TX bytes:53081 (51.8 KiB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWadr 00:22:43
          inet6-adr: fe80::222:43ff: Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:780 (780.0 b)

wmaster0  Link encap:NEZNÁM  HWadr 00-22-43-68-3E-E1  
          AKTIVOVÁNO BĚŽÍ  MTU:0  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #19 : January 13, 2011, 22:59:45 »

To píšou v tom bugu. Zkusím zaprudit na cookeru, aby to konečně dali dokupy...
Tak jsem nainstaloval novou Mandrivu 2010.2 a stará chyba stále přetrvává. 
https://qa.mandriva.com/show_bug.cgi?id=34691
: 1 [2]
   |   
 
: