Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Jeste jednou skype 2.1 v 64 bit  ( 9715 )
aslivins
Full Member
***

Karma: 1
: 207


« : December 04, 2009, 19:14:19 »

Tak s novym skypem nove problemy. Po tom co pouzivam k plne spokojenosti Mandrivu 2008.1 na druhem pc jsem instaloval 2010. Pripada mi super vse funguje jak ma na 64 bitovem stroji az... jak je zvykem novy Skype. Precetl jsem pozorne to dlouhe vlakno o Skypu vse jsem skousil podle navodu ale vzdy do konci tym ze Skype se instaluje - at jde o 64 bitovou verzi mib nebo 32 bitovu fedoru. Instaluje ale s tym ze se neoveruji zavislosti...
Tam asi bude pes zakopan protoze
Skype pustim pres ikonu v Nabidce nebo z konzoli a nic u mib verze konci spousteni hlaskou ze chce knihovnu qt4-x11>=4.2 u fedory jinou knihovnu. Ji nevim co dal. Poradi nekto ? U obou chce knihovnu shared
lib QtDBus.so.4. Tak jsem odinstaloval a instaloval verze x86 od mib a vysledek. Nejde to. Instaluje se ok ale nespusti se v konzole pise : skype: symbol lookup error: /usr/lib/libQtDBus.so.4: undefined symbol: _ZN14QObjectPrivate15checkWindowRoleEv
Co s tym ? Dik za radu.













S
kype
« : December 04, 2009, 21:01:00 aslivins »
ezo
Newbie
*

Karma: 1
: 10

489195897
« #1 : December 05, 2009, 21:22:22 »

Vyskúšal som Skype na 32-bit aj 64-bit. Proste v Mandrive to korektne nefunguje. O tom tu už bolo veľa príspevkov. Ja som si proste vytvoril prázdnu partíciu, nainštaloval Ubuntu, v ňom nainštaloval Skype a spustil príkazom LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype. Funguje bez problémov, zvuk aj video.
Sorry Mandriva (toto je asi problém v Skype pre MDV).
franta851
Sr. Member
****

Karma: 4
: 462



« #2 : December 06, 2009, 03:08:02 »

Sorry Mandriva (toto je asi problém v Skype pre MDV).
To ale vývojáři skype nechtějí přiznat, tak tentokrát pro MVD skype není. 
« : December 06, 2009, 03:09:45 franta851 »

Mandriva2010.0, Kde4.4
počítač: Dell GX 240,PIV-1.6 GHz, 512 MB Ram, grafika- NVidia FX5200 128 MB Ram
franta851@jabbim.cz, franta851@jabber.org
aslivins
Full Member
***

Karma: 1
: 207


« #3 : December 07, 2009, 16:24:04 »

Tak dik. Vidim ze ten muj problem asi nepotkal nikoho jineho.
Tak se vratim k predesle verze Skypu. Na druhem PC se mi podarilo rozjet novou verzi na 32 b architekturu ale dosti me to zklamalo. Nic vic nez ve verze predesle. Je to daleko od verze pro widle... Skoda. A Skoda take ze vice lidi nepouziva Ekigu ta mi funguje bez problemu v 2010 na 64 bitovou architekturu....
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #4 : December 07, 2009, 19:01:56 »

Na NTB mi skype 32 bit (mdv2010.0) funguje out-of-the-box i se zapnutým pulseaudio, jenom jsem musel poladit v kmixu mikrofonní vstup. Na verzi pro windows mi naopak její obsáhlost překáží - tady je vše jednoduché a funkční.
Na stolním PC bych chtěl nainstalovat časem 64 bit, tak uvidím. Nemám ho ale trvale připojené k síti, takže to vyzkouším spíš jenom tak ze zvědavosti.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #5 : December 07, 2009, 19:09:09 »

... a spustil príkazom LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype. Funguje bez problémov, zvuk aj video.
Sorry Mandriva (toto je asi problém v Skype pre MDV).
Přesně tak v mdv2010.0. Instaloval jsem z bonusDVD koupeného s příručkou.
32 bitová verze na 64 bitové instalaci potřebuje i 32 bitové knihovny! http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=10362.msg59971#msg59971
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11371.msg68403#msg68403
« : December 07, 2009, 19:11:50 Paur »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #6 : December 07, 2009, 23:46:28 »

Tak dik. Vidim ze ten muj problem asi nepotkal nikoho jineho.
Tak se vratim k predesle verze Skypu. Na druhem PC se mi podarilo rozjet novou verzi na 32 b architekturu ale dosti me to zklamalo. Nic vic nez ve verze predesle. Je to daleko od verze pro widle... Skoda. A Skoda take ze vice lidi nepouziva Ekigu ta mi funguje bez problemu v 2010 na 64 bitovou architekturu....
Ale čo by nestretol. Tiež používam Mandrivu 2010.0 64bit.
Ja som to vyriešil tak, že som normálne rozbehal starú verziu Skype a až potom nainštaloval tú najnovšiu (pozor, stále je to BETA) bez závislostí. Jednoducho som takto vymenil iba balíček Skype. Osatné ostalo po starom. Nepoužívam video, ale ináč ide super. Aj so zapnutým pulse aj s vypnutým.
Čo sa týka vzhľadu, tak na Skype píšu, že práve takto si to prajú linuxoví užívatelia. Mne osobne sa viac páči takýto vzhľad ako ten windowsácky. Tamto je nepoužiteľná krava. Toto je také akurát.
« : December 07, 2009, 23:48:47 Ivko »
aslivins
Full Member
***

Karma: 1
: 207


« #7 : December 08, 2009, 12:40:42 »

Diky vsem. Ivko ja ale video pouzivam. Jeste to zkousim jak si to udelal se starou verzi , Ale mam dojem ze jsem to jiz udelal a ani ta 72dojka se nechtela rozbehnout. Ke Skypu 2.1 a wudke. Ja bych take nechtel aby Skype linux vypadal stejne ale jsem ocekaval po takovem case ze bude neco novyho ale je to uplne stejne... Treba abych mohol si dat video na celou obrazovku...
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #8 : December 08, 2009, 12:54:55 »

Používam Mandrivu 2010 64 bit verziu.
Tu je to celé rozpísané.
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11159.0

Urobil som inštaláciu podľa Ivana Bíbra uvedenú v prvom príspevku tejto hore uvedenej témy, ide to bez problémov.
urpmi --allow-nodeps skype-2.1.0.47-fc10.i586.rpm

na spúšťanie používam, myslím že to bolo od Petoša, toto:
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype

je to textak na ploche s názvom skype.sh

mám vypnuté pulse audio a ide to v pohode aj zvuk aj kamera

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
aslivins
Full Member
***

Karma: 1
: 207


« #9 : December 08, 2009, 13:39:57 »

Dobry den Starsi. Udelal jsem to podle toho navodu take. Instaluje bez problemu ale nespousti se vypisuje:

[dagmar@localhost ~]$ skype
skype: symbol lookup error: /usr/lib/libQtDBus.so.4: undefined symbol: _ZN14QObjectPrivate15checkWindowRoleEv
[dagmar@localhost ~]$ LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
skype: symbol lookup error: /usr/lib/libQtDBus.so.4: undefined symbol: _ZN14QObjectPrivate15checkWindowRoleEv
[dagmar@localhost ~]$ su
Password:
[root@localhost dagmar]# LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
skype: symbol lookup error: /usr/lib/libQtDBus.so.4: undefined symbol: _ZN14QObjectPrivate15checkWindowRoleEv
[root@localhost dagmar]#
Tu knihovnu samo ze mam... Zajimave ze na PC kde je Mandriva 2008.1 32 bitovy se skype nainstaloval a chodi bez problemu video a zvuk OK i pres Pulse audio ! Dokonce bych rekl ze zvuk je lepsi nez v predesle verze.
« : December 08, 2009, 13:48:36 aslivins »
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #10 : December 08, 2009, 22:14:42 »

Skús to odinštalovať a ešte zmazať aj adresár skype. Potom nanovo nainštalovať.

Ja tam mám: Beta verzia 2.1.0.47 predpokladám, že ide o 32 bit. verziu pre fedoru (môžem sa však mýliť)

pulseaudio mám vypnuté
« : December 08, 2009, 22:23:09 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Martin 79


« #11 : December 09, 2009, 00:27:03 »

V 64-bitové Mandrivě by mělo být spíše (ale nezkoušel jsem):

LD_PRELOAD=/usr/lib64/libv4l/v4l2convert.so skype
M.C.


« #12 : December 09, 2009, 14:08:30 »

http://www.cyron.cz/clanky/2009/ostatni/novy-software-v-mych-ulozistich-8.php

Je v č/s, závislosti v pohodě, spouštění  myší. Cpát do MDV násilím RPM pro FC je blbost.
kovalja
Jr. Member
**

Karma: 0
: 69


« #13 : January 05, 2010, 12:24:04 »

V 64-bitové Mandrivě by mělo být spíše (ale nezkoušel jsem):

LD_PRELOAD=/usr/lib64/libv4l/v4l2convert.so skype

Skype je pouze 32b aplikace a nemuzes mu cpat 64b knihovny. Tohleto nefunguje.
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #14 : January 15, 2010, 05:05:27 »

Mám to na dvoch počítačoch a ide v pohode. Na prvom to mám dva krát aj pre manželku.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
: [1] 2
   |   
 
: