Přihlásit
: [1]
   |   
: Mandriva 2010 vs. win XP - nefunkcni sitova karta  ( 6527 )
WBR


« : December 05, 2009, 18:27:11 »

Zdravim,

nainstaloval jsem si jako 2. OS Mandrivu 2010. Původní systém mám Win XP SP3. Instalace proběhla ok, vsechen HW se nastavil a funguje. Potom jsem se prepnul zpátky do XP a zjistil jsem, ze nejde sitovka - hlasi, ze neni pripojenej kabel a kontrolka na karte i routeru, kam je pocitac pripojenej, je vypnuta.
Zkusil jsem odinstalovat ovladace karty, X x restartovat a vsechno bez uspechu. V Mandrive karta jde, ve Widlich ne...

S instalaci linuxu jsem nikdy nemel velky uspechy, ale tohle je poprve, co mi nefunguje HW ve Widlich a v linuxu jo - skoro to vypada, ze me linux nema rad ;-).


Karta je integrovana: ASUSTek/Broadcom 440x 10/100
na desce: ASUS A7V333-X
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #1 : December 05, 2009, 20:04:16 »

Nám to dřív občas dělalo taky (ne vždycky, ale někdy). Partner má na jednom disku Vistu, já na druhém Mandrivu, a při restartu a přebootování do druhého systému to občas hlásilo že není připojení k síti, dělalo to obousměrně oba systémy (ale už to samo o sobě skončilo, nezahlásilo to už dlouho). Stačilo vypnout PC, restartovat modem (odpojit a po chvilce zapojit napájení) a znova nahodit PC a už to šlo. Ale čím a proč to bylo, to netuším. ani netuším, proč to už přestalo dělat. (Net máme od UPC.)

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
WBR


« #2 : December 05, 2009, 20:40:12 »

!!!!

Tak tohle jsem ještě neviděl, ale ono to vážně zabralo! Vypnul jsem ho, vytáhnul zástrčku a nechal minutku bez proudu a když jsem ho zapnul, tak síťovka naskočila, jako nic...

Díky za radu!!
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : December 05, 2009, 20:43:35 »

Je to dáno tím, že v některých případech si ten modem pamatuje některé věci, které souvisí s OS a kartou. Vytažením (a počkáním, až se vybijí kondíky) se modem "zrestartuje" a pak načte všechno znovu a správně.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #4 : December 06, 2009, 05:10:30 »

Ale, přece, ta síťovka je pořád ta stejná, kdyby byla jiná, tak to chápu, ale, když je to zaplé pořád fyzicky stejně tak to nechápu. (Ale nám to dělalo někdy dřív, už to nedělá, ten modem si asi už zvykl.)

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #5 : December 06, 2009, 05:35:57 »

me to delalo v mdv 2009 ... kdyz jsem restartoval z mdv do XP, tak vse ok , ale naopak, kdyz jsem restartoval z XP do mdv , tak mi nesel internet v mdv ... pomahalo akorat z XP do mdv nerestartovat, ale dat vypnout pc a pak teprve zapnout pc a najet do mdv ... pote sit v poradku ... Kabelovy modem UPC jsem restartovat nemusel!! .... je zajimave ted v mdv 2010 jiz mam toto v poradku a muzu restartovat  z mdv do xp, ci z xp do mdv a sit je v poradku ... opravdu zajimave toto.  
« : December 06, 2009, 06:05:53 grapefr »
WBR


« #6 : December 06, 2009, 12:37:21 »

Je to vážně divný chování... Ani prostý vypnutí nepomůže, fakt se musí vytáhnout kabel ze zdroje.
Zajímalo by mě, co s tou síťovkou ta Mandriva provádí. Tahle procedura při přepínání z Linuxu do Widlí mě moc nebaví...
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #7 : December 06, 2009, 12:52:35 »

Je to vážně divný chování... Ani prostý vypnutí nepomůže, fakt se musí vytáhnout kabel ze zdroje.
Zajímalo by mě, co s tou síťovkou ta Mandriva provádí. Tahle procedura při přepínání z Linuxu do Widlí mě moc nebaví...

To se stává - každý systém nějak inicializuje hardware a když ten hardware není zrovna OK (nekvalitní, ale i vadný atd), tak si s tím neumí poradit a neumí se přepnout z jednoho stavu do druhého. Pravda je taková, že po vypnutí by to mělo být vždycky v pořádku.

Zkus se podívat do BIOSu počítače a někde v nastavení prostředků hledej položku Reset configuration data. Až ji najdeš, tak ji změň na Enabled. Bacha, ne každá základní deska toto umí, když to neumí, tak máš asi smůlu. V tom případě zkus update BIOSu základní desky, to taky občas pomůže.

: [1]
   |   
 
: