Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Net Applet  ( 11582 )
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #15 : December 06, 2009, 06:04:25 »

...ale to pořád neřeší proč spadl ten NetApplet a jestli to mé nastavení si to pamatuje.

Nepokazila. Stalo se něco (konstelace hvězd či erupce na slunci) a v tomto konkretnim případě to hold ikonka nezvládla a spadla (resp. ten applet; net samotný je na něm nezávislý, takže jel dál). No a po restartu kompu to naběhlo jak má...

no tezko rict ... tady bych se mozna priklonil k Petosovi, ze to byla spise nestastna souhra okolnosti, ktere spolu nemusely ani souviset..no nevim...tezko rict  
« : December 06, 2009, 06:11:12 grapefr »
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #16 : December 07, 2009, 04:44:04 »

No, před chvilkou zase. Samozřejmě že si to napamatuje nic, nedá ho to automaticky do blacklistu a znova s tím otravuje, a netapplet samozřejmě znova spadl. Že by znova erupce na slunci? Nebo spíš něčí odfláknutá práce?

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
exotek
Full Member
***

Karma: 4
: 119



« #17 : December 07, 2009, 10:24:04 »

Tohle mi dělalo už na 2009.1. Scan portu > čut ho hajzla do BL > pád NetAppletu... Nepamatuje si to samozřejmě nic...
Naštěstí po změně IP už mám pokoj
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : December 07, 2009, 10:27:57 »

Nejjednodušší je mezi sebe a internet dát jeden obyčejný router, který umí NAT. Celou vnitřní síť tak zahalí a at si kdo chce co chce skenuje, dovnitř se nedostane.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #19 : December 07, 2009, 17:51:17 »

Njn, veřejná IP adresa je pozvánka pro hackery, nedávno jsem o tom cosik myslím četl. Já mám sdílenou IP adresu, čili jsem za NATem, navíc mám i ten router, jak píše Peťoš, přesněji tento:

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=tp-link+tl-wr543G&SearchType=1&SearchSubmit=1

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #20 : December 07, 2009, 20:13:47 »

No, nevím, kolik dobrých věcí přišlo z Arábie (ten druhý nebyl z Ruska, ale z Ománu) ale jedno přísloví mají krásné. Aláhové říkají: "Co se stane jednou, to jakoby se nestalo, ale co se stane dvakrát, to už se bude dít vždycky." A ono to spadlo podruhé při té samé činnosti jako přes kopírák, takže soudím, že tam někde je nějaká chyba a příště to zase spadne jako přes kopírák, pokud nepošlou nějakou aktualizaci která to spraví.
Ale tomu Arabovi jsem aspoň za trest vymazala polovinu složky Windows a 3/4 z Program Files, on měl ochranu kterou jsem uměla obejít, tak ho snad až to bude přeinstalovávat napadne že se nemá cpát kam nepatří.
Ale, drív to za celou dobu několit let zkusil jenom jeden Chorvat, a teď behem pár dnů už dvakrát.
« : December 07, 2009, 20:16:13 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #21 : December 07, 2009, 23:33:25 »

Takže jsem se nespletla, udělalo to zase, zase úplně stejně. Už mě to nebaví, jak mám ten systém nastavit, aby nic nespadlo, ale prostě dalo samo toho dotyčného na blacklist na doživotí a mi ani nic nehlásilo?

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #22 : December 10, 2009, 16:25:09 »

/etc/shorewall/blacklist
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #23 : December 10, 2009, 18:22:09 »

Vykašli se na klikátka a nainstaluj si PortSentry.
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #24 : December 10, 2009, 18:35:38 »

/etc/shorewall/blacklist
H.

Jo, ale Ty jsi mě nepochopil. Když tam ty IP napíšu ručně, tak tam budou. Já bych ale chtěla, aby je tam Mandriva přidala sama automaticky kdykoli když někdo udělá neco nefér (Třeba skenuje porty) a ani mi o tom nic neříkala.Prostě, někdo se o něco pokusí, tak se navždy ocitne na blacklistu a já o tom ani nemusím vědět. Jenže Mandriva udělá to, že spadne netaplet a to IP do blacklistu neuloží, a já nechápu proč a chtěla bych aby to fungovalo. A propos, stará věc znova, proč mi to nabízí kliknutí na klikátko, když to pak stejně neudělá a spadne?
« : December 10, 2009, 18:56:08 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #25 : December 10, 2009, 19:16:27 »

nejsou zase čirou náhodou nastaveny jako aktivní testing či backports zdroje?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #26 : December 10, 2009, 19:37:13 »

Jako aktivní pro aktualizace ne, pro instalace backports ano, testing ne.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : December 10, 2009, 19:40:19 »

backports ano
Zde je chyba. Všude to křičíme, že backporty ne-e; a když, tak at se nedivite, že to padá. Howgh

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
exotek
Full Member
***

Karma: 4
: 119



« #28 : December 12, 2009, 13:25:31 »

Zajímavý. Já sem backporty ani testingy zapnutý neměla a přesto mi netapplet blbnul stejným způsobem...
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #29 : December 12, 2009, 14:12:14 »

Nastavení automatického přidání je v kontextové nabídce appletu (Nastavení->Automatický režim interaktivního firewallu). Že by applet padal jsem si nevšiml, používám k připojení různá rozhraní - ethernet, wifi i modem (telefon), všechno v klidu, dělá to, co má (2009.1 i 2010.0).

: 1 [2] 3
   |   
 
: