Přihlásit
: [1]
   |   
: bash: urpmi.updatemedia: command not found  ( 3438 )
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« : December 26, 2009, 06:45:57 »

A je to tu zase. Předesílám, že i po x-měsících jsem pořád jen uživatel 
Při aktualizaci mi to vypsalo, že mi tam něco chybí a je asi potřeba aktualizovat urpmi.
Tak jsem to zkusila přes příkazový řádek, ale vyhazuje mi tam:

[root@localhost alvy]# urpmi.update -a
...načítání selhalo: curl selhal: skončil s výsledkem 22

zdroj "Main Release (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Main Updates (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Main Backports (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Contrib Release (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Contrib Updates (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Contrib Backports (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Non Free Release (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Non Free Updates (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "Non Free Backports (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "PLF Free Release (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "PLF Free Backports (ftp.free.fr)" je aktuální
zdroj "PLF Non-free Release (ftp.free.fr)" je aktuální
...načítání selhalo: curl selhal: skončil s výsledkem 22

zdroj "Main Release No Update (ftp.free.fr)" je aktuální
pak už to doběhne bez selhání.

Pak jsem zkusila updatemedia, ale píše, že příkaz vůbec nezná
[root@localhost alvy]# urpmi.updatemedia -a
bash: urpmi.updatemedia: command not found

Nenapadá vás někoho co s tím? Jinak to běhá normálně, ale clear to není.
Díky Alena
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #1 : December 26, 2009, 10:30:54 »

Řešilo se to tu v poslední době několikrát. Zadejte do vyhledávacího pole curl+wget. A koukněte na wiki. Je tam návod. 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : December 26, 2009, 10:45:11 »

Pak jsem zkusila updatemedia, ale píše, že příkaz vůbec nezná
[root@localhost alvy]# urpmi.updatemedia -a
bash: urpmi.updatemedia: command not found

Ještě doplním (NENI to řešení!!!), že aktualizace médií je
urpmi.update -a

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : December 26, 2009, 11:04:52 »

urpmi.update -a je prikaz pro aktualizaci vsech zdroju - ne pro aktualizaci systemu.
pro aktualizaci systemu zadejte urpmi --auto-update (nejprve zaktualizuje zdroje, pak system).
Pokud nemate nastaveny stahovac na wget, pak jednorazove lze pouzit
urpmi --auto-update --downloader wget
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : December 26, 2009, 11:07:52 »

urpmi.update -a je prikaz pro aktualizaci vsech zdroju - ne pro aktualizaci systemu.
Ano, je to tam napsano

pro aktualizaci systemu zadejte urpmi --auto-update (nejprve zaktualizuje zdroje, pak system).
Pokud nemate nastaveny stahovac na wget, pak jednorazove lze pouzit
urpmi --auto-update --downloader wget
Je nutné(!) doplnit příkazy o --update, jinak budete aktualizovat i z NEaktualizačních zdrojů!!! Správně by to mělo tedy být:
urpmi --auto-update --update
a nebo při použití wgetu:
urpmi --auto-update --update --downloader wget

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #5 : December 26, 2009, 18:20:56 »

Nevím jestli jsem našla na wiki co jsem měla, ale ve zdrojích jsem přenastavila z curl na wget.
Pak jsem zkusila
   urpmi.update -a
a
   urpmi --auto-update --update
Pro změnu to občas vyhodí:
...načítání selhalo: wget selhal: skončil s výsledkem 1
Ale nic dalšího to nepíše a vypadá, že vše je aktuální 
Dneska končím a jdu chrnět.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : December 26, 2009, 18:23:37 »

Zrovna dneska mi dva lidi psali, zda-li mi fungují v pořádku zdroje. Je možné, že Vaše nejbližší zrcadlo má nějaký problém. Můžete zkusit ještě podle wiki nastavit zdroje "natvrdo". A nebo počkat par hodin, než se zrcadla daji dohromady a sesynchronizují...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #7 : December 27, 2009, 00:30:56 »

Je možné, že Vaše nejbližší zrcadlo má nějaký problém.

Právě proto jsem před časem psala, že vůbec je lepší nastavit zdroje natvrdo, protože ono by to sice mělo umět přesměrovat na jiné zrcadlo, ale nedělá to, a když nejbližší se pokaká, tak je chyba a konec.
Viz. http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=10896.15

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : December 27, 2009, 00:37:52 »

ono by to sice mělo umět přesměrovat na jiné zrcadlo, ale nedělá to, a když nejbližší se pokaká, tak je chyba a konec.
No, ono je to trochu slozitejsi. Musi se to dost hlídat a Mandriva S.A. čas od času mění specifikace -- čímž nejsou moc nadšení správci zrcadel a ne vždy jsou proto dobře nastavena. Osobně mám taky zdroje natvrdo.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Alena
Full Member
***

Karma: 1
: 115


« #9 : December 27, 2009, 04:21:51 »

Hm, to zní logicky, asi taky přitvrdím 
: [1]
   |   
 
: