Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: kompatabilita HW s MD  ( 7413 )
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #15 : November 17, 2009, 22:49:51 »

ovladače pro tuto konkrétní novinku jsou zatím v repozitáři bacports, takže s návodem kdyžtak pomůže Peťoš, když už to tady nabízel

... tak ovladače jsou zatim v backportech. Pak kdyztak napis, popisu přesný postup

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Lunruj
Jr. Member
**

Karma: 1
: 66


« #16 : November 27, 2009, 23:47:21 »

ati je dost nestastna volba. Fakt je lepsi nVIDIA... Zkusenosti tady na foru to jasne dokazuji...
S Ati problémy jsou, stačí mrknout tady na fórum, já třeba nezprovoznil HD 3200, ale 4000 řada je na tom řekl bych lépe, já mám HD 4570, ta je v pohodě, každopádně pokud Ati, tak zjistit, jestli s ní nejsou problémy a i když nejsou, tak to neznamená, že nemohou v budoucnu nastat. Nvidia má dobrou podporu, u nové karty bych se nebál, spíš u starších, já měl problémy s kartou spadající pod ovladač 71xx (asi 10 let stará karta) a Nvidia nechce zveřejnit zdrojáky, takže kvalitní OS ovladače jen tak nebudou.

Jsem jen trochu pokročilejší linuxová lamka, takže si radši zkontrolujte správnost mých rad. ;-)
Můžete mi tykat.
Kontakt - jabber (xmpp): lunruj@jabber.cz (přidejte kolonku do profilu)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #17 : November 28, 2009, 01:08:58 »

Abych zbytečně nezakládal nové téma, tak to vložím zde. Rád bych si pořídil novou klávesnici a myš, obojí po zralé úvaze drátové (hlavně odpadá nutnost nabíjení a podobně).

Rád bych se zeptal, zda-li dva níže uvedené kusy hardwaru budou fungovat pod Mandrivou, jedná se mi samozřejmě o multimediální tlačítka na klávesnici a boční tlačítka na myši.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000MIT&Search=%20GENIUS%20SlimStar&SearchType=1

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007Z000000K5F

Pokud má někdo třeba i další poznámky k těmto kusům, budu za ně rád

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : November 28, 2009, 01:23:54 »

k myši: tlacitka na boku ke 3D listování (co toje?) a zoomu je fajn, ale nejsem si jist, jestli to v MDV užiješ. Mnohem užitečnější jsou na stejném místě tlacitka pro vpřed a vzad na netu.

ke klávesnici: nejspíše (!) bude fungovat. Není v tom žádná věda. Na druhou stranu aplikace: Internet Explorer, Mail, MSN, YouTube, Word, Excel, Power Point... ? Ale mělo by to jít bez problémů přetypovat...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #19 : November 28, 2009, 01:28:04 »

k myši: tlacitka na boku ke 3D listování (co toje?) a zoomu je fajn, ale nejsem si jist, jestli to v MDV užiješ. Mnohem užitečnější jsou na stejném místě tlacitka pro vpřed a vzad na netu.

To snad půjde přenastavit

ke klávesnici: nejspíše (!) bude fungovat. Není v tom žádná věda. Na druhou stranu aplikace: Internet Explorer, Mail, MSN, YouTube, Word, Excel, Power Point... ? Ale mělo by to jít bez problémů přetypovat...

Totéž Snad půjdou navolit jaké aplikace chci spustit

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #20 : November 28, 2009, 01:31:41 »

To snad půjde přenastavit

Totéž Snad půjdou navolit jaké aplikace chci spustit
Osobně dávám přednost  "out of box" funkčnosti před "sice to nejede, ale možná to nějakým způsobem nahackuji"....

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #21 : November 28, 2009, 01:34:11 »

No a já vůbec nevím, jak je to s těmi klávesnicemi, bohužel žádnou s oficiální podporou linuxu jsem nenašel, proto se ptám .

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #22 : November 28, 2009, 18:20:47 »

k myši: tlacitka na boku ke 3D listování (co toje?) a zoomu je fajn, ale nejsem si jist, jestli to v MDV užiješ. Mnohem užitečnější jsou na stejném místě tlacitka pro vpřed a vzad na netu.

ke klávesnici: nejspíše (!) bude fungovat. Není v tom žádná věda. Na druhou stranu aplikace: Internet Explorer, Mail, MSN, YouTube, Word, Excel, Power Point... ? Ale mělo by to jít bez problémů přetypovat...
Asi meli na mysli "prevratnou" vlastnost Vist nebo 7  zvanou 3D Flip (efekt prepinani oken jako v kartotece).
Jinac sem mel stejnou mys akorat v bezdratu a navigace ve firefoxu aj dolphinu slapala sama sebou . Pak se mi vy**ala a ja nemel zarucak, v domeni, ze tyhle veci se prece nekazi. A ehjle ... 
O klavesnici bych se taky nebal, nastavit ji v drakconf jako jeden z typu od Genius a tlacitka se snad chytnou. Kdyz ne tak na http://keytouch.sourceforge.net/keyboards_genius.php podporuji podobnou
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #23 : November 28, 2009, 19:31:38 »

Tak já mám zrovna prakticky noname multimediální klávesnici( http://chatluongtot.com/images/K7017.jpg ) a multimediální tlačítka fungují dobře, akorát písmo na klávesách některých se smázlo (zatím u kláves A a S), myš už mám 6 let a stále funguje (a co dostala chuděra zabrat u některých online hrách, když se mi nedařilo ). Původně jsem chtěl jen novou klávesnici, ale nakonec i myš, protože když už tak už.

Dobrá, tak já si ty kousky koupím, s Geniusem jsem zatím byl vždy spokojen (měl jsem i klávesnici od nich, ale ta se někam vypařila ), tak snad něco vydrží, když ne, je vždy po ruce lístek

Díky za reference jentzek, za to máš u mě K+.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
: 1 [2]
   |   
 
: