Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Mandriva 2010 + Nvidia GeForce 4 MX440  ( 13398 )
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #15 : January 02, 2010, 14:13:04 »

Odhlásit se jako uzivatel a potom se přihlásit jako root.
proč se přihlašovat jako root? to je největší blbost, kterou můžeš udělat - zvyky z widlí zapomeň!
přihlásím se jako obyčejný uživatel a spustím mcc, samo si to o heslo roota řekne

Spustím Správce software (používám Gnome) -Systém - Jádro a hardware - jsou proprietární ovladače Nvidia, ovšem nejsou nainstalovány v systému. Takže jsem bod 1. splnil?
bod 1. splním pokud viz. obr.
políčko 1 přenastavím na Vše
políčko 2 přenastavím na Nainstalováno
do políčko 3 zadám nvidia a odentruju
vyhledá mi to všechny nainstalované balíčky s nvidia v názvu - pokud se nějaké objeví, tak je odebrat, teprve potom je bod 1 splněn

Já jsem stáhl Mandrivu 2010 One a otestoval jsem ji na jiných svých PC.
staženo a vypáleno v pořádku, md5sum sedí? viz. download stránka na wiki a odkazy na ní - prosím nemíchat 20 problémů do jednoho vlákna, ani prase se v tom nevyzná -> založit nové vlákno, pokud mě tento problém moc trápí

jinak bez přesné chybové hlášky nikdo nic neporadí - křišťálové koule nám všem myslím doma schází


* spravce_softwaru.png (101.59 , 806x624 - 479 .)

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Keclík Hanush


« #16 : January 05, 2010, 21:33:37 »

Už to funguje. Alda81 je borec! Děkuji moc a máš u mě Colu a chipsy :-) . Do Přerova jezdím do práce, takže by jsme se měli sejít. ( pokud máš zájem ) Navíc budeš vyznamenám řádem odborníka IT-Linuxu na webu Výpočetního Střediska Staměřice http://www.prerovskestrojirny.wz.cz/wcg.htm Ještě jednou díky moc!

3D Funguje ale mrkni na screenshot :-) Nerozumím tomu.
Jinak, co přesně znamená ten příkaz "nopat"?

Ještě jednou díky!
Zdraví:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NAwNLbGiruM&hl=cs_CZ&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NAwNLbGiruM&hl=cs_CZ&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>







* Snímek obrazovky.jpg (69.61 , 1024x768 - 457 .)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #17 : January 05, 2010, 21:50:58 »

Glxgears je obsaženo v balíčku mesa-demos (se závislostí na mesa) - máš nainstalováno?
Postup příležitostně vyzkouším i na tom tátově muzeálním kousku...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #18 : January 05, 2010, 23:28:50 »

Děkuji moc a máš u mě Colu a chipsy :-) .
díky, jak nebudu mít co zakousnout, tak se určitě ozvu - v budoucnu bude určitě sraz Mandrivy, tak tam bych si to vybral

Jinak, co přesně znamená ten příkaz "nopat"?
nějak jsem po tom moc nepátral, podle strýčka Googla volba nopat zruší v jádře podporu PATu, jenž je součástí MTRR viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Memory_Type_Range_Registers což souvisí s grafickými operacemi přes PCI/AGP

když už jsem googloval, tak jsem našel o této volbě zmínku v českých erratech k Mandrivě 2009.0 http://wiki.mandrivalinux.cz/2009.0_errata#caste_zaseky_pri_behu_3d-akcelerovanych_aplikaci_na_hardwaru_nvidia - aneb kdybych víc procházel errata, tak bych nemusel tak dlouho laborovat, nevím jestli by mě to stejně trklo do očí - musím si to zapamatovat pro příště

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #19 : January 09, 2010, 17:01:26 »

tak panove...musim vyseknout pukrle a poklonu Alda81 vs JamesCZ ... s touto kartou GF MX 440 po dlouhe dobe opet s akceleraci ... pitomej parametr nopat ...uff ...fakt supr prace  
...ja ji sice nevlastnim, ale zapasil jsem s touto kartou u kolegy...
« : January 09, 2010, 17:04:34 grapefr »
Hanuš


« #20 : January 10, 2010, 20:55:11 »

Poděkování Aldovi81 na stránkách:
http://prerovskestrojirny.wz.cz/wcg.htm
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #21 : January 11, 2010, 19:21:53 »

Poděkování Aldovi81 na stránkách:
http://prerovskestrojirny.wz.cz/wcg.htm
ohh, děkuji  nevím ale jestli jsem si to zasloužil - navíc oslovení přední specialista ... to jsou tady jiní 

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : January 11, 2010, 19:22:57 »

nevím ale jestli jsem si to zasloužil
No, určitě sis to zasloužil

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
david bartoš 75


« #23 : March 02, 2010, 22:52:38 »

Mám kartu GeForce4MX440 v notebooku takže vyměnit za jinou jí nemůžu , naistaloval jsem ovladač přímo od nvidie , dal jsem TEST a normálně se mi zobrazilo logo nVidia a pak ony barevné pruhy, v xorg.conf jsem změnil nv na nvidia . Po restartu jsem se dostal po každý do stavu kdy jsem měl černou obrazovku a nic . Po stisku CTRL+ALT+F1 mám textové přihlášení , po stratx mi to vypíše :

Fatal servr error: Caught signal .
Server aborting
Xinit : no such file or directory ( errno2 ) : unable to connect to x server
Xinit : no such process ( errno3 ) : server error

a nevím co dál , začínám takže hledám po forech a zkouším . Díky za nápady
David
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #24 : March 02, 2010, 22:58:06 »

Tady je řešení:

http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11691.msg71304#msg71304

Pokud již máte nainstalovaný ovládač od nvidie, stačí v tom odkazovaném postu bod 4)


PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
david bartoš 75


« #25 : March 02, 2010, 23:26:10 »

To jsem zapoměl napsat - v tom je totiž háček . Ono to nefunguje ani s tím kouzelným slovíčkem nopat
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #26 : March 02, 2010, 23:28:53 »

můžete zde dát ten soubor, co jste měnil?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
david bartoš 75


« #27 : March 02, 2010, 23:32:09 »

v souboru jsem to zatím neměnil , zatím jsem to dělal vždy při startu .
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #28 : March 02, 2010, 23:35:10 »

možná děláte něco špatně, takhle na dálku se to špatně radí...zkuste zeditovat ten soubor (samozřejmě zálohujte - v nejhorším nabootujete do live systému a přes něj nahrajete původní soubor), ale pokud budete opatrný, mělo by být vše ok

EDIT: A pozor na to, které jádro editujete, aby jste pak třeba nespustil špatné jádro

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
david bartoš 75


« #29 : March 04, 2010, 00:39:10 »

tady je ten soubor:
timeout 10
color black/cyan yellow/cyan
gfxmenu (hd0,0)/boot/gfxmenu
default 0

title linux
kernel (hd0,0)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux root=UUID=dfa59113-df20-4136-ac4b-af9756813f7c  resume=UUID=e5b362d2-c4a9-41f6-bd50-22d10020a13f splash=silent vga=788 nopat
initrd (hd0,0)/boot/initrd.img

title linux-nonfb
kernel (hd0,0)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux-nonfb root=UUID=dfa59113-df20-4136-ac4b-af9756813f7c
resume=UUID=e5b362d2-c4a9-41f6-bd50-22d10020a13f
initrd (hd0,0)/boot/initrd.img

title failsafe
kernel (hd0,0)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=dfa59113-df20-4136-ac4b-af9756813f7c  failsafe
initrd (hd0,0)/boot/initrd.img

ale stejně to nejde , tak už nevím
: 1 [2] 3
   |   
 
: