Přihlásit
: [1] 2
   |   
: podivné chování  ( 9216 )
petr1477854


« : January 03, 2010, 13:38:35 »

Dobrý den a ahoj
mám takový dotaz ..  občas mi vyskakuje z ničeho nic kalkulačka, firefox prejde do celoplošného režimu, systém se sám od sebe uspí.. ve win bych to tipoval na nějaký virus,ale jak jsem si přečetl, zde žádné viry nejsou..  jsem začátečnik v linuxu a neumím si toto chování nějak vysvětlit.. poradí prosím někdo ? mám mandrivu 2010,plně aktualizovanou..
 děkuji.. petr
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : January 03, 2010, 13:50:46 »

Viry pro Linux existují, ale je jich jak šafránu -- upřímně jsem se zatím s žádným nesetkal.
Nemáš bezdrátovou klávesnici?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petr1477874


« #2 : January 03, 2010, 14:38:12 »

Viry pro Linux existují, ale je jich jak šafránu -- upřímně jsem se zatím s žádným nesetkal.
Nemáš bezdrátovou klávesnici?
nemám.. ani myš.. normální drátové připojení
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #3 : January 03, 2010, 14:45:05 »

a není ta klávesnice třeba multimediální?

kdysi dávno se mi něco podobného dělo na widlích, zničeho nic se třeba vypisovaly různé znaky v textovém dokumentu - tam se jednalo o špatný kus hardwaru

asi to bude chtít prohlédnout logy http://wiki.mandrivalinux.cz/zakladni-informace-o-systomu-linux-logovani

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
petr1477874


« #4 : January 03, 2010, 15:06:24 »

a není ta klávesnice třeba multimediální?

kdysi dávno se mi něco podobného dělo na widlích, zničeho nic se třeba vypisovaly různé znaky v textovém dokumentu - tam se jednalo o špatný kus hardwaru

asi to bude chtít prohlédnout logy http://wiki.mandrivalinux.cz/zakladni-informace-o-systomu-linux-logovani

v tom se nevyznam, nevim co mam hledat.. jeste neco.. na disku mam i vin,mensi cast  disku, kuli hram deti.. vin nemaji pristup na internet.. blokovano firevalem.. odpojena sit.. deti na web chodi prez linux.. je mozno aby si vin stahli prez linux vira a ten ovladal i system linuxu ?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : January 03, 2010, 15:09:16 »

v tom se nevyznam, nevim co mam hledat.. jeste neco.. na disku mam i vin,mensi cast  disku, kuli hram deti.. vin nemaji pristup na internet.. blokovano firevalem.. odpojena sit.. deti na web chodi prez linux.. je mozno aby si vin stahli prez linux vira a ten ovladal i system linuxu ?
Ne, vir ve widlích ovládající Linux opravdu není možný. Ale s tou multimediální klávesnicí je to dobrý nápad. Multimediální = má to i jiná tlačítka, například ovládání hudby a přehrávače, tlačítko na zapnutí toho či onoho...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petr1477458


« #6 : January 03, 2010, 15:17:30 »

Ne, vir ve widlích ovládající Linux opravdu není možný. Ale s tou multimediální klávesnicí je to dobrý nápad. Multimediální = má to i jiná tlačítka, například ovládání hudby a přehrávače, tlačítko na zapnutí toho či onoho...
myslite zapráskaná klávesnice ? možné to je, zkusím to vyčistit..
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #7 : January 03, 2010, 15:31:24 »

myslite zapráskaná klávesnice ? možné to je, zkusím to vyčistit..

u mě se jednalo o vadný kus hardwaru (ve skutečnosti to bylo bratrovo a tomu to začlo blbnout cca po 10 měsícíh užívání), žádné vyčištění by mi nepomohlo

zkusil bych vyměnit klávesnici, jestli je v domě nějaká jiná dostupná - tím by se to dalo 100% vyloučit

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
petr1478457


« #8 : January 03, 2010, 19:02:01 »

u mě se jednalo o vadný kus hardwaru (ve skutečnosti to bylo bratrovo a tomu to začlo blbnout cca po 10 měsícíh užívání), žádné vyčištění by mi nepomohlo

zkusil bych vyměnit klávesnici, jestli je v domě nějaká jiná dostupná - tím by se to dalo 100% vyloučit
zitra koupim novou.. zajimave bude kdyz to nepomuze..
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #9 : January 03, 2010, 19:16:35 »

zitra koupim novou.. zajimave bude kdyz to nepomuze..
ono to tím může ale taky nemusí být, může to bý milionem dalších věcí (třeba jiný kus hardwaru, když vycházíme z toho, že instalace a aktualizace proběhla korektně z ofic. a doporučených zdrojů) - nemůžu říct, že to tím bude!

vypůjčit od souseda, z práce, ... teprve pokud to nebude dělat, tak bych si kupoval novou klávesnici, dříve ne
« : January 03, 2010, 19:20:21 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
petr1478457


« #10 : January 03, 2010, 19:45:16 »

ono to tím může ale taky nemusí být, může to bý milionem dalších věcí (třeba jiný kus hardwaru, když vycházíme z toho, že instalace a aktualizace proběhla korektně z ofic. a doporučených zdrojů) - nemůžu říct, že to tím bude!

vypůjčit od souseda, z práce, ... teprve pokud to nebude dělat, tak bych si kupoval novou klávesnici, dříve ne

 to hardvare.. to by muselo zacit ted.. celou mandrivu 2009 a kus 2010 to bylo v poradku..
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : January 03, 2010, 19:47:32 »

celou mandrivu 2009 a kus 2010 to bylo v poradku..
To nic neznamena -- mohlo se to pokazit naraz.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petr1478457


« #12 : January 03, 2010, 19:58:27 »

To nic neznamena -- mohlo se to pokazit naraz.

problem je ze ten pocitac je staveny na wokna.. v te dobe jsem o linuxu nemel ani paru.. takze je tam hromada hardvare jen na wokna.. napr zrovna ta klavesnice..  podle vyrobce je jen na vin..
 ale jak se da zjistit ktery kus hardvare  to dela ?
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #13 : January 03, 2010, 20:07:50 »

problem je ze ten pocitac je staveny na wokna.. v te dobe jsem o linuxu nemel ani paru.. takze je tam hromada hardvare jen na wokna.. napr zrovna ta klavesnice..  podle vyrobce je jen na vin..
 ale jak se da zjistit ktery kus hardvare  to dela ?
No ono skoro u všeho hardware píšou, že je to na win. Oni výrobci o linuxu ani moc nepíšou, snad jen u HP jsem to viděl, snad se to časem zlepší. S tím je to těžké a je lepší se raději před koupí hardwaru s někým, kdo tomu dobře rozumí poradit. Předejde se tím hodně problémů. Klávesnice (pokud není vadná) by jinak měla chodit každá. Jen u bluetooth klávesnice jsem jednou viděl problém.
« : January 03, 2010, 20:09:45 vallonew »
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #14 : January 03, 2010, 21:29:53 »

No ono skoro u všeho hardware píšou, že je to na win. Oni výrobci o linuxu ani moc nepíšou, snad jen u HP jsem to viděl...
Jednou, a to mě docela pobavilo, jsem na krabici čehosi (už nevím čeho) v DatArtu viděla, že je to certifikované pro "Windows 2000", "Windows XP", "Windows Vista" a "Windows Linux", všechno s MS logem a pěti hvězdičkama.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
: [1] 2
   |   
 
: