Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Tlač na PC s Windowsom  ( 9678 )
JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« : January 04, 2010, 12:18:54 »

Ako mám spojazdniť prehliadanie siete pri navolení sieťovej tlačiarne. Ak dám pridať sieťovú tlačiareň tak nemám vysvietené tlačidlo hľadať (prechádzať sieťou). Pripájam sa na pc pomocou wifi cez router a ten pc vidím cez sambu aj zdieľané úbory.

MDV 2010, tlačiareň Konica Minolta 2400W na XP
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : January 04, 2010, 12:21:13 »

Tohle:
http://www.mandrivalinux.cz/tisk-s-mandriva-linuxem-nastaveni-tiskarny/
http://www.mandrivalinux.cz/wp-content/uploads/2009/08/drakprint-nove-remote.png
nepomohlo? Máš tu tiskárnu v XP nastavenou jako sdílenou?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« #2 : January 04, 2010, 12:59:07 »

Práveže tento postup viem, len sa mi nezobrazí položka windows printer via samba
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : January 04, 2010, 13:01:15 »

Práveže tento postup viem, len sa mi nezobrazí položka windows printer via samba
Nechybí Ti něco? Například balíček task-printing-scanning?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« #4 : January 04, 2010, 13:25:00 »

Mal si pravdu nebol nainštalovaný, ale nepomohlo to (stále tam neni ta položka ) aj som reštartoval aj vypol firewall, ale ani to nepomohlo. Keď ju pripojím na usb tak ju automaticky nájde aj tlačí, ale cez sieť nie. Vo win je zdialaná.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : January 04, 2010, 14:12:42 »

Ten článek už je trochu starší, takže nový printerdrake (resp. ten program, který se o tiskárny stará) už nepopisuje tak přesně.

Do Find network printer napiš síťové jméno XP stroje ( mělo by to být někde v "tento počítač" nebo jak se ta věc jmenovala...). Pak dáš hledat. Mělo by to najít. (nemám widle, nevím, hádám...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« #6 : January 05, 2010, 17:20:06 »

Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti. Nemalo by sa dať ak nezadám žiadny názov prechádzať sieťov a kliknúť na pc a potom by sa zobrazila tlačiareň ktorá je tam pripojená? Skúšal som dať aj ip adresu, ale nepomohlo to. V 2009.1 to bolo podobné, tam som tu tlačiareň takto našiel, myslím že som tam dal IP a šlo to.
Ešte keď som inštaloval ten task-printer tak na konci inštalácie mi ukázalo okno a asi 18 súborov, teraz neviem ci sa nainštalovali alebo nenainštalovali, nečítal som tú hlášku.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : January 05, 2010, 19:37:53 »

Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti. Nemalo by sa dať ak nezadám žiadny názov prechádzať sieťov a kliknúť na pc a potom by sa zobrazila tlačiareň ktorá je tam pripojená? Skúšal som dať aj ip adresu, ale nepomohlo to. V 2009.1 to bolo podobné, tam som tu tlačiareň takto našiel, myslím že som tam dal IP a šlo to.
Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...

nečítal som tú hlášku.
No, tak co si o tom myslet...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #8 : January 05, 2010, 21:45:10 »

Zadal som ten názov a dal search, ale vypísalo že sa nenašiel názov v sieti.

Zkus ještě zadat IP místo názvu kompu (jen bacha pokud máš DHCP, může se adresa měnit).

JC
Full Member
***

Karma: 0
: 244


« #9 : January 06, 2010, 13:24:54 »

Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...
No, tak co si o tom myslet...
Tak som ten balíček odinštaloval a znova nainštaloval,   teraz to prešlo bez upozornenia.


Nemám nahodou nainštalovaný nejáký protokol windows printer via samba tak ako vo wiki
Od 2010.0 to dost poupravili, nevím teď z hlavy, jak se to bude chovat...
No, tak co si o tom myslet...
Dal som aj IP ale nepomohlo to, v PrtScr je to vidieť.
Dík


* scan2.png (27.73 , 638x527 - 670 .)
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #10 : January 15, 2010, 19:53:13 »

Zkus to jinak:
Tiskárna, na kterou chceš tisknout, je na PC s IP adresou 192.168.1.78
Tiskárna, na kterou chceš tisknout, je vidět na sdílené počítače pod názvem "lexmark21".

Potom v Ovládacím centru:
Nová tiskárna - Sítová-do kolonky s názvem napíšeš: smb://192.168.1.78/lexmark21 - OK - vybereš požadovanou tiskárnu - OK - hotovo

Místo:   smb://  můžeš zkusit:   IPP://
jansv


« #11 : January 19, 2010, 15:14:59 »

Mandriva 2010.0 : zkusil jsem Nová tiskárna - Ostatní - smb://IP počítače s tiskárnou/název tiskárny pro sdílení a dále výběr tiskárny, ovladače atd. Při tisku se úloha zastaví a vyžaduje autentizaci. Po pravém tlačítku na úloze ve frontě, výběru Authenticate a zadání loginu a hesla do počítače s tiskárnou se tisk provede. Jak a kde zadat login a heslo, aby je nemusel zadávat při každém tisku?
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #12 : January 20, 2010, 00:21:41 »


smb://login:heslo@IP-adresa/jmeno-tiskarny
jansv


« #13 : January 20, 2010, 09:41:35 »

Dík, pomohlo
stanley3666
Newbie
*

Karma: 0
: 1


« #14 : July 15, 2011, 08:36:01 »

zdravím...mam mandrivu 2010.2 a skusal som ten postup smb://ip/nazov-tlaciarne ale aj tak mi to vypise, ze na zadanej adrese nebola najdena ziadna tlaciaren, adresa je dobra...dakujem za radu
: [1] 2
   |   
 
: