Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Audacious 2.2 pro 32 bitovou Mandrivu 2010  ( 6526 )
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« : January 06, 2010, 22:33:49 »

Tak jsem opět ubalil další své RPM balíčky, tentokrát se jedná o Audacious 2.2, jako vždy se jedná o balíčky pro 32 bitovou Mandrivu 2010. Opět se jedná o přebalení zdrojových souborů z Cookeru.

Více informací najdete na mém blogu:

http://senkjakub.blogspot.com/2010/01/moje-rpm-audacious-22.html

Jsem samozřejmě rád, když se zde nebo pod článkem kdokoli ozve se svými zkušenostmi s těmito balíčky.

Od verze 2.1 (kterou jsem nainstaloval z oficiálního repozitáře) se potýkám s problémem, že pokud používám tradiční ALSU, zvuk se seká a písnička se nedá poslouchat.

Stačí přepnout na PulseAudio a vše je OK. Proto jsem se rozhodl, že zkusím novou verzi (čili tuto - 2.2 ), ubalím si RPMka a zkusím co je nového, bohužel je to stejné. Zkoušel jsem i smazat profil audacia, ale nepomohlo to. Stačí ale přepnout na výše zmiňované Pulse a vše je ok.

Testování proběhlo na mé Mandrivě 2010 a také na Mandriva 2010 ONE s KDE4 (to testoval kecinzer, za což mu děkuji, příště budu zkoušet již já sám...), v obou případech vše ok.

Balíčky samozřejmě používáte na vlastní zodpovědnost
« : January 06, 2010, 22:36:36 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
magilego
Jr. Member
**

Karma: 3
: 92



« #1 : January 07, 2010, 16:24:58 »

Jen poznámka k tomu sekání.
Mám Audacious 2.1 s ALSA(ou) a přehrávání funguje bez problémů (alespoň u formátů wav, mp3, ogg a m4a). Takže možná chybka někde v nastavení?

PC: Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD Phenom X3 720, 4GB, Nvidia 9800GT
Mandriva 2010.0 64 bit
kernel-desktop, KDE 4.3, vestavěné 3D
kernel-rt, XFCE 4.6, bez 3D
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : January 07, 2010, 16:33:08 »

Takže možná chybka někde v nastavení?
Nebo případně kombinace SW+HW. Bohužel stát se to může...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #3 : January 07, 2010, 19:39:24 »

Jen poznámka k tomu sekání.
Mám Audacious 2.1 s ALSA(ou) a přehrávání funguje bez problémů (alespoň u formátů wav, mp3, ogg a m4a). Takže možná chybka někde v nastavení?

Jsi úplně první, co se ozval ohledně mých balíčků Konečně mám potvrzeno, že je někdo používá - aspoň Karmu ti zvýším, případně jestli máš zájem o pozvánku na Google Wave, dej vědět přes soukromou zprávu

Zrovna jsem zkoušel přepnout zpět na Pulse, ale stále se opakuje problém se zvukem. Zvuk všude jinde funguje OK, jen v tom Audaciu ne, ten se trhá a seká. Teď mám opět přepnuto na Pulse a vše OK. Nastavení Audacia jsem zkoušel smáznout již včera, nepomohlo.

Ale to je zatím jedno, nyní mi funguje PulseAudio na výbornou, což dříve nebylo (nešel mi třeba zvuk na Youtube)...

Jinak jsem rád, že balíčky fungují a někdo je používá

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 07, 2010, 19:42:33 »

Jsi úplně první, co se ozval ohledně mých balíčků Konečně mám potvrzeno, že je někdo používá
Smiř se s tím, že pokud nebudou s Tvými balíčky problémy, tak moc ohlasů na ně mít nebudeš V této branži je lepší, když moc postů nevidíš než naopak...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #5 : January 07, 2010, 19:44:47 »

Taky pravda

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
magilego
Jr. Member
**

Karma: 3
: 92



« #6 : January 07, 2010, 20:39:38 »

Jejda  ... nezaslouženě! Nepoužívám, protože mám 64 bit. Já tím chtěl říct, že Adacious bez Pulse funguje a ti co nemají povoleno Pulse můžou vesele instalit, že není čeho se bát. Tož tak ... se omlouvám.

PC: Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD Phenom X3 720, 4GB, Nvidia 9800GT
Mandriva 2010.0 64 bit
kernel-desktop, KDE 4.3, vestavěné 3D
kernel-rt, XFCE 4.6, bez 3D
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #7 : January 07, 2010, 20:45:01 »

Aha, tak zas nic Nic se neděje

EDIT:

Jakou máš verzi Audacia? Mě to začalo dělat až od verze 2.1, které je v repozitáři, předtím jsem používal starší a tam vše ok.
« : January 07, 2010, 20:50:13 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
magilego
Jr. Member
**

Karma: 3
: 92



« #8 : January 07, 2010, 21:14:53 »

Právě onu 2.1 z oficiálního repa.

PC: Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD Phenom X3 720, 4GB, Nvidia 9800GT
Mandriva 2010.0 64 bit
kernel-desktop, KDE 4.3, vestavěné 3D
kernel-rt, XFCE 4.6, bez 3D
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #9 : January 08, 2010, 13:58:03 »

Dotaz 1: proč to nemáš jako zdroj s task balíčkem?

Dotaz 2: cituji z blogu "Rád používám Audacious, jednak je nenáročný (na HW )..." - jak dosahuješ té nenáročnosti? Mě Audacious spotřebovává 20-25 % CPU na C2D@2 GHz, což je dvakrát tolik, než potřeboval svého času XMMS na PII 400 MHz. A začíná mě to pekelně srát už jen proto, že mi kvůli němu zbytečně funí ventilátor...

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #10 : January 08, 2010, 14:19:36 »

1) Nemám čas spravovat repozitář. Navíc to dělám jen pro svoji potřebu s tím, že pokud někdo má zájem, ať si to nainstaluje také, stejně jak jsem to zkoušel já (a vím, že to funguje).

2) Nevím, mě Audacious zabírá 5% CPU, dodávám screeny:

http://dl.dropbox.com/u/1416113/Fotky%20na%20webu/audacious_vyt%C3%AD%C5%BEen%C3%AD_1.png

http://dl.dropbox.com/u/1416113/Fotky%20na%20webu/audacious_vyt%C3%AD%C5%BEen%C3%AD_2.png

Opravdu ani nevím, že běží, teda krom toho, že přehrává hudbu... Navíc startuje o nějakých 10 sekund rychleji, než třeba Amarok, který jsem dnes zkoušel, a pro mě osobně je i Audacious přehlednější (nejsem hudební fanda, mám pár MP3, nepotřebuju knihovny atd, stačí mi jeden playlist Tím neříkám, že Amarok je špatný, naopak, je výborný, ale pro mě je opravdu zbytečně přeplněn funkcemi

Moje sestava je šest let stará, viz podpis.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #11 : January 08, 2010, 14:32:39 »

1) Nemám čas spravovat repozitář.

No nevím, ale "genhdlist2 . --clean --xml-info"  mi připadá asi tak stejně pracné jako "zip audacious_2.2_RPM.zip *.zip".

2) Nevím, mě Audacious zabírá 5% CPU, dodávám screeny:

Tohle vidím taky, nicméně pusť si top nebo gkrellm a uvidíš jiná čísla. A nějakého důvodu jim věřím víc než tomu bazmeku v KDE.

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #12 : January 09, 2010, 13:42:39 »

No nevím, ale "genhdlist2 . --clean --xml-info"  mi připadá asi tak stejně pracné jako "zip audacious_2.2_RPM.zip *.zip".

Co přesně tímto příkazem udělám?

Tohle vidím taky, nicméně pusť si top nebo gkrellm a uvidíš jiná čísla. A nějakého důvodu jim věřím víc než tomu bazmeku v KDE.

Neuvidím, vidím čísla prakticky identická, však koukni:

top, Audacious přehrává:

http://dl.dropbox.com/u/1416113/Fotky%20na%20webu/audacious_vyt%C3%AD%C5%BEen%C3%AD_top_zapnut%C3%BD.png

htop, Audacious přehrává:

http://dl.dropbox.com/u/1416113/Fotky%20na%20webu/audacious_vyt%C3%AD%C5%BEen%C3%AD_htop_zapnut%C3%BD.png

GKrellm nepoužívám, používám widgety z KDE
« : January 09, 2010, 14:35:16 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #13 : January 09, 2010, 18:09:27 »

Mě bere Audacious 2.1. jedno jádro 1.8 15% CPU. Jinak používám Audacious normálně co je v repu. Pulse nemůžu mít zapnuté vůbec, protože pak si všechno dělá co chce.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #14 : January 09, 2010, 18:25:56 »

Tak nevím, asi mám super moderní počítač, jinak si to nedokážu představit

Za pár minut zkusím nainstalit standardní Audacious (čili 2.1 z oficiálního repa), udělám testy dám vědět....


PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
: [1] 2
   |   
 
: