Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: huawei e1750  ( 27073 )
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #15 : January 15, 2010, 21:53:01 »

Takove veci je nejlepe zapujcit pro vyzkouseni, a v pripade problemu vratit.
Jedine co by mozna mohlo pomoci je novejsi jadro, doporucoval bych to nejnovejsi z repa s oznacenim "mnb", nikoli "mdv".
V jadrech "mdv" jsou zrejme pouzity nejake distribucni patche, ktere delaji ruznym ovladacum napric vsem zarizenim problemy. U "mnb" jader je problemu o neco mene (osobni zkusenosti).

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
milosvar
Jr. Member
**

Karma: -3
: 83



« #16 : January 20, 2010, 12:53:52 »

Uz sa mi to podarilo rozjet, super, takze slape v pohode.

Dik za pomoc.

CPU: Intel Pentium Dual Core 2, 2GHz, 4 GHz RAM, 320 GB
NB:  TOSHIBA Satellite L350-22T, MandrivaLinux 2010 Free CZ, GNOME, 64 bit.

CPU: Intel Pentium Dual Core 2, 1,9GHz, 2 GB RAM, HDD 250 GB
NB: Asus X 51 L, MandrivaLinux 2010.0 Free CZ, GNOME, 64 bit.
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #17 : January 20, 2010, 16:19:13 »

Můžu se zeptat, na jakém kernelu? Člověk nikdy neví, co se může hodit...

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #18 : January 20, 2010, 23:53:48 »

Uz sa mi to podarilo rozjet, super, takze slape v pohode.
chyba byla v čem? jinak má tohle vlákno nulovou vypovídající hodnotu

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
milosvar
Jr. Member
**

Karma: -3
: 83



« #19 : January 25, 2010, 11:37:22 »

Verzia: 2.28.

Chyba bola v tom, ze som nesiel presne podla navodu. Je potrebne upravit subor v popisanom navode pod odkazom o spominany modem. http://www.blogcatalog.com/blog/iwrite-2/dbbfb38ae5ef9ccef8540aad7f9edbd6

Dakujem.

CPU: Intel Pentium Dual Core 2, 2GHz, 4 GHz RAM, 320 GB
NB:  TOSHIBA Satellite L350-22T, MandrivaLinux 2010 Free CZ, GNOME, 64 bit.

CPU: Intel Pentium Dual Core 2, 1,9GHz, 2 GB RAM, HDD 250 GB
NB: Asus X 51 L, MandrivaLinux 2010.0 Free CZ, GNOME, 64 bit.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #20 : January 25, 2010, 18:55:22 »

Chyba bola v tom, ze som nesiel presne podla navodu. Je potrebne upravit subor v popisanom navode pod odkazom o spominany modem. http://www.blogcatalog.com/blog/iwrite-2/dbbfb38ae5ef9ccef8540aad7f9edbd6
příště ještě dopíšu RTFM

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #21 : August 19, 2010, 18:30:43 »

Prosím můžete mě, jako lamě někdo poradit, jak to udělat, bohužel aj nevládnu a tak nevím jaký soubor kde a jak upravit, aby to šlapalo, také se mi to tváří jen jako flashka (do tohoto modemu se dá dát paměťovka), což je tedy vlastně taky dobře, ale nedetekuje se mi jako modem...

Co mám: Mandriva 2010, KDE 4.3.5
« : August 19, 2010, 18:41:04 z.pepa »
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #22 : August 19, 2010, 19:26:44 »

Prosím můžete mě, jako lamě někdo poradit, jak to udělat, bohužel aj nevládnu a tak nevím jaký soubor kde a jak upravit

milosvar řešil problém paralelně ve dvou vláknech, proto je teď v tom takový bordel, v tom druhém jsem mu napsal totok:

zkušenost s tím nemám, ale mají s tím zkušenost tady http://www.linuxos.sk/forum/18034/index.html

je tam odkaz na tento návod pro Bubuntu http://www.blogcatalog.com/blog/iwrite-2/dbbfb38ae5ef9ccef8540aad7f9edbd6 kde se stahuje balíček usb_modeswitch, tento balíček je přímo ve zdrojích Mandrivy

když to jede na Bubuntu, tak by to mělo jet i na Mandrivě, víc neporadím, neb to doma nemám - hodně štěstí
viz. http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11708.msg71519#msg71519

takže stáhneš si přes správce softwaru zmíněný balíček (=nahrazuje bod 3, v ubuntu to mají trošku složitější ) a budeš editovat jako root - http://wiki.mandrivalinux.cz/jak_se_prihlasit_jako_root#navod_pro_graficky_rezim_kde_gnome soubor /etc/usb-modeswitch.conf a to tak, že na jeho konec dopíšeš to, co je v tom odkazovaném návodu (máš to tam v rámečku), pak už by to mělo jít nastavit přes Ovládací centrum Mandrivy

PS: nejjednodušší je alespoň pro mě pro úpravu souboru přes roota používat mc, po tom co v konzoli budeš jako root (znak #), napiš mc, pak ENTER, tím spustíš mc, následně najedeš na požadovaný soubor, který chceš editovat, zmáčkneš F4, čímž jej otevřeš pro editaci, zkopíruješ si z odkazované stránky požadovaný text (Ctrl+C), najedeš v otevřeném souboru přes editor mc na jeho konec a zmáčkneš Levý Shift+Insert, čímž vložíš obsah ze schránky na místo kde máš kurzor, nezapomeň to pak uložit

ještě jsi nenapsal zda-li máš 32 nebo 64bitovou Mandrivu - snad by to ale na návod nemělo mít vliv

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #23 : August 19, 2010, 19:39:31 »

Omlouvám se, mám 32 a moc děkuji
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #24 : August 19, 2010, 21:24:33 »

Tak bohužel mi to nejede, hlásí mi to, že tam není SIM (která vložena je), ale na služebním ntb s Win XP to jede...
Nemůže být problém, že ty návody jsou na 1752 a já mám 1750?
« : August 19, 2010, 21:32:33 z.pepa »
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #25 : August 19, 2010, 21:34:52 »

bod č. 12 z toho návodu jsi provedl?
je tam napsán příkaz sudo usb_modeswitch,
v Mandrivě se musíš v konzoli přihlásit jako root a zadat tam příkaz usb_modeswitch, Mandriva totiž sudo "nezná", možná jsem na to měl upozornit dřív, ale opravdu nevím jestli může být chybka v tomto

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #26 : August 19, 2010, 21:46:49 »

Jo to jsem tak udělal, napsal jste to bez toho sudo.
Ono se to tváří, že to modem připojuje, ten začne i modře blikat, ale pak jakoby něco ztratil, nebo se mu prostě připojení nakonec nepovede a vyhodí chybovku, že není vložena SIM a ať jí tam dám...
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #27 : August 19, 2010, 22:25:35 »

víc bohužel neporadím, možná bych zkoušel vypnout/zapnout modem, vydělat z něj SIM kartu ... klasická metoda pokus omyl, nějaký problém vyřešený takovou alchymií jsem někde na linuxovém fóru zaznamenal

jinak nezbývá než čekat, až se na fóru objeví nějaký huaweista či aspoň modemista 

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #28 : August 20, 2010, 16:13:22 »

Máš na té SIM kartě vypnutý PIN?

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #29 : August 21, 2010, 22:25:01 »

jo je vypnutý (zkoušel jsem potom i se zapnutým)
: 1 [2] 3
   |   
 
: