Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: huawei e1750  ( 27576 )
D-A-N (nejsem "Daniel" ! )
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #30 : April 11, 2011, 10:30:17 »

Potvrzuju naprosto stejný problém-všechno šlape, modem se nahlásí správně, po připojení bliká...ale končí to "chybou SIM"
Pod WinXP šlape...jdu hledat dál.
Pechud
Newbie
*

Karma: 0
: 11



« #31 : May 01, 2011, 07:28:25 »

Můžu se zeptat jestli tento problém už někdo vyřešil? Děkuji
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #32 : May 01, 2011, 14:34:49 »

Já to vyřešil tak, že jsem e1750 prodal a koupil e160
ferri
« #33 : May 02, 2011, 19:17:30 »

Toho času som ho bez problémov rozbehol na nabutovanom ubuntu 10.10 CZ z knihy bez problémov dokonca aj so zadaním PIN.
Pod mandrivou budem riešiť, nakoľko ho mám ešte len 2,5 hodiny.
Pechud
Newbie
*

Karma: 0
: 11



« #34 : May 03, 2011, 20:48:06 »

Pod ubuntu nebyl nejmenší problém, ale v mandrivě se nechce připojit
ferri
« #35 : May 04, 2011, 20:49:19 »

Dnes už na to kašlem.
Pozeral som sa aj na fórum na mandriva.com, taktiež nedoriešené.
Na krabičke od modemu sú napísané podporované distribúcie Fedora/RedHat/Ubuntu/OpenSuse/Debian/PCLinuxOS/Xandros
Keď to beží tam, tak prečo nie aj v Mandrive? 
Skúsil som tiež mandrivalinux 2011 beta2 a tam sa tiež nechytil. Neustále padá aj v novom networkmanagerovi. Mandriva vyzerá, že si s tým neporadí ani v novej verzií.
Zajtra skúsim najnovšie kubuntu.
Pokiaľ sa modem chytí, prechádzam na kubuntu.
ferri
« #36 : May 05, 2011, 17:45:21 »

Kubuntu 11.04 taktiež má rovnaký problém s modemom ako mandriva 2011 beta 2.
Vyzerá to tak, že prostredie KDE, resp. správca siete tohoto prostredia má problémy s týmto modemom.
Ubuntu 11.04 bez problémov.
ferri
« #37 : May 05, 2011, 20:56:12 »

Takže nakoniec ma napadlo veľmi šalamúnske riešenie.
Vo VMware Worksation, ktorý používam pre virtuálne počítače pod Mandrivalinuxom, som si spravil virtuálny počítač s Ubuntu 11.04.
Vo virtuálnom ubuntu div sa svete beží modem huawei e1750 bez problémov. Aj v tejto chvíli.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #38 : May 05, 2011, 21:06:10 »

Mozna by stalo za to vyzkouset v mdv Xfce ci Gnome, zda se to nechytne (je-li na vine opravdu KDE). Nejsem si ale jist, zda to pomuze, pokud KDE zustane nainstalovane, i kdyz nebude spustene. Knihovny v systemu uz budou...
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #39 : May 05, 2011, 23:29:12 »

Mozna by stalo za to vyzkouset v mdv Xfce ci Gnome, zda se to nechytne (je-li na vine opravdu KDE). Nejsem si ale jist, zda to pomuze, pokud KDE zustane nainstalovane, i kdyz nebude spustene. Knihovny v systemu uz budou...
H.

Neblbni, odkdy má grafické prostředí nebo jeho knihovny vliv na funkci hardwaru?

Možná by stálo za to se podívat, jak to v tom Ubuntu funguje (tzn. jaký ovladač/modul a co to píše v logu). Jestli to jede v CZ verzi, vypadá to na chybějící firmware, který je v CZ verzi nainstalován. Ve standardním KUbuntu či MDV pak není - stačí ho najít (viz logy) a nainstalovat.

ferri
« #40 : May 06, 2011, 16:22:21 »

Pozor. Tento modem beží bez problémom nielen v knižnej verzií Ubuntu 10.10 CZ, ale aj v najnovšom štandardnom Ubuntu 11.04.
Otestoval som aj openSuse 11.4 Kde aj Gnome neúspešne. Taktiež som pozeral fórum openSuse v angličtine. Taktiež nedoriešené.
Vyzerá to, že jedine v Ubuntu to zvládli, keďže v odvodenom Kubuntu to už nefunguje.
Skúsim ešte Fedoru.

to Ivan Bibr
Ktoré logy treba v Ubuntu prezrieť? Potreboval by som nejaký tip.   
ferri
« #41 : May 06, 2011, 19:45:42 »

Modem vo Fedora 14.0 Gnome CD-live funguje bez problémov podobne ako Ubuntu.

K Ubuntu
Všimol som si v /etc adresári, že wvdial.conf neobsahuje a obsah súboru usb_modeswitch.conf je nasledovný:

# Configuration for the usb_modeswitch package, a mode switching tool for
# USB devices providing multiple states or modes
#
# This file is evaluated by the wrapper script "usb_modeswitch_dispatcher"
# in /usr/sbin
# To enable an option, set it to "1", "yes" or "true" (case doesn't matter)
# Everything else counts as "disable"


# Disable automatic mode switching globally (e.g. to access the original
# install storage)

DisableSwitching=0


# Enable logging (results in a extensive report file in /var/log, named
# "usb_modeswitch_<interface-name>" (and probably others)

EnableLogging=0



To znamená, len 2 funkčné riadky:
DisableSwitching=0
EnableLogging=0

Takže neviem, ako by mohli mať v Ubuntu a Fedore tento problematický modem sprevádzkovaný.
ferri
« #42 : May 17, 2011, 19:56:26 »

V Mageia 1 beta 2 funguje taktiež.
Použil som Kde prostredie. Stačilo tam doinštalovať knetworkmanager, reštartovať počítač a modem sa rozbehol.

Na rozdiel od Mandriva 2011 beta 2, kde je síce detekovaný, ale nerozbehne sa.
ferri
« #43 : June 07, 2011, 06:19:08 »

Tak skúsil som Mandriva 2011 beta 3. Modem sa pripojil bez problémov cez knetworkmanager. Aj na modeme je signalizácia korektného pripojenia.
Avšak v pravom dolnom rohu vyskočí upozornenie:
Warning
Network is down. Please configure your network.
 
Tak neviem, či treba ešte niekde niečo povoliť alebo nastaviť, lebo predtým to nebol treba?
Pod ubuntu beží internet spoľahlivo. Mandriva Network Center modem vôbec nedekuje. Jediný knetworkmanager ho dokáže detekovať, nastaviť a pripojiť. Takže problematická je Mandriva 2011.
« : June 08, 2011, 06:08:18 ferri »
ferri
« #44 : June 10, 2011, 20:50:56 »

Takže nakoniec som to vyriešil.

Po nastavení pripojenia v knetworkmanageri je potrebné prestaviť v editačnom okne
Upraviť sieťové pripojenie -> IP adresa -> Method:
z Automaticky (PPP) iba adresy
na Automaticky (PPP).
: 1 2 [3]
   |   
 
: