Přihlásit
: [1] 2 3
   |   
: Firefox 3.6 pro 32 bitovou Mandrivu 2010  ( 11841 )
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« : January 24, 2010, 15:45:47 »

Do svého repozitáře jsem vložil balíčky s Firefoxem 3.6, jako vždy se jedná o balíčky vytvořené ze zdrojových balíčků umístěných v Cookeru Mandrivy. Balíčky instalujete dle vlastního uvážení

Stačí tedy přidat můj zdroj:

:
urpmi.addmedia --update kuba http://dl.dropbox.com/u/1416113/repozitar/

a klasickou cestou Firefox nainstalovat. Pokud již používáte starší verzi Firefoxu, měli by jste tuto verzi vidět mezi svými aktualizacemi.

Více o mém repozitáři se dočtete tady:

http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=11740.0

nebo tady:

http://senkjakub.blogspot.com/2010/01/moje-rpm-firefox-36.html
http://senkjakub.blogspot.com/2010/01/kubuv-repozitar.html

Tento topic je určen především pro řešení případných problémů, které jak pevně doufám, nebudou.

Testování proběhlo jak v mé nainstalované Mandrivě 2010, tak i v Mandrivě 2010 ONE.
« : January 24, 2010, 16:11:55 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
sine.nomine[nereg]


« #1 : January 25, 2010, 16:29:24 »

pls, nebylo by k dispozici srpm? zkusil bych si ho prelozit a pripadne zverejnit, at mame firefox 3.6 i na 64b
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #2 : January 25, 2010, 16:39:38 »

Samozřejmě že je

Je přímo na všech mirrorech Mandrivy, čili např. zde:

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/

Měli by stačit tyto balíčky:

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-3.6-1mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-l10n-3.6-3mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/xulrunner-1.9.2-1mdv2010.1.src.rpm

Je tam k dispozici i více balíčků, např. s pluginy, ty ale nejsou pravděpodobně potřeba pro fungující FF 3.6, já je však přebalil také:

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-blogrovr-1.1.804-9mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-foxmarks-2.7.2-2mdv2009.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-mozvoikko-1.0-9mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-r-kiosk-0.7.2-12mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-scribefire-3.4.6-2mdv2010.1.src.rpm

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/devel/cooker/SRPMS/main/release/firefox-ext-xmarks-3.4.6-2mdv2010.1.src.rpm

Nejprve je nutné vytvořit i nainstalovat xulrunner (třetí odkaz), bez něj se tvorba FF zasekne
« : January 25, 2010, 16:42:51 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : January 25, 2010, 20:43:06 »

V 3.6 nejede správně flash... Aspoň zatím, hlavně je problém s videi. Doporučuji počkat si na oficiální vydání od Mandrivy ve 2010.1...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #4 : January 25, 2010, 20:58:02 »

Ale kdeže samozřejmě že fungují....zkoušeno ct24.cz a Youtube s mnou "ubaleným" Firefoxem 3.6, zrovna tu koukám na počasí na čt24

Nejprve prosím detailně vyzkoušet, až poté vyvolávat hoaxy

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
venciss


« #5 : January 27, 2010, 00:44:48 »

Me v te 3.6 ale taky nejede flash. Nebo teda jede ale desne se skube. Viz nejaky video na youtube
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #6 : January 27, 2010, 11:30:10 »

Ten FF, ve kterém se vám to "škube" je ode mne?

Je to fakt zvláštní, mě se Youtube ani čt24 opravdu "neškube". Flash plugin máte odkud (z repozitářů či přímo ze stránek Adobe)? A jakou verzi máte?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
David Šindelář
Full Member
***

Karma: 14
: 155


316500139
« #7 : January 27, 2010, 12:34:33 »

Tu Jakubovu 3.6 jsem vyzkoušel na 2010 One, update z distribuční 3.5.7, Flash player z PLF, videa na YouTube.com bez problémů, víc jsem nezkoušel.

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #8 : January 27, 2010, 12:48:18 »

Děkuji Davide za test. Čili chyba je asi v něčem jiném. Oddechl jsem si. Já mám flash z adobe.com, čili ani v tomto to nebude....

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #9 : January 27, 2010, 15:25:13 »

Zkoušela jsem tohle:
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropska-unie/clanek.phtml?id=659068
A fakt se to seká...
V Opeře to jede v poho...
« : January 27, 2010, 15:26:55 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #10 : January 27, 2010, 15:44:10 »

Zvláštní, toto video se mi také seká, ale jen když na to koukám v tom zmenšeném náhledu, pokud to zvětším přes celou obrazovku, pak vše ok.

Ono je i potřeba kontrolovat, zda-li:

1) Nemáte aktuálně pomalejší internet - já mám třeba WIFI a někdy se stane, že rychlost není maximální, ale třeba jen poloviční, což je dáno aktuálním celkovým zatížením - večer ok, kolem třetí hodiny je to hold pomalejší...

2) Na rozlišení videa vs. konektivita vs. HW PC

Já třeba HD videa přehraji jen některé, navíc jen lokální mkv, u flashových to je ještě horší, flash je náročný formát. Neběží Vám třeba něco, co ujídá z výkonu CPU?

Samozřejmě jiná věc je, pokud dané video v Opeře (např.) funguje OK a v FF ne. U mě to bylo třeba dlouhou dobu naopak - FF přehrával videa super, kdežto Opera přehrávala sekaně. Nyní je to naopak. Nevím čím to.

Proto bych byl moc rád, kdyby jste mi případně vždy napsali, pokud budete hlásit problém s mnou ubaleným Firefoxem přibližně toto:


1) Verze Flash pluginu
2) Jeho původ
3) Zda-li se to stejné video seká i v jiných prohlížečích

Děkuji FF nainstalovat jde a jde i spustit -> balíčky jsou OK. Chyba bude pravděpodobně přímo v FF vs. Flash -> za to já prakticky nemůžu, těžko budu zasahovat do zdrojových souborů FF

Ač FF nepoužívám, rád bych zjistil, čím to...Mě osobně se videa nijak razantně nesekají, mám 6 let starý počítač a prostě jsem si zvykl, že ve Fullscreenu se videa většinou mírně sekají(jde to poznat, ale na krátké podívání to nevadí ani neobtěžuje), ať je to FF, Opera, nebo Chrome.
« : January 27, 2010, 15:47:58 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : January 27, 2010, 15:46:29 »

Děkuji FF nainstalovat jde a jde i spustit -> balíčky jsou OK. Chyba bude pravděpodobně přímo v FF vs. Flash -> za to já prakticky nemůžu, těžko budu zasahovat do zdrojových souborů FF
No, správně bys měl sednout, prohledat net, najít, kde je chyba a napsat patch
(jen zasvěcuji do života zodpovědného majitele normálního repozitáře...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #12 : January 27, 2010, 15:56:52 »

Můj repozitář není normální (ve smyslu oficiální či placený nebo něco podobného) repozitář Můj repozitář vznikl jen proto, že jsem, jak ty mě nazýváš, technokrat a jakožto takový rád zkouším nový software. Proto si nový program, který používám, ubalím z Cookera a začnu používat. Jelikož se rád podělím, hodím to na net. FF a prakticky i GIMP (ten ale občas taky používám) jsou vyjímky, kdy jsem se nudil a jelikož jsem si myslel, že bude velká poptávka, udělal jsem balíčky a dal je do repozitáře.

Není problém s přebalením z nové verze FF na Cookeru, ale zasahovat do kódu aplikace a ještě tvořit nový RPM balíček(ky) opravdu nebudu, jednak to neumím (myslím vytvořit RPM ze zdrojáků), jednak než bych pochopil kód FF, tak by už vyšly další dvě verze

Pokud ty vytvoříš patch, není problém, i ty máš FF z Cookera ve svém repu a máš stejný problém. Samozřejmě chápu, že běžný smrtelník tohle moc dělat nebude

Navíc ani nevíme, jestli je fakt chyba v FF nebo je někde jinde...
« : January 27, 2010, 16:03:59 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : January 27, 2010, 16:06:37 »

Není problém s přebalením z nové verze FF na Cookeru, ale zasahovat do kódu aplikace a ještě tvořit nový RPM balíček(ky) opravdu nebudu, jednak to neumím (myslím vytvořit RPM ze zdrojáků), jednak než bych pochopil kód FF, tak by už vyšly další dvě verze

Pokud ty vytvoříš patch, není problém...
Už to mám opraveno, za chvilku Ti pošlu patch, resp. SPRM

...i ty máš FF z Cookera ve svém repu a máš stejný problém.
Byl tam asi hodinu -- měl jsi štěstí

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #14 : January 27, 2010, 16:10:10 »

Díky Nejdříve ale vše vyzkoušej u sebe
« : January 27, 2010, 16:30:39 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
: [1] 2 3
   |   
 
: