Přihlásit
: [1]
   |   
: jak naistalovat CouchDB na mdv2009.0 i586  ( 2951 )
slymak
Newbie
*

Karma: 0
: 19


« : May 27, 2010, 15:48:48 »

Nemam verzi 2010 na kterou jsem jiz nasel rpm.
Snad mam jiz nainstalovano vse potrebne viz
http://books.couchdb.org/relax/appendix/installing-from-source

bohuzel nevim jak sdelit kde je SpiderMonkey. Doufam ze je to tohle
 rpm -qa *libjs*
libjs1-1.70-3mdv2009.0

a odkaz je toto
-rwxr-xr-x 1 root root 858720 2008-06-24 17:28 /usr/lib/libjs.so.1*

poradite co napsat za ./configure
?

* spidermonkey.txt (3.86 - 199 .)
slymak
Newbie
*

Karma: 0
: 19


« #1 : May 27, 2010, 17:53:21 »

z techto chybejicich zavislosti:
checking for JS_NewContext in -lmozjs... no
checking for JS_NewContext in -ljs... no
checking for JS_NewContext in -ljs3250... no
checking for JS_NewContext in -ljs32... no

jsem vyresil prvni pridanim
./configure --with-js-lib=/usr/lib/xulrunner-1.9/

bohuzel stale mi schazi neco z js viz
conftest.c:61:19: error: jsapi.h: No such file or directory

nainstalovano mam toto:
 rpm -qa *js*
js-1.70-3mdv2009.0
libjs1-1.70-3mdv2009.0
php-json-5.2.6-18.14mdv2009.0

nemuzu v systemu najit jsapi.h a nevim jak je tam dostat
nevite?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : May 27, 2010, 17:55:01 »

potřebuješ vývojový balík, tj. libjs-devel

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : May 27, 2010, 17:56:44 »

nemuzu v systemu najit jsapi.h a nevim jak je tam dostat
nevite?

Zkus si pročíst články o urpmi, co psal Hobil: www.mandrivalinux.cz/urpmi-na-maximum-historie-a-prehled-prikazu/

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
slymak
Newbie
*

Karma: 0
: 19


« #4 : May 27, 2010, 19:03:39 »

dekuji, prectu

pomohlo mit to, ja si peclivka vypsal urpmq -i kde je
These are the header files for libjs1
a tak jsem to tam nadohral...

jeste  musim nainstalovat novejsi Erlang, Mandriva ma 5.6.4 , 12b4 a oni chtej novejsi... grr

tohle mi funguje az na ten Erlang grr
./configure --with-js-lib=/usr/lib/xulrunner-1.9/ --with-js-include=/usr/include/js-1.70/ --with-win32-icu-binaries=/usr/lib/ --with-win32-curl=/usr/lib/
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : May 27, 2010, 19:06:59 »

a ./configure si nevezme systémové cesty?? Že mu to tam musíš vypisovat....

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
slymak
Newbie
*

Karma: 0
: 19


« #6 : May 28, 2010, 13:19:46 »

i vzal by kdych instaloval balicky koncici devel.
ted jiz UCI  CURL ERLANG nemusim vypisovat  JS stale ano

Couchdb jiz spravne bezi spustenim  z
/usr/local/bin/couchdb

otazka je jak to spustit jako deamona neco se ulozilo pod
/usr/local/etc/rc.d/couchdb
bohuzel kdyz k tomu dopisu status tak to mlci.
asi to bude tim ze chkconfig mi couchdb nevypise pac to neni pod /etc

ja to ani pod /etc nechci ale jak to spustit nevim.
poradite prosim? at to nemusim spoustet  ze screen
: [1]
   |   
 
: