Přihlásit
: [1]
   |   
: mandriva 2010 liveCD- nejde live instal  ( 1555 )
fikejz
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« : March 28, 2010, 09:40:52 »

Instalační CD je OK. Už jsem z něj mandrivu instaloval 2x v poho, i na tohle PC. Jenže to kvůli widlím musím absolvovat znovu a mám problém. Načte se systém spustí i ovládací centrum, ale když chci spravovat disky hodí to hlášku: tento program skončil nenormálně v nástroji na sledování logů je toto:
08:18:39 harddrake2[3690]: ### Program is starting ###
08:18:41 harddrake2[3690]: running: dmidecode
08:18:42 harddrake2[3690]: running: dmraid -s -c -c
08:18:42 harddrake2[3690]: running: dmraid -r -c -c
08:18:43 harddrake2[3690]: running: blkid -o udev -p /dev/sda
08:18:43 harddrake2[3690]: running: blkid -o udev -p /dev/sda

Zkoušel jsem jestli není poškozené CD, Ale v jiné mašině to normálně běží.
Když spustím "živá instalace" naběhne průvodce, dám pokračovat a je konec v logu je toto:
09:36:27 draklive-install[6575]: ### Program is starting ###
09:36:40 draklive-install[6575]: running: dmraid -s -c -c
09:36:41 draklive-install[6575]: running: dmraid -r -c -c
09:36:41 draklive-install[6575]: running: blkid -o udev -p /dev/sda
09:36:41 draklive-install[6575]: running: blkid -o udev -p /dev/sda
09:36:41 draklive-install[6575]: ### Program is exiting ###
 Dík za pomoc, pokud jsem někde tady v diskuzi přehlédl řešení omlouvám se, ale fakt jsem hledal poctivě.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : March 28, 2010, 10:01:02 »

Překontroluj si svůj disk na počítači...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
fikejz
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #2 : March 28, 2010, 10:24:14 »

disky mám dva oba WD jeden 160G druhej 320G oba jsou OK na tom větším už běží W XP je na něm nechanej jeden oddíl pro Mandrivu ten druhej je rozdělenej na dvě part. jedna 100G form. na NTFS duhá bez form. zkoušel jsem v biosu přenastavit SATA operation mode z non  RAID na RAID (to byl problém v obráceném gardu pro widle), ale bez výsledku
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : March 28, 2010, 10:39:07 »

Překontroluj ty disky včetně povrchu. Většinou to bývá tím

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
fikejz
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #4 : March 28, 2010, 10:54:48 »

v ovládacím centru mandrivy se na ně nedostanu v biosu jsou detekovaný ( teď mě napadá v post testech  je S.M.A.R.T. disabled jestli to není tím) a ve widlích jsou ve správci viditelný a bez jakývkoliv CHYB,  ještě dodávám předtím v biosu bylo u SATA not detekted a co mám nově nainstalený vidle je tam přímo konkrétní hdd
« : March 28, 2010, 10:57:25 fikejz »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : March 28, 2010, 10:56:11 »

Pust si windows, pust scandisk tam a z nich.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
fikejz
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #6 : March 28, 2010, 11:30:42 »

chkdsk bez chyb mám to spustit s dalším parametrem (F,R, nebo X)
: [1]
   |   
 
: