Přihlásit
: 1 [2] 3 4
   |   
: Problém po instalaci  ( 8324 )
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #15 : February 23, 2010, 19:47:29 »

No ale ted mi to čím dál častejí jak s to spustí ukazuje "proces pro protokol desktop neočekávaně skončil" co s tím 
Zkusit jine graficke prostredi (gnome, xfce, lxde) - vylouci se zavislost problemu na prostredi.
Pokud se bude chyba opakovat i jinde (mozna jiny program) - muze byt pricin vice:
* spatne vypalene instalacni medium - vada v instalaci systemu (-> reinstall z noveho media, kontrola md5sum media po vypaleni)
* vada hardware (pamet, procesor, zdroj,HDD,...) - dukladne otestovat pocitadlo pro vylouceni zavady
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
gimo


« #16 : March 28, 2010, 11:29:26 »

Zdravim. Potrebjum pomoc po instalaci nemožem spustiť OS, nabeži riadok Local host login a neviem co dal. Skušal som hesla atd. na všetko vypiše incorrect. Som v tom novy. Instalacia bez problemov až po reštarte to začne ako to mam spustiť.
DIK
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : March 28, 2010, 11:34:02 »

Bacha na klávesnici -- v konzoli máš anglickou!

Na zbytek čti tady: http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-problemy-grafika-prvni_pomoc

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
gimo


« #18 : March 28, 2010, 14:27:33 »

nejde to, urobil som podľa navodu a prezmenu mi stmavol monitor skoronič nevidim asi lepšie to bude vzdať.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #19 : March 28, 2010, 15:01:48 »

použil jsi tlačítko Test?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #20 : March 28, 2010, 15:08:41 »

Na ovladač vesa musí jet snad všecho.   
gimo


« #21 : March 28, 2010, 15:44:25 »

stale vyhadzuje pri teste (EE) no devices detected a monitor taky tmavy mam problem rozoznať pismena grafika mam, Geforce8200 M G.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : March 28, 2010, 15:47:58 »

S jakým driverem? Jede VESA? Nebo NVidia?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
gimo


« #23 : March 28, 2010, 15:54:15 »

Nvidia
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #24 : March 28, 2010, 15:55:06 »

Tak ještě jednou: nastav VESA driver. S tím to jet musí!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
gimo


« #25 : March 28, 2010, 16:18:55 »

Dik za radu ale nemam ani predstavu co je Vesa a co dalej.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #26 : March 28, 2010, 16:21:54 »

co je Vesa a co dalej.
Díval jsi se vůbec na ten odkazovaný návod? Asi ne, bo kdyby ano, tak by ses to tam dočetl.

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
gimo


« #27 : March 28, 2010, 16:44:19 »

Dik uz to jede, mal som veľku hlavu tak som to prehliadol. ešte raz DIKI.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #28 : March 28, 2010, 16:58:25 »

pokud ti jede VESA, tak si v "grafice" nastav zdroje a pak si zkus nainstalovat proprietární ovladač od NVidie viz. http://wiki.mandrivalinux.cz/instalace-ovladacu-nvidia - při nastavování nezapomeň používat tlačítko Test

VESA je pouze nouzovka - neumí akceleraci ...

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
gimo


« #29 : March 28, 2010, 19:04:19 »

Skušal so to ide to len tak ako to je. Asi iny nepôjde lebo ta moja grafika je zvlaštna nenajdem ani stranke vyrobcu a keď nekde aj je ovladač vše len pre WIn. Možno trepem blbosti leno sa tomu moc nie rozumiem ale mam pocit že to lepšie ne bude. Možno po čase sa niečo pride uvidime, ale aj tak Ďakujem pomohli ste mi.
: 1 [2] 3 4
   |   
 
: